malcomx píše:tak dneska dorazil modul pro JR, a hned jsem nas*anej
ti idioti tam skutecne dali RSMA konektor, propojovaci konektor modulu neni uplne presne proti pinum ve vysilaci a je o dve az tri tridy horsi kvality nez assanovsky a modul jde spatne zasunout, skutecne blbym resenim je prepinani mezi normalnim prijmacem a prijmacem s telemetrii pomoci toho mrnaveho dip switche. parovani probehlo v poradku a vse fungovalo...... az na ......
zlatym hrebem vecera je upgrade firmware v TX po kterem prestal komunikovat s RX budu asi muset zbastlit prevodnik RS232 abych mohl nahrat stejny firmware do RX jelikoz kabel na upgrade RX se zatim neprodava
druhou variantou je upgrade pomoci kladiva do kose
to: malcomx
ak som to spravne pochopil to, co pisu v manuale, tak prijimac sa programuje cez Rx, ktory je vyvedeny naboku, akurat pred zapnutim musis skratnut 7. a 8. kanal, aby si ho nakopol do upgrade modu. Cez vikend skusim, cez tyzden sa k tomu asi nedostanem...
Tak co, máte někdo už praktické zkušenosti? Přidám své. S vysílačem Wfly9, spárování bez probémů, vše pasuje. V režimu omezeného dosahu šíleně směrová anténa, dosah pár metrů. Tedy podle nasměrování antény od 5 až po tak 40m. S plným dosahem začalo pípat po cca 300metrech, druhé (rychlejší) pípání po cca 600m. Potom po zákrytu keře výpadky signálu. Ale na přímý dohled na zemi jsem dosáhl cca 1200m, delší rovinu nemám. Tedy naše letiště má 800m dráhu, + kus pole a když jsem se podíval směrem k autu(vysílači) není možno model běžných rozměrů vidět. Na max dosahu už vypadávaly už běžné vysílačky na dorozumívání s udávaným dosahem 3km. A tož za ty peníze spokojenost. ZS
Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu...
Takze pridam moje prakticke skusenosti: TX modul osadeny do TG9x ( namiesto origos TXv2 modulu), ospodu spravena dierka do modulu a pripojena antena TG9x (nechcelo sa mi furt nasrobovavat tu antenu dodanu s FrSky). Dosah so znizenym vykonom 5-15m, co sa mi zadlo trocha malo. Po kontrole lupou som (prekvapivo) zistil. za kabel k antene je koaxial. Takze som to napajkoval znova S uz spravne pripajkovanou antenou dosah s obmedzenym vykonom cca 40m ( v zahrade vedla plota a cez par stromcekov). Lietam s tymto
http://www.freeair.cz/freeaircz/index.p ... &Itemid=53 a tymto
http://www.brixi-model.ic.cz/twist.html a co mi oci dohliadnu prijimac neprotestoval, ze by mal slaby signal. Monitorovanie baterky (cez odporovy delic) som skusal na tom Suchojovi , nejde ( ukazuje nejako malo), ak sa dostanem cez vikend, mozno skusim upgrade fw.
Já to zkoušel v nerez hrnci s pokličkou. Ale bez vody a nevařil jsem to. Mám to zkusit dát na vařič? Že by to mohlo jako být do atomové rc microponorky.
ddano007 píše:Monitorovanie baterky (cez odporovy delic) som skusal na tom Suchojovi , nejde ( ukazuje nejako malo), ak sa dostanem cez vikend, mozno skusim upgrade fw.
sharkcom píše:Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu...
do jakýho Graupnera jsi ho dával? Já mám na cestě taky hack modul a půjde do MC-12ky. Zachoval sis i FM?
sharkcom píše:Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu...
do jakýho Graupnera jsi ho dával? Já mám na cestě taky hack modul a půjde do MC-12ky. Zachoval sis i FM?
do MX-16. FM jsem nezachoval, né že by to nešlo, ale uživatel chtěl přejít z FM právě kvůli problémům s rušením na našem letišti. Navíc ani já nejsem moc zastánce takových řešení.
Zdravím.Ve středu mi Frsky dorazilo.Nacpal jsem to do mé mx22.Zacvaknout to šlo dobře.Spárování proběhlo bez problémů a kontrola dosahu v mikrovlnce také:-) . V desítkovém warbirdu to šlape bez chyby.Jsem spokojen,všechno funguje jak má. Na uprade se zatím nechystám,to až po vícero zkušenostech