Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Trias

#46 Příspěvek od Trias »

netos nemáš to gyro nalepený zespodu?, já ho mám normálně a šlo mi opačně všechno
netos

#47 Příspěvek od netos »

Dekuju, ale ne, je zeshora a uz to funguje/fungovalo :-) Trapil jsem se s tim hluboko do noci, ani uz nevim, v cem to bylo. Ale prolital jsem dneska 4 baterky, slapalo to dobre (tezko rict, jak to slapat melo:) a pak ... obligatni buch a bylo vymalovano. Ted vubec nevim, jestli to byla ma chyba nebo se ten Flymentor podelelal, ale kdyz jsem zrovna jen visel ve vzduchu (vys, mohl tam byt vitr) a nic nenacvicoval, najednou se helina prevrhla a sla vrtuli napred k zemi. Tak nevim, nemel by zrovna tomu flymentor zabranit?:)

Ale, ted uz nejak nefunguje vubec. Po zapnuti je v tom modu, kdy 3x cervene blikne, pauza, 3x cervene blikne. Proste neni inicializovany. Serva se ani nehnou.
K PC se skrze USB ale v poradku pripojim a muzu s Flymentorem pracovat, stahnout a ulozit konfiguraci.

Tak ted nevim, kde muze byt chyba? Ze by byl v haji tim padem? Nebyl uplne fatalni, mimo listu, flybaru apod. se nic zasadniho nestalo. A zadna z casti Flymentoru nevypada fyzicky poskozena.

Mate nekdo nejaky napad?
raging

#48 Příspěvek od raging »

Trias píše:netos nemáš to gyro nalepený zespodu?, já ho mám normálně a šlo mi opačně všechno
Chlapi,co blbnete,měli jste to v té brožuře sakra.....jak to naistalovat :P
netos

#49 Příspěvek od netos »

No ono jak znamo, ta brozura obsahuje hafec chyb:) A zrovna gyro se preci bezne lepi zespoda :) No ale o tom tu ted nejde:) Nevi nekdo, co mu muze byt?:)
raging

#50 Příspěvek od raging »

Ted vážně.... tříosé gyro se dává na místo normálního gyra,přesně dle návodu,je to tam jasně znázorněno. Jen kamerka se dává zespodu.Šipky na všech čidlech musí směřovat stejným směrem.Zřejmě tam máš něco blbě,bohužel takhle na dálku se špatně diagnostikuje. :(
netos

#51 Příspěvek od netos »

Triose gyro instaluju sice poprve, ale:

1/ normalni gyro se snad uplne bezne dava zespoda
2/ ja ho davam vzdy nahoru :) ... i tentokrate to bylo/je nahore
3/ nevidim, ze by to z toho navodu vyplyvalo, jestli nahoru nebo dolu, jasne, sipky stejne .. ale to jen tak na okraj, o to tu ted fakt nejde.

Jde o to, ze to cele fungovalo, dneska jsem s tim letal. Az po tom padu a nebo mozna vterinku predtim (a nasledne po tom pad?, nevim) to prestalo fungovat. Skoro si zacinam myslet, ze je to fakt rozbity na zaklade toho padu. Ale fyzicky jsem vse prekontroloval, CCD, gyro i controller jsou fyzicky zcela v poradku, bez jakehokoliv sramu. Elektricky zkrat tam taky zadny nebyl. Jedno servo odeslo, to jsem ale nahradil, ostatni otestoval. Prijmac otestoval, funguje ok. Draty projel, nikde zadne viditelne poskozeni. Elektricky je neproverim, kdyz maji vodivou cast jen na jedne strace, na te druhe jsou vzdy zabudovane v zarizeni.

To spojeni s PC funguje, to je mi divne, pokud by to melo byt v haji. Trubka taky prezila zcela bez poskozeni, takze se gyro ani nemohlo dotknout zeme.

Tak snad jsem vse badani popsal dobre ... mam to tu rozebrane, uz nevim, co zkusit jineho. Vsechny jednotlivosti otestovany, vse bezi, jen ten controller flymentoru cervene blika a smolik. Samozrejme behem inicializace s nicim nehybam.

Uz fakt jedine, co zbyva ted, je nakup noveho kousku ... coz se mi teda fakt nechce, grr.
Trias

#52 Příspěvek od Trias »

reset jsi udělal?
netos

#53 Příspěvek od netos »

Reset?

- vypnout zapnout napajeni? ano.
- v SW "reset to factory"? ano.

nejaky jiny napad na reset? :-)
raging

#54 Příspěvek od raging »

Vo to nejde,ale normální gyro se úplně běžně dává zhora,,ale u tebe a tvém okolí jinak,budiš..jiný kraj,jiný mrav,nicméně to v této chvíli není důležité.

Červená ledka blikat nesmí,musí trvale svítit podle právě zvoleného modu,čili,poziční-zeleně,stabilizační-zelenočervená,systém vypnut-červená.
Pokud ti červená bliká,musíš hledat,zkoušet,možných příčin je dost.Od napájení až po přijímač.
Trias

#55 Příspěvek od Trias »

resetuje se v PC vprogramu je hned první řádek shora vlevo
Trias

#56 Příspěvek od Trias »

přehlíd jsem žes to udělal, já zatím letové zkušenosti nemám, snad to nebude katastroa až mi přijdou listy
netos

#57 Příspěvek od netos »

Lidi, ja si skutecne vazim vaseho zajmu, ale, vzdyt jsem to uz vse napsal, nepisete nic noveho, viz:

trias : ano, to je preci to "reset to factory". To jsem psal, ze jsem zkousel, ale spise jako zoufalost, protoze to s timto stejne nema mnoho spolecneho. Kdyby tam bylo neco jako reboot, ale to se deje pri kazdem novem zapojeni baterky a pokazde to skonci stejne.

raging: no ja a my kamosi to lepi taky zeshora. A videl jsem spoustu ruznych navodu, kde to bylo doporucovano zespoda. Ale o to tu fakt nejde, bylo a je to zeshora.

Vyznam LEDek jsem si precetl v manualu, takze jsem si plne vedom toho, ze cerven blikani je spatne a prave proto sem pisu :)

Zkousel jsem, nezjistil nic. Napajeni je asi ok, kdyz vubec nejaka LEDka sviti. Prijimac, serva jsem testoval a jsou ok, psal jsem to vyse.

Myslel jsem spise, jestli tu neni nekdo s konkretni podobnou zkusenosti, kdo by odhadl, kde je chyba nebo ho napadla nejaka vychytavka mimo manual. Vse standardni dle manualu jsem zkusil.

Jestli nic noveho tu, pak jedine fakt ta objednavka noveho kusu. Pak az druhy dojde, muzu alespon zkusit navzajem poprojovat nove a stare controllery, gyra a CCDcka, abych vyloucil, ktera cast vlastne odesla.
netos

#58 Příspěvek od netos »

Trias píše:přehlíd jsem žes to udělal, já zatím letové zkušenosti nemám, snad to nebude katastroa až mi přijdou listy

Kdyz bys pak neco potreboval ty, napis. Nejsem expert, ale neco o tom uz taky vim:) Treba to, ze jestli jsi jeste letel, 100% to rozsekas, priprav se na to:) Simulator urcite predem!
raging

#59 Příspěvek od raging »

Instaloval jsem čtyři tyto systémy zákazníkům,které vždy chodily bez problémů;jeden z nich mám zkušebně na 4 listé hlavě,taky jsem s tím strávil nějaký ten čas,ale ted už mě nic nenapadá. :roll:
Trias

#60 Příspěvek od Trias »

to jsem myslel nezkušenost s FM, ale začínám zvládat starty, visení a přistání,ale lítám na malém prostoru a furt jsou krizovky tak chci zkusit toho FM jestli pomůže. sim jsem zkoušel ale nebaví mě, realita je lepší ale dražší i když u HK zas moc ne.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“