Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od RiMr »

malcomx píše:tak dneska dorazil modul pro JR, a hned jsem nas*anej :twisted: :twisted: :twisted:

ti idioti tam skutecne dali RSMA konektor, propojovaci konektor modulu neni uplne presne proti pinum ve vysilaci a je o dve az tri tridy horsi kvality nez assanovsky a modul jde spatne zasunout, skutecne blbym resenim je prepinani mezi normalnim prijmacem a prijmacem s telemetrii pomoci toho mrnaveho dip switche.
parovani probehlo v poradku a vse fungovalo...... az na ......

zlatym hrebem vecera je upgrade firmware v TX po kterem prestal komunikovat s RX :twisted: :twisted: :twisted:
budu asi muset zbastlit prevodnik RS232 abych mohl nahrat stejny firmware do RX jelikoz kabel na upgrade RX se zatim neprodava

druhou variantou je upgrade pomoci kladiva do kose :twisted: :twisted: :twisted:

zlatej Assan :)

A do čeho to strkals? Myslím do jakého Tx?
malcomx

#107 Příspěvek od malcomx »

mam to do MX-22 ...
coro ma bohuzel pravdu je treba upgrade TX i RX :evil:

vypada to ze komunikacni piny pro pripojeni prevodniku 232 jsou uvnitr RX,
nevim jestli budu mit na tuto operaci naladu jsem dost nas*anej :twisted: :twisted:
mior
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od mior »

Urob to a sem napíš, bude to zaujímať viacerých.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od ddano007 »

to: malcomx
ak som to spravne pochopil to, co pisu v manuale, tak prijimac sa programuje cez Rx, ktory je vyvedeny naboku, akurat pred zapnutim musis skratnut 7. a 8. kanal, aby si ho nakopol do upgrade modu. Cez vikend skusim, cez tyzden sa k tomu asi nedostanem...
ZS

#110 Příspěvek od ZS »

Tak co, máte někdo už praktické zkušenosti? Přidám své. S vysílačem Wfly9, spárování bez probémů, vše pasuje. V režimu omezeného dosahu šíleně směrová anténa, dosah pár metrů. Tedy podle nasměrování antény od 5 až po tak 40m. S plným dosahem začalo pípat po cca 300metrech, druhé (rychlejší) pípání po cca 600m. Potom po zákrytu keře výpadky signálu. Ale na přímý dohled na zemi jsem dosáhl cca 1200m, delší rovinu nemám. Tedy naše letiště má 800m dráhu, + kus pole a když jsem se podíval směrem k autu(vysílači) není možno model běžných rozměrů vidět. Na max dosahu už vypadávaly už běžné vysílačky na dorozumívání s udávaným dosahem 3km. A tož za ty peníze spokojenost. ZS
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od sharkcom »

Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu... :lol:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od ddano007 »

Takze pridam moje prakticke skusenosti: TX modul osadeny do TG9x ( namiesto origos TXv2 modulu), ospodu spravena dierka do modulu a pripojena antena TG9x (nechcelo sa mi furt nasrobovavat tu antenu dodanu s FrSky). Dosah so znizenym vykonom 5-15m, co sa mi zadlo trocha malo. Po kontrole lupou som (prekvapivo) zistil. za kabel k antene je koaxial. Takze som to napajkoval znova :-) S uz spravne pripajkovanou antenou dosah s obmedzenym vykonom cca 40m ( v zahrade vedla plota a cez par stromcekov). Lietam s tymto
http://www.freeair.cz/freeaircz/index.p ... &Itemid=53
a tymto
http://www.brixi-model.ic.cz/twist.html
a co mi oci dohliadnu prijimac neprotestoval, ze by mal slaby signal. Monitorovanie baterky (cez odporovy delic) som skusal na tom Suchojovi , nejde ( ukazuje nejako malo), ak sa dostanem cez vikend, mozno skusim upgrade fw.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od JirkaA »

sharkcom píše:Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu... :lol:

Měl jsi ji zapnout, toť by byla domácí kontrola vf odolnosti :lol:
OK2WY
ZS

#114 Příspěvek od ZS »

Já to zkoušel v nerez hrnci s pokličkou. Ale bez vody a nevařil jsem to. Mám to zkusit dát na vařič? Že by to mohlo jako být do atomové rc microponorky.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od sharkcom »

JirkaA píše:
sharkcom píše:Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu... :lol:

Měl jsi ji zapnout, toť by byla domácí kontrola vf odolnosti :lol:

Já to spíš dělám naopak, ujistím se, že je opravdu vypnutá... :lol: :lol:
mior
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od mior »

ddano007 píše:Monitorovanie baterky (cez odporovy delic) som skusal na tom Suchojovi , nejde ( ukazuje nejako malo), ak sa dostanem cez vikend, mozno skusim upgrade fw.

Nastavil si správne rozpoznávacie hodnoty?
Pozri toto:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=191&n=senzory-k-telemetrii-frsky-%E2%80%93-1-cast---napatovy-senzor
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od kubadera »

sharkcom píše:Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu... :lol:
do jakýho Graupnera jsi ho dával? Já mám na cestě taky hack modul a půjde do MC-12ky. Zachoval sis i FM?
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od sharkcom »

kubadera píše:
sharkcom píše:Já jsem včera montoval do graupnera ten hack modul. Uvidíme na letišti, ale zatím se mi to velice líbí. Vše je pěkně čistě pájený. Jo a je to jedinej systém, kterej neztratí signál v zavřené mikrovlnce, toť má domácí kontrola dosahu... :lol:
do jakýho Graupnera jsi ho dával? Já mám na cestě taky hack modul a půjde do MC-12ky. Zachoval sis i FM?

do MX-16. FM jsem nezachoval, né že by to nešlo, ale uživatel chtěl přejít z FM právě kvůli problémům s rušením na našem letišti. Navíc ani já nejsem moc zastánce takových řešení.
slunek1
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od slunek1 »

Zdravím.Ve středu mi Frsky dorazilo.Nacpal jsem to do mé mx22.Zacvaknout to šlo dobře.Spárování proběhlo bez problémů a kontrola dosahu v mikrovlnce také:-) . V desítkovém warbirdu to šlape bez chyby.Jsem spokojen,všechno funguje jak má. Na uprade se zatím nechystám,to až po vícero zkušenostech
mior
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od mior »

KaSe píše:Nemáte pro názornost někdo k dispozici vyzařovací diagram té antény (resp. obdobné) co je na modulu FrSky, díky. K.

Tak sme pripravili článoček o polohe antén:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=198&n=vyzarovacie-charakteristiky-modelarskych-anten-%E2%80%93-1-cast
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“