Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#796 Příspěvek od Peppy »

petertn píše:Nie som si isty ci pri scan rezime najdene kanaly nahodou neostanu tie iste po prepnuti do normal modu ...

Ak sa da prepnut z scan na normal bez vypnutie RX alebo TX tak teoreticky ano ale ak jedno vypnes vzdy nabehnu origos kanale
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
JMalik

#797 Příspěvek od JMalik »

to OPR,
Scan režim nepoužívej. Totálně to podělali s opětovným spárováním po výpadku. Zatím se na to vykašlat, čekat na případný nový firmware.
Teď to nevyřešíš jinak.
Black
Kontaktovat uživatele:

#798 Příspěvek od Black »

Nezkouší někdo z vás už telemetrii od Hitecu. http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 336&styl=0
Hlavně by mě jako větroňáře zajímal GPS senzor.
midiborec

#799 Příspěvek od midiborec »

Black píše:Nezkouší někdo z vás už telemetrii od Hitecu. http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 336&styl=0
Hlavně by mě jako větroňáře zajímal GPS senzor.

Ten GPS modul vypada tak ze vsech modulu asi nejlepsi pokud se jedná o elektronicky model a take mozna jeste snímač otáček...
Napsal bych jím ale jestli to maji opravdu skladem nejak se mi to nezdá protoze na pelikanu myslim to jeste nemaji . S funkcností myslim nebude zadnej problem.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Black
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od Black »

No v týdnu Kostkovi zavolám jestli mají GPS skladem.Hlavně by mě zajímalo,jestli by se dalo nastavit ,,pípání" jak u varia.Víšku modul udává,ale sledovat střídavě éro a údaje na displeji se rozhodně nedá.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#801 Příspěvek od JirkaA »

IMHO GPS se jako vario totálně nehodí, drift způsobený odrazy signálu a různou rychlostí šíření v prostředí po různých trasách od satelitů je v řádu několika metrů, to bude zásadní problém..
OK2WY
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od Celeron »

JirkaA píše:IMHO GPS se jako vario totálně nehodí, drift způsobený odrazy signálu a různou rychlostí šíření v prostředí po různých trasách od satelitů je v řádu několika metrů, to bude zásadní problém..

To mi povidej! Mam nainstalovany vyskomer v navigaci Tom Tom. Meri sice celkem presne (zkouseno podle vyskovyho spuntu na vlakovym nadrazi), ale jen pokud se nehybe a vidi minimalne 6 druzic. Pak keca plus minus metr. Pokud je ale v pohybu, na rovine lita udaj o plus minus 5 metru. Na zemi je to kolisani zpusobeny nahodnym odstinenim smerem k druzicim okolnim terenem. U letadla by to melo byt vyrazne lepsi ale na vario to asi nestaci. A propo, jak je u tohodle modulu delana vyskova kompenzace? Co vim, tak CR je - 34m bliz stredu zeme nez rovnik. Navigace se na to musi korigovat.
S tim variem je to stejne divny i na Duplexu. Dnes jsem to sledoval na kamosove vetroni. Vysku mel bez podstatnych zmen, nebo mirne klesal tak metr za sekundu a vario litalo plus minus 3 metry. Cim pak to je?
Jirka
Mikelo

#803 Příspěvek od Mikelo »

Tím, že jednoduché vario měří tlak a ne výšku. Staší blbě umístit a i když funguje dobře dává jen orientační údaj o tendencích, nikoli přesné hodnoty stoupání/klesání.
Stejně nevím k čemu má být na modelu který furt vidím co dělá. Kdyby ne tak jej už neřídím a vario tudíž nepotřebuju.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od OPR »

Zdravím.
Potřeboval bych drobet nasměrovat.

Mám malou elektrickou heli se kterou sem lítal pouze na jeden letoví režim ( Idle-1) a niní jsem zatoužil i po malinko ostřejším polítání.
Vytvořil jsem nový letový režim (Idle-2) kde všechno funguje tak jak má na jedničku. Ale jediný s čím mám problém je že bych potřeboval zpomalit přechod mezi 1. a 2. let. režimem. I to j sem "zvládl" ale je mi nepříjemná jedna věc. Motorově to přejde na višší otáčky s ukázkovím zpožděním (cca2.5s) ale problém mám že mi zhruba na stejně dlouhou dobu jakoby "zamrznou" serva a po těch 2.5 sekundy zase se pomalu rozhejbaj a fungujou - prostě na 2.5 sekundy je helina neovladatelná.

Nevíte někdo jak naladit to zpoždění. 8)
Petricius
Kontaktovat uživatele:

Micro prijimac

#805 Příspěvek od Petricius »

Zkousel jste nekdo modifikovat Optimu 6 RX nebo jiny, pro litani v hale? Ja mam zatim sundany krty z Optimy 6, ale porad BODY antena je zbytecne tezka. Zkousel jste nekdo nahradit antenu jinou. Na RC Groups jsem dostal doporuceni kopit antenu pro Futuba (R606-6014 , F1431), ale ta neni moc k dostani a taky stoji temer 400 korun.

