Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
PeeKay

#1021 Příspěvek od PeeKay »

pcmaxik píše:Ano pokud to prováděl na stejné paměťové pozici tak je to jasné. Já myslel že to vymazalo jak to prováděl v jiné paměťové pozici. :lol: :lol:

ano, bohuzial bolo to tym, som zistil dodatocne, moja chyba. Takze tg9x 'rocks' ;-)
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od pcmaxik »

PeeKay píše:
pcmaxik píše:Ano pokud to prováděl na stejné paměťové pozici tak je to jasné. Já myslel že to vymazalo jak to prováděl v jiné paměťové pozici. :lol: :lol:

ano, bohuzial bolo to tym, som zistil dodatocne, moja chyba. Takze tg9x 'rocks' ;-)

No chybama se člověk učí. Taky jsem se už párkrát spálil.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
mrpilot

#1023 Příspěvek od mrpilot »

dnes mi došiel po havarke novy drak HKčka. jeden som už staviala ale bolo to už dávno tak si nepamätám. roztočim rot. hlavu bez listov bez pripojeneho remeňa. všecko OK žiadne vibracie. nasuniem remeň aby sa otáčala aj zadná časť a začne to už relatívne dosť vibrovať. kde môže byť chyba ??
PS:zadná hriadeľ je naprosto rovná ako som pozeral; zadne listy som nemal nasadene; remeň napnutý tak akurát; áá to je asi všecko
díky
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
martinre
Kontaktovat uživatele:

#1024 Příspěvek od martinre »

mrpilot píše:dnes mi došiel po havarke novy drak HKčka. jeden som už staviala ale bolo to už dávno tak si nepamätám. roztočim rot. hlavu bez listov bez pripojeneho remeňa. všecko OK žiadne vibracie. nasuniem remeň aby sa otáčala aj zadná časť a začne to už relatívne dosť vibrovať. kde môže byť chyba ??
PS:zadná hriadeľ je naprosto rovná ako som pozeral; zadne listy som nemal nasadene; remeň napnutý tak akurát; áá to je asi všecko
díky

Tak stejný problém jsem měl taky. Nechtělo se mi opravovat starý HK 450, tak jsem koupil 450GT. Vše jsem rozdělal, složil, postupně oživoval. Bez roztočení zadního rotoru to bylo absolutně bez vibrací, po připojení řemene(bez rotoru, vrtulky, pádel) se to šíleně rozvibrovalo a na ocasní trubce skoro ani něšli udržet ruce jak se to třáslo. Osy naprosto rovný, zkusil jsem vyměnit co se dalo, na konec pomohla až výměna celýho zadního rotoru, vč. unašeče vrtulky. Stále nevím v čem byla chyba, připadá mi ok.
mrpilot

#1025 Příspěvek od mrpilot »

moje posledné vyštetrovania vedú k ozubenemu kolesu ktore pohana remen. nie to maličké ale to velke čo je pod hlavnym ozub. koleosm. trošku chodí hore dole aj bez pripojeneho remena. ked pripojim aj remen tak to začne prenašat vibracie aj na ostatne čsti vrtulnika
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
martinre
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od martinre »

To kolečko mi taky trochu šmajdá, tím to podle mě neni. U mě teda určitě ne. No uvidíš
Kenny McCormick

#1027 Příspěvek od Kenny McCormick »

mrpilot píše:moje posledné vyštetrovania vedú k ozubenemu kolesu ktore pohana remen
Moze to byt lozisko, to prve pod remenickou.
Dostal som dva nove nahony s nalisovanou remenickou /pretoze sa v domacich podmienkach zle nalisovava, musis predtym zdrsnit osku, tak som kupil hotove/ a obe mali zle loziska.

Prave kvoli tymto blbinam som presiel na kardan :lol: a uz som vysmiaty :D :D :D
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick

#1028 Příspěvek od Kenny McCormick »

hvtsrv píše:mam otazku

staviam si HKcko a chcel by som vediet kam mam dat baterku hore alebo dolu?

ake to ma kde vyhody? co je lepsie na aky sposob lietania?
Predpokladam, ze ked mas na vyber, tak nemas procko a pisal si do nespravnej temy. :wink:

Myslim ze rozdiel je v tazisku, avsak to sa neda rozoznat snad ani trosku pokrocilejsim pilotom. Takze daj tam, kde ti je lepsie.
Mal som dole aj hore a nepoznal som rozdiel.
Este snad kvoli padom na cumak lepsie hore, aby bola trosku lepsie chranena.
hvtsrv

#1029 Příspěvek od hvtsrv »

dakujem za odpoved, este jednu otazku mam

kupil som uz lietany vrtulnik a ma volu na kolektive - ked chytim vrtule a snazim sa s nimi tocit proti sebe citim volu asi 0.5 mm

mam este jeden vrtulnik a tam ta vola je podstatne mensia
chcel by som vediet kde ta vola vznika, ktore diely to najcastejsie sposobuju a na co sa mam teda zamerat pri vymene
Kenny McCormick

#1030 Příspěvek od Kenny McCormick »

pokial len 0,5mm, tak to je myslim zanedbatelna.
Sleduj ocami, co najviac chodi. Casom sa vyklepu trosku prevody v servach, hlavne ked su kovove, tiez gulove capy skontroluj, ci na nich nieje vola ale musia chodit lahko.
A nedavno som mal dost velku volu na tom dieli pod hlavnym domcekom - riesil som to v teme CopterX 450 - precitaj posledne prispevky, robilo mi to problem, ale uz je to OK.
PeeKay

