Minititan + Turnigy 9x

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
PeeKay

#16 Příspěvek od PeeKay »

netos píše: zapnu a zvolim zisk gyra a muzu letet.

Zrovna takto zjavne trivialne ulohy mozu byt pre zacinajuceho neprekonatelna prekazka a je treba ich nasmerovat. Myslim, ze dotazy su na mieste, sudim aspon podla seba cim som si presiel.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Mikelo

#17 Příspěvek od Mikelo »

Ale to voni to Netos hóóódně zjednodušili. Někteří nováčci by mohli přijít o spoustu peněz kdyby jich vzali vážně.
A to není nic proti Turnigy rádiu. Ledaco od nich používám a cena/výkon mnohem lepší než u nyní již jen rádobyznačkových pseudovýrobců.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Tak bezva, jen houšť!
Ta HK450 (SEv2, to je tato?
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10811

Já pomalu přemýšlím že bych něco zkusil, vrtulníkáře v dosahu mám, který by mi pomohl s mechanikou (nemám představu nakolik je to "hotové") a který nemá psychický blok proti T9x (ač sám Futabista). Nehodlám vyvádět s vrťasem nějaké brikule, chci to jen zkusit a tohle je cenově přiměřené váze kterou tomu přikládám. Já mám v plánu koupit viz dole, žádné 3D ROZHODNĚ neplánuju ani brát v potaz, prostě se mi líbí... (akorát nevím jaký je rozdíl mezi GT a TT, ale to dořeším až to bude aktuální s tím vrtulníčkářem):
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10902
PeeKay

#19 Příspěvek od PeeKay »

RiMr píše:akorát nevím jaký je rozdíl mezi GT a TT,

ak ti nevadi cenovy rozdiel, urcite chod do PRO vezie (ci uz s tycou alebo remenom), je to evolucne vyssia rada, takze zopar veci je prepracovanych. Ja som si to chcel len skusit takze som siel do GT co je si myslim rozumny cenovy kompromis (je to ale evolucne starsi typ).

Inak je k tomu vycerpavajuce vlakno HK-450 kde sa k tomu riesilo vsetko mozne i nemozne.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

Ten cenový rozdíl mi nepřijde jako zásadní, je to pár stovek a jestli tím zvýším šanci na to že něco neupadne a nezapíchne mě to, tak m ito za to sakra stojí. Právě si představuju že stroj určený k namáhání při 3D by normální katolické poletování mohl s rezervou snášet :)
Stejně tak ty HXT900 používám do letadel, ale přece jen mi přijde že do vrťase by to asi chtělo něco betelnějšího... Poradím se v tom příslušném aktuálním tématu.
PeeKay

#21 Příspěvek od PeeKay »

RiMr píše:že něco neupadne a nezapíchne mě to

Tuto poziadavku bez problemov splni i GT, je cela kovova...
Ale tato tema patri nasej oblubenej TG9x :-) tak ked tak viac info vo vlakne HK-450.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RiMr »

Jasné, ale můj další dotaz patří trochu k vrtulníkům, trochu k T9x a trochu k simům... :wink:
Lítáte s T9x někdo vrtulník na simu? Já jsme to zkoušel na RealFlight (emu.exe... víme :wink: ) a nešlo to... :) Ale určitě je třeba příslušnou paměť/model vrtulníku na vysílači nastavit vůči konkrétnímu vrtulníku. Nebo se mýlím?
heliman9

#23 Příspěvek od heliman9 »

Díky za odpověď. Co se týká heliny- složená je, už létala, po připojení mám nastaveno -2 +10, křivka plynu a kolektivu dle manuálu, ale při pokusu o vzlétnutí mi jde vlevo celá helina a poskakuje jako koza. Deska se v rovině , trimem to moc nepomáhá. Mslím si, že mám špatně křivku s kolektivem 40,45,75,něco mezi a 100. Otáčky bych řekl dostačující, ale ten pohyb do strany a vpřed a vzad bez pák....
PeeKay

#24 Příspěvek od PeeKay »

RiMr píše:Ta HK450 (SEv2, to je tato?