Mate nekdo zkusenosti?
martys

#806 Příspěvek od martys »

jeden zdvořilý dotaz:

jak se dá nastavit plynulý přechod mezi letovými programy ???

Diky za odpověď
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
petertn
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od petertn »

neviem, neskusal som to, ale skus pozriet staranu 88 anglickeho manualu a vlavo dole mas obrazok. podla mna je tam moznost nastavenia parametru SPEED a prechod si urobis plynuly ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
martys

#808 Příspěvek od martys »

petertn píše:neviem, neskusal som to, ale skus pozriet staranu 88 anglickeho manualu a vlavo dole mas obrazok. podla mna je tam moznost nastavenia parametru SPEED a prechod si urobis plynuly ...

děkuji, podívám se, hledal jsem spíš v letových režimech
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
iampucmeloud

#809 Příspěvek od iampucmeloud »

Tady se zamýšlím jestli to bude AURORA?

Hlasování zde!
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=32229[url]

Jaký vysílač.
Řeším přechod na technologii 2,4 GHz. Dosud Optic6.
V mém rozhodování není nejdůležitější cena vysílače, přijímačů apod.
Nezajímá mi ani na kolik procent teď vysílač využiji - chci mít rezervu do
budoucna. Níže uvedené vysílače mi postačují s velkou rezervou.
Zajímá mě jen použitá technologie, snadnost obsluhy a programování, ergonomie vysílače, váha.

Jde o to, že nyní nakoupím mnoho přijímačů (ať už levnějších nebo dražších) a rozhodně nechci potom měnit technologii – to je větší problém než zahodit vysílač a koupit si o třídu lepší. Vysílač bych teď koupil buď Futaba 8FG nebo Aurora9 – cenový limit 15 000 Kč. A je to rozhodnutí na hodně dlouho, ne kvůli vysílači, ale kvůli technologii. Nemůžu si jen tak dovolit vyhodit pět nebo deset přijímačů. Vysílač si mohu časem koupit lepší.

Na Model-hobby jsem "ošmatal" všechny vysílačky, které byly vystavené. Od všech prodejců jsem si nechal říct pro a proti. Nejpřínosnějšího vysvětlení se mi dostalo u zastoupení Futaba a Rchelipohotovosti (Aurora). Slabší průměr Pecka a Pelikán. Ostatní plkali bludy (zastoupení Spektrum – naprostá tragedie, jejich výrobky kvůli tomu ani nezvažuji (možná dělám chybu), Hořejší hrůza a děs – o nich si ale jinak myslím, že věci dost rozumí). Helipohotovosti jsem hodně věřil, ale oni dělají reklamu na Auroru-viz stránky RCM, ale jsou to machři. Názor nejmenovaného technika je, že 8FG je kvalitnější ale Aurora má lepší software.

Futaba 8FG
Dle sdělení by Futaba měla v únoru v Norimberku představit telemetrii. Do
8FG prý půjde, ale možná bude nutné poslat vysílač do servisu – nevěděli.
Nicméně telemetrie tedy asi nebude důvod proč 8FG nekupovat. Možná bude dobré počkat do tohoto veletrhu, jestli se na telemetrii zmůžou. Perfektní do ruky, váha dobrá, "říká se, že je to dobrá značka a 8FG dobrá vysílačka", několik lidí upozorňovalo na velké počty reklamací u ovládacího kolečka. Nastavování není tak komfortní. Není na ní tolik zbytečných výstupků. Ty přijímače jsou o trochu dražší, to ale není zcela podstatné. Kombinaci s no name vylučuji, vysílač má být stejného výrobce jako přijímač.

Aurora
Je těžší, má bastl-kabel. Displej je fakt super i ovládání. Ovládání je
jednodušší, což je k nezaplacení neb jsem modelářský primitiv. Uchycení na krk – je potřeba bastl-háček kvůli vyvážení – sakra proč to není vyvážené rovnou? To už jsou dva bastly.

Musím říct, že se mi líbí asi obě stejně.
Rozhodnutí měním každý den. Teď bych si zrovna asi koupil Auroru.

Hm, pak je ještě Spektrum DX8T. Ten váleček u spektra je tedy výrazně lepší než kolečko u Futaby. Tak co mám sakra koupit? A když si o tom čtu, tak to Spektrum taky není mimo mísu. Ach jo.[/url]
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od Lukash »

Já jsem nechtěl reagovat v tom hlasovacím vlákně, abych to zas neslíznul...
Hlasoval jsem samozřejmě pro Auroru, sám ji mám. Futaba 8FG je jistě dobré rádio, já bych ji ovšem nekoupil právě kvůli ceně a hlavně ceně přijímačů. Navíc Aurora má prostě luxusní programování. A nějaké ty mouchy má každé rádio (v tomto případě třeba ten háček na vyvažování, bastl kabel bych neřešil).
A kdyby ses rozhodoval mezi těmito dvěma rádii a pak si koupil Spektrum DX8, tak bys byl prostě pitomec...
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“