Dragonfly EPP (hobbycity.com)

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mrpilot

Dragonfly EPP (hobbycity.com)

#1 Příspěvek od mrpilot »

čauko, rád by som vám popísal pár postrehov a ukázal nejake fotky tohoto hornoplošníka s tlačným motorom :)
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=11439
-------------------------------------------------------------------------------------
ELEKTRONIKA
motor Turnigy 28-26, Hobbyking SS 18-20A ESC, HXT900 servá, baterky, Turnigy 1000mAh, vrtuľa 7x5E z HK
STAVBA
Relatívne bez problémov. krídlo je rozdelené na dve polky a zlepí sa dohromady. U mňa asi zle vyrezali konce krídel pretože boli šikmé. Čiže keď som polky krídel k sebe priložil tak to vzpätie bolo šialené. Zabrúsil som to a bolo to fajn. Všetko som lepil 12min epoxidom.
Podvozok je na môj vkus trochu fragilný ale keď sa pristáva jemnejšie tak je to OK. ten oceľový drôt je silný. pri jednom tvrdšiom pristati len koliesko odletelo. Kolesá su upevnené tak že z oboch strán je zmršťovačka a drží to. Zadné koleso to nemá iba akýsi drôt ktorý sa trochu zahne. To sa mi nepáčilo tak som vyhrabal doma nejaké koleso d=38mm. Takže otáčaním smerovky sa otáča aj zadné koleso. Servá výškovky a smerovky sú v strede trupu približne na úrovni ťažiska. Kabínka sa mi otvára na pánt a uchytenie je suchým zipsom.
Motor je tlačný, s vtruľou 7x5. Väčšia as tam ani nevojde keďže medzi nou a uhlíkovou trubkou su asi 2-3mm voľného miesta :-)
LET
letové vlastnosti sú príjemné, jednoduché na pilotáž. Najbližšie si tam asi namixujem mix krídelka-smerovka. ale aj bez toho je to dobré. Na 1000mAh baterku som lietal asi 5-6 minút. čiže nie je to veľa. Mám dve tisícky. nabudúce to skúsim s 1750mAh. vojsť sa tam vojde. Mám tu zopár fotiek z prvého letu a "inflight" video :-)

http://www.youtube.com/watch?v=czrtVqpNe9E

http://img198.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=15485505.jpg
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Je to pekne ale na FPV moc male, takove neklidne furt to sebou nekam trepe :) mel si vzit ten vetsi. Nak
mrpilot

#3 Příspěvek od mrpilot »

Nakadah píše:Je to pekne ale na FPV moc male, takove neklidne furt to sebou nekam trepe :) mel si vzit ten vetsi. Nak

ja s tým ani nemám FPV úmysly :D ten veľký ešte vtedy nebol. nekľudné je to preto lebo fúkali asi 4-5 metre/s :D inak je to pohodvé polietanie :)
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Co to kecam FPV, myslel sem OLFPV cili kamerovani :D tohle pustit kamaradovi tak vrhne savli (on je slabsi kus). Jednou sem dal kamerku na akrobata a to si ani nemohl pustit :) Ale poletucha je to pekna. Nak

Vetsi ero uz se tak necuka - http://www.youtube.com/watch?v=rNwopPQKroE
skiner

#5 Příspěvek od skiner »

Pekne video. Ja som takto skusal kameru na Mini Mustangu, ale video mam od vibracii motora cele rozklepane.
Radekb

Re: Dragonfly EPP (hobbycity.com)

#6 Příspěvek od Radekb »

Slepil jsem si toto letadlo a měl bych dotazy na jeho majitele.

Mám v něm motor EMAX 2822 (trochu těžší 39g) a abych měl těžiště podle návodu (65mm od náběžky), musel jsem aku 3S 1600mAh zadlabat ještě trochu dopředu.
Musím mít potom trochu přitaženou výškovku, aby to letělo vodorovně.
S aku 3S 1000mAh se těžiště posune asi o centimetr dozadu a letí to taky (výškovka prakticky v neutrálu).
Jak máte těžiště vy?

A potom mě zlobí, že letadlo bez motoru zatáčí doleva. Na motor letí rovně. Vyosuji postupně motor doleva, ale zatím bez efektu.
Mám ho podle návodu cca 2 stupně dolu a měl jsem stupeň doprava a teď už mám asi stupeň doleva.
Pravé křídlo je z výroby těžší (dovážil jsem 1,8g na konci), ale paradoxně to zatáčí opačně, takže jsem závaží zase sundal.
Symetrie modelu se mi zdá staticky OK. Ale zdá se mi, že za letu se ocasní plochy trochu zkroutí asi proudem vzduchu od vrtule.
Křídlo jsem podložil vpravo vizitkou, aby bylo rovně. Možná je ale z výroby trochu nakloněné doprava schválně. Zkusím to i bez vizitky.
Vám to lítá rovně?
Bristol Scout by HonzaS, EasyStar, Dragonfly-1 EPP, Radjet 800, Toro 900
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“