Nie, nie je. To je plastova verzia.
Kovova je toto
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... Rex_Compat.)
netos

#25 Příspěvek od netos »

Ano, to je ona, akorat mam vse v kovu - upgradovano postupne. Jestli se nepletu, GT ze je vse v kovu od prirody, TT je snad s kardanem. To jen to nejzasadnejsi, jinak drobnych rozdilu bude vic.

Myslim, ze na zacatek, aby clovek zjistil, jestli heli ano nebo ne je to HK dobra volba.

RiMr píše:Tak bezva, jen houšť!
Ta HK450 (SEv2, to je tato?

Já pomalu přemýšlím že bych něco zkusil, vrtulníkáře v dosahu mám, který by mi pomohl s mechanikou (nemám představu nakolik je to "hotové") a který nemá psychický blok proti T9x (ač sám Futabista). Nehodlám vyvádět s vrťasem nějaké brikule, chci to jen zkusit a tohle je cenově přiměřené váze kterou tomu přikládám. Já mám v plánu koupit viz dole, žádné 3D ROZHODNĚ neplánuju ani brát v potaz, prostě se mi líbí... (akorát nevím jaký je rozdíl mezi GT a TT, ale to dořeším až to bude aktuální s tím vrtulníčkářem):
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10902
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#26 Příspěvek od Bizon »

To RimR: S těma verzema je na HC dost bordel. Jestli chceš kopii Rexe 450 SE V2, tak to je to HK-450GT. Je to solidní stroj, lítám ten samý akorát s nálepkou CopterX.
Jestli chceš ale kopii Rexe 450 PRO, tak bych ho nebral z HC. Tam to totiž není 100% kopie Aligního stroje, rám a kardan jsou z pročka, ale hlava je ze Sportu (což je upgrade SE V2). Takže když pak dojdeš z obchodu s náhradníma dílama, tak se nestačíš divit... Jestli se rozhodně pro to PRO, tak bych to vzal od CopterX, nebo Tarot(neznám osobně, ale kvalita prý srovnatelná s Alignem). Jestli ti nejde simulátor, zkus v nastavení stroje přehodit ze Software radio na Pass through, pak by to mělo šlapat...

To Heliman9: Jak máš teda ty křivky? Nepiš čísla z rádia, ale úhly dole, uprostřed a nahoře plynové páky, pak ti bude někdo schopný poradit. A jakou máš křivku plynu? Podle mojí zkušenosti je ta z manuálu naprosto strašná...
heliman9

#27 Příspěvek od heliman9 »

Křivka kolektivu -2, +3, +10 , nedokážu posoudit nastavení v manuálu, jen si myslím a už vím, že je nefunkční.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#28 Příspěvek od Bizon »

Tak kolektiv je v pohodě, jen jsi nenapsal jak máš plyn. Nevím jestli se už vyřešila věčná debata o začátečnických křivkách plynu, ale já doporučuju 0-90-90-90-90.
Jinak helina těsně po odlepení má vždycky tendenci někam se sunout, chce to vyletět trochu výš aby ses dostal ze vzduchového polštáře. Já jsem zezačátku lítal tak 1m nad zemí... Jestli se ale naklání výrazně na jednu stranu tak to srovnej trimem, ono totiž rovná deska cykliky neznamená že to bude viset na místě...
heliman9

#29 Příspěvek od heliman9 »

Ha, jak vidím 0,90,90,90,90 tak mám jen z toho žaludeční nervózu, ne že spadne , ale že jej vidím naposled. Není to pro mne moc ostré? Myslím tím, že mám obavy, zda to půjde naopak i dolů. Děkuji, jsem rád, že mám konečně nějaké odpovědi k tématu.
matlak

dolu to pujde určitě

#30 Příspěvek od matlak »

nastav si méně , od poloviny dráhy nahoru aby se začal zvedat a dolu at radši točí mín. Až s tím klepneš tak budou alespon menší škody.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“