#1031 Příspěvek od PeeKay »

Myslím, že mám problém so zadnou vrtulkou: vrťas sa v head-lock móde pomaličky potichučky otáča proti smeru hodinových ručičiek. Vyzerá to ako keby gyro "negyrovalo". Pritom na pohyb páčky smerovky reaguje a smer vždy môžem dorovnať. Ďaľší postreh je, že ani pri maximálnej citlivosti gyra sa chvost nerozkmitá čo mi príde divné...
po mechanickej obhliadke som zistil, že do jedného kraja (vnútorného) chodí "smykátko" ťažko, resp. ťažšie než do vonkajšieho. Myslíte si, že by to mohlo byť tým ? Mám gyro HK-401B so servom InoLab HG 201, delay na nule, limit takmer max.
Kenny McCormick

#1032 Příspěvek od Kenny McCormick »

PeeKay píše:Myslím, že mám problém so zadnou vrtulkou: vrťas sa v head-lock móde pomaličky potichučky otáča proti smeru hodinových ručičiek. Vyzerá to ako keby gyro "negyrovalo". Pritom na pohyb páčky smerovky reaguje a smer vždy môžem dorovnať. Ďaľší postreh je, že ani pri maximálnej citlivosti gyra sa chvost nerozkmitá čo mi príde divné...
po mechanickej obhliadke som zistil, že do jedného kraja (vnútorného) chodí "smykátko" ťažko, resp. ťažšie než do vonkajšieho. Myslíte si, že by to mohlo byť tým ? Mám gyro HK-401B so servom InoLab HG 201, delay na nule, limit takmer max.
Mam jedno lacnejsie gyro /teraz nepouzivam/, a tiez som ho nerozkmital ani pri max. citlivosti, a to som mal rychle digiservo. Takze na to sa vykasli. Limit daj uplne na max. a paku na serve na 7mm, lepsie - citlivejsie to reaguje.
No a samozejme musis odstranit v prvom rade mechanicky problem, musi to ist lahko do oboch stran, az tak mozes ist dalej.
Drift moze pretrvavat, zvlast teraz pri dost velkych teplotnych zmenach, v prvom rade si nastav v Normal mode gyra neutral serva, to znamena, ze v normal mode sa nebude otacat do ziadnej strany. Nahrubo - posuvanim serva po trubke, potom na jemno dlzkou tiahla. Nakolko toto gyro vsak teplotny drift ma, trosku sa zrejme bude vzdy otacat,bud sa s tym zmieris a upilotujes to, alebo si kup kvalitne gyro.
Ja som sa nezmieril, teraz mam 2x fut401. :wink:
PeeKay

#1033 Příspěvek od PeeKay »

Kenny McCormick píše:prvom rade si nastav v Normal mode gyra neutral serva

možná i tam bude problém. Neutrál som vôbec neriešil. Jediné čo som spravil, že v normále som nastavil subtrimom stred serva ale aký efekt to malo na vrtulku som už nekontroloval. Všimol som si, že "normal" režim je nepoužiteľný, t.j. vrtulník sa prudko točil a ak aj sa mi ho podarilo zastaviť trimom tak pri poryve vetra sa otočil. Predpokladám, že aj tu je chyba. Gyro i v režime normal musí reagovať, je tak ?
Takže mám 2 úlohy: vyladiť hladký chod smykátka a nastaviť neutrál gyra aby sa to celé netočilo.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od pcmaxik »

PeeKay píše:Myslím, že mám problém so zadnou vrtulkou: vrťas sa v head-lock móde pomaličky potichučky otáča proti smeru hodinových ručičiek. Vyzerá to ako keby gyro "negyrovalo". Pritom na pohyb páčky smerovky reaguje a smer vždy môžem dorovnať. Ďaľší postreh je, že ani pri maximálnej citlivosti gyra sa chvost nerozkmitá čo mi príde divné...

Ahoj

No já jsem měl podobné problémy, měl jsem gyro ASSAN a pořád se to nějak točilo, potom jsem to seřídil ale gyro nedrželo, pořád se to někam otáčelo buď doleva nebo doprava, nešlo to seřídit. Pak mi kolega půjčil své gyro ALIGN GP 750 a rázem jsem měl nový vrtulník, po nastavení a zalítnutí se to začalo chovat tak jak má vrtulník lítata, ještě tam chci dál lepší servo align DS520 a pak už bude doufám klid nadobro. Už teď to lítá výborně. Servo vyměním jen pro jistotu mám tam toto http://www.cy-model.com/HENGE-MD922-Dig ... egoryId=-1
Osobně doporučuji vyměnit gyro a bude po problému, je důležité mít kvalitní komponenty, jinak se to hodně prodraží.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
PeeKay

#1035 Příspěvek od PeeKay »

pcmaxik píše:Osobně doporučuji vyměnit gyro a bude po problému

už som jedným okom pozeral čo ma prípadná výmena gyra bude stáť ale k "nákupu" pristúpim až keď vyčerpám všetky možnosti mechanického nastavenia. Zatiľa mám toho na "domácu úlohu" hodne. :-)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“