pcmaxik píše:Ano pokud to prováděl na stejné paměťové pozici tak je to jasné. Já myslel že to vymazalo jak to prováděl v jiné paměťové pozici.![]()
ano, bohuzial bolo to tym, som zistil dodatocne, moja chyba. Takze tg9x 'rocks'
PeeKay píše:pcmaxik píše:Ano pokud to prováděl na stejné paměťové pozici tak je to jasné. Já myslel že to vymazalo jak to prováděl v jiné paměťové pozici.![]()
ano, bohuzial bolo to tym, som zistil dodatocne, moja chyba. Takze tg9x 'rocks'
mrpilot píše:dnes mi došiel po havarke novy drak HKčka. jeden som už staviala ale bolo to už dávno tak si nepamätám. roztočim rot. hlavu bez listov bez pripojeneho remeňa. všecko OK žiadne vibracie. nasuniem remeň aby sa otáčala aj zadná časť a začne to už relatívne dosť vibrovať. kde môže byť chyba ??
PS:zadná hriadeľ je naprosto rovná ako som pozeral; zadne listy som nemal nasadene; remeň napnutý tak akurát; áá to je asi všecko
díky
Moze to byt lozisko, to prve pod remenickou.mrpilot píše:moje posledné vyštetrovania vedú k ozubenemu kolesu ktore pohana remen
Predpokladam, ze ked mas na vyber, tak nemas procko a pisal si do nespravnej temy.hvtsrv píše:mam otazku
staviam si HKcko a chcel by som vediet kam mam dat baterku hore alebo dolu?
ake to ma kde vyhody? co je lepsie na aky sposob lietania?
Mam jedno lacnejsie gyro /teraz nepouzivam/, a tiez som ho nerozkmital ani pri max. citlivosti, a to som mal rychle digiservo. Takze na to sa vykasli. Limit daj uplne na max. a paku na serve na 7mm, lepsie - citlivejsie to reaguje.PeeKay píše:Myslím, že mám problém so zadnou vrtulkou: vrťas sa v head-lock móde pomaličky potichučky otáča proti smeru hodinových ručičiek. Vyzerá to ako keby gyro "negyrovalo". Pritom na pohyb páčky smerovky reaguje a smer vždy môžem dorovnať. Ďaľší postreh je, že ani pri maximálnej citlivosti gyra sa chvost nerozkmitá čo mi príde divné...
po mechanickej obhliadke som zistil, že do jedného kraja (vnútorného) chodí "smykátko" ťažko, resp. ťažšie než do vonkajšieho. Myslíte si, že by to mohlo byť tým ? Mám gyro HK-401B so servom InoLab HG 201, delay na nule, limit takmer max.
Kenny McCormick píše:prvom rade si nastav v Normal mode gyra neutral serva
PeeKay píše:Myslím, že mám problém so zadnou vrtulkou: vrťas sa v head-lock móde pomaličky potichučky otáča proti smeru hodinových ručičiek. Vyzerá to ako keby gyro "negyrovalo". Pritom na pohyb páčky smerovky reaguje a smer vždy môžem dorovnať. Ďaľší postreh je, že ani pri maximálnej citlivosti gyra sa chvost nerozkmitá čo mi príde divné...
po mechanickej obhliadke som zistil, že do jedného kraja (vnútorného) chodí "smykátko" ťažko, resp. ťažšie než do vonkajšieho. Myslíte si, že by to mohlo byť tým ? Mám gyro HK-401B so servom InoLab HG 201, delay na nule, limit takmer max.
pcmaxik píše:Osobně doporučuji vyměnit gyro a bude po problému