Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
netos

#61 Příspěvek od netos »

Kazdopadne diky. Me to taky slapalo, asi to vazde odeslo do vecnych lovist. Teda jo, zadna elektronika mimo plastovych serv mi po padu snad nikdy (vubec ne tak snadno) neodesla. Chjo. Docela draha sranda, kdyz to nic nevydrzi.

trias : tak to jo. Ja to mam stejne. Dneska jsem s tim letal poprve, presne, protoze si bez toho nic vetsiho netroufnu. A ano, doporucuju, bylo to prijemne. Ne uplne automaticke, porad to ridis ty, ale mas urcite vyrazne vetsi jistotu. Bez do toho.
A co me na padech s HK vadi nejvic je ten cas pri servisech ... uz bych byl milionar, venovat ten cas, co venuju HK, praci.
raging

#62 Příspěvek od raging »

JJ můj případ,já jsem začínal před lety koaxem,sim nesnáším,ikdyž jsem se na něm každou zimu mučil :x bohužel ale o vhodnosti Flymentoru na učení nejsem přesvědčen,každopádně nějakou tu ránu zachrání,ale co dál?Zvykneš si na něj a pokud ho potom vypneš můžeš být nemile překvapen...
netos

#63 Příspěvek od netos »

Ano, obligatni nazor. No ale ja bych se snad nikdy nepohnul z mista. Nechci akrobacii, kdy si prijemne poletat a to mi Flymentor konecne umoznuje. Bez nej jsem vecnym zakem a tech dilu, tech penez, toho casu, uff. Uz je to z toho clovek dost znechucen.

A pokud to cloveku fakt bude vyhovovat, pak nechapu, proc by to mel clovek vypinat. Muze s nim letat dozivotne:)

A to sice z praxe neposoudim, ale soudim teoreticky, ze i po vypnuti si pote normalni let budu osvojovat (ano, opet od zacatku) rychleji nez kdyz si nezkusim nikdy, jak se to heli chova cumakem ke me, ve vyssi rychlosti, vyssi vysce apod.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Gattor »

kucii, casem to prestane bavit (jako 2rotor), tak se bude ubirat citlivost stabilizacniho rezimu, az budeme uplne litat bez toho. alespon tak to mam v planu a zacinam ho plnit, ale viseni a zakladni polety uz mam za sebou bez FM

k problemu Netose: zkus odpojit kanal 6 a 7 (citlovost senzoru, citlovost gyra) z prijimace a nastavit to na stabilizacni rezim v SW. pokud nic, zkus to nastavit na 0 (tj. FM vypnout) a znovu zapnout. stale blika (jen pro upresneneni: mluvim o posledni zalozce a prvnim nastaveni - posuvniku - v SW)?
kdyz odpojis vsechna serva, blika stejnym zpusobem? signal z vysilace dostava? je vse pri zapinani v klidu a rovne (netreses, nedrzis v ruce)?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Gattor »

jeste: kdyz zapojis serva primo do prijimace, hejbaj se, z FM se nehejbaj?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Gattor »

vsechno stejne, kdyz zapojis servo vrtulky primo do prijimace (obejdes gyro)?
raging

#67 Příspěvek od raging »

Stává,se,že se inicializace systemu nepodaří hned napoprve,takže bliká červeně a nic se nehne.Ve většině případů se to při opakovaném připojení zdroje pak podaří.Je pravděpodobné,že FM nedostává signál z přijímače...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Gattor »

tak tak, blikani zpusobi ztrata signalu vysilace, problem v zapojeni nebo se mi to stalo po preneseni nastaveni do heli. vse pak vytuhlo a jedine co slo byl motor. stalo se mi to pouze 1 z asi 200 nastaveni a pomohlo odpojit a zapojit baterku.
nicmene to muze take pusobit problem s kanaly 6 a 7. proto chci, aby postupy vyse Netos vyzkousel. ale to uz se opakuju :)
netos

#69 Příspěvek od netos »

Kluci, uz je to jasny zcela. Koupil jsem si holt novy Flymentor, kamarad mel dva, tak to slo fofrem :o) Zkusil ke stavajicimu pripojit gyro z noveho a hle, fungovalo ok. Takze odeslo na starem to gyro. To teda ale sakra rychle, zadne obycejne gyro mi nikdy neodeslo po sebebrutalnejsim padu. Nahoda nebo si mam zvyknout po kazdem padu vysolit 1800 Kc jen za Flymentora?:)

A otazka z podobneho soudku. Nahodou se nimu doma nevali ty triose gyro zbytecne, samotne? Koupit jako ofiko nahradni dil pocitam nejde, Flymentor se prodava jen komplet, ze? Nejake jine triose gyro od uplne jineho vyrobce myslite, ze by nejelo?
netos

#70 Příspěvek od netos »

btw. baterku jsem samozrejme odpojil 100x a nic. Na nic nesahaim pri ini. A modry a zeleny pin nemam vubec zapojeny, taham default nastaveni z SW.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Gattor »

samostatne to prodas jen nahodou, kdyz nekdo znici zas tu ridici jednotku. a jine gyro do FM asi tezko.
netos

#72 Příspěvek od netos »

No prave, problem. Ale co, ono jak to tak vyhodnocuju, je taky mozny, ze nejdrive odeslo gyro ve vzduchu a az nasledkem toho byl pad. Fyzicky/videtelne mu nic neni, tak to holt poslu na reklamaci zpet do HK.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Gattor »

vim, ze si psal, ze si na to zrovna v ten moment nesahal, ale staci opravdu malo. strejc si nastavil manual ability na plnej kotel a kdyz zkousel jak rychle to reaguje pri kloneni, tak to nechtic pretocil uplne. k tomu mu pochopitelne FM jeste pomohl, protoze si myslel, ze to uzivatel udelat opravdu chce. nasledoval sok a pad zadama na zem.
jak ale chudak FM mel vedet, ze to strejc nechce na zada, ale jen testuje nove nastaveni? :) takze na to taky bacha, on FM rad pomuze i k vecem, ktery udelat nechces. naraz o zem pak muze s gyrem udelat cokoli.
netos

#74 Příspěvek od netos »

Jasny, diky:) No uz stavim novou heli s novym FM, bude druhy pokus, mozna uz zitra, kdyz da buch :o)
ladavalek

#75 Příspěvek od ladavalek »

Vazeni sportovci, podarilo se me zapojit Flymentor do obycejne hracky jako je Walkera4. Ta ma ovladani otacek hlavniho a zadniho rotoru napajen na prijmac ale cyklika rotoru je na klasicke servo konektory. Flymentoru staci tyto dva konektory k funkci (nekde jsem cetl ze musi byt zapojeno vse, neni pravda) ani jsem nepotreboval BEC, vse se napajelo samo pres konektory serva.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“