Heli HK-450 z HC II.
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
Pokud můžu poradit, tak nekupujte vysílačku z HK měl jsem tu základní za pár babek a šla z domu, jelikož se to velice špatně nastavuje, téměř nikdo to neumí a nikdo moc neporadí. Jak člověk je na letišti tak musíš mít notebook sebou jinak nic nenastavíš. Software je taky docela nic moc.
Já si koupil základní radio DX6i a jsem maximálně spokojen, na začátek to nemá chybu, za ty peníze.
Jinak taky jsem začal s HK-450 za tu nejnižší cenu, ale časem člověk pozná že serva za 50Kč opravdu nestačí, gyro taky né, motor se dusí. Tak člověk začne vyměňovat komponenty, já už vyměnil téměř vše, serva, motor, nyní kupuji gyro Align a vrtulkové servo lepší od ALIGNU. Tak mě to vyšlo dráž než T-REX. Pokud člověk začíná a nemá nic tak doporučuji koupit original a je klid. Vím že to mnozí nechtějí slyšet ale časem k tomu dojdou jako já pokud se tomuto drahému koníčku chtějí věnovat.
Vrtulník není HRAČKA !!!!! A proto je třeba do toho taky investovat.
Pokud můžu poradit, tak nekupujte vysílačku z HK měl jsem tu základní za pár babek a šla z domu, jelikož se to velice špatně nastavuje, téměř nikdo to neumí a nikdo moc neporadí. Jak člověk je na letišti tak musíš mít notebook sebou jinak nic nenastavíš. Software je taky docela nic moc.
Já si koupil základní radio DX6i a jsem maximálně spokojen, na začátek to nemá chybu, za ty peníze.
Jinak taky jsem začal s HK-450 za tu nejnižší cenu, ale časem člověk pozná že serva za 50Kč opravdu nestačí, gyro taky né, motor se dusí. Tak člověk začne vyměňovat komponenty, já už vyměnil téměř vše, serva, motor, nyní kupuji gyro Align a vrtulkové servo lepší od ALIGNU. Tak mě to vyšlo dráž než T-REX. Pokud člověk začíná a nemá nic tak doporučuji koupit original a je klid. Vím že to mnozí nechtějí slyšet ale časem k tomu dojdou jako já pokud se tomuto drahému koníčku chtějí věