Tady se zamýšlím jestli to bude AURORA?
Hlasování zde!
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=32229[url]
Jaký vysílač.
Řeším přechod na technologii 2,4 GHz. Dosud Optic6.
V mém rozhodování není nejdůležitější cena vysílače, přijímačů apod.
Nezajímá mi ani na kolik procent teď vysílač využiji - chci mít rezervu do
budoucna. Níže uvedené vysílače mi postačují s velkou rezervou.
Zajímá mě jen použitá technologie, snadnost obsluhy a programování, ergonomie vysílače, váha.
Jde o to, že nyní nakoupím mnoho přijímačů (ať už levnějších nebo dražších) a rozhodně nechci potom měnit technologii – to je větší problém než zahodit vysílač a koupit si o třídu lepší. Vysílač bych teď koupil buď Futaba 8FG nebo Aurora9 – cenový limit 15 000 Kč. A je to rozhodnutí na hodně dlouho, ne kvůli vysílači, ale kvůli technologii. Nemůžu si jen tak dovolit vyhodit pět nebo deset přijímačů. Vysílač si mohu časem koupit lepší.
Na Model-hobby jsem "ošmatal" všechny vysílačky, které byly vystavené. Od všech prodejců jsem si nechal říct pro a proti. Nejpřínosnějšího vysvětlení se mi dostalo u zastoupení Futaba a Rchelipohotovosti (Aurora). Slabší průměr Pecka a Pelikán. Ostatní plkali bludy (zastoupení Spektrum – naprostá tragedie, jejich výrobky kvůli tomu ani nezvažuji (možná dělám chybu), Hořejší hrůza a děs – o nich si ale jinak myslím, že věci dost rozumí). Helipohotovosti jsem hodně věřil, ale oni dělají reklamu na Auroru-viz stránky RCM, ale jsou to machři. Názor nejmenovaného technika je, že 8FG je kvalitnější ale Aurora má lepší software.
Futaba 8FG
Dle sdělení by Futaba měla v únoru v Norimberku představit telemetrii. Do
8FG prý půjde, ale možná bude nutné poslat vysílač do servisu – nevěděli.
Nicméně telemetrie tedy asi nebude důvod proč 8FG nekupovat. Možná bude dobré počkat do tohoto veletrhu, jestli se na telemetrii zmůžou. Perfektní do ruky, váha dobrá, "říká se, že je to dobrá značka a 8FG dobrá vysílačka", několik lidí upozorňovalo na velké počty reklamací u ovládacího kolečka. Nastavování není tak komfortní. Není na ní tolik zbytečných výstupků. Ty přijímače jsou o trochu dražší, to ale není zcela podstatné. Kombinaci s no name vylučuji, vysílač má být stejného výrobce jako přijímač.
Aurora
Je těžší, má bastl-kabel. Displej je fakt super i ovládání. Ovládání je
jednodušší, což je k nezaplacení neb jsem modelářský primitiv. Uchycení na krk – je potřeba bastl-háček kvůli vyvážení – sakra proč to není vyvážené rovnou? To už jsou dva bastly.
Musím říct, že se mi líbí asi obě stejně.
Rozhodnutí měním každý den. Teď bych si zrovna asi koupil Auroru.
Hm, pak je ještě Spektrum DX8T. Ten váleček u spektra je tedy výrazně lepší než kolečko u Futaby. Tak co mám sakra koupit? A když si o tom čtu, tak to Spektrum taky není mimo mísu. Ach jo.[/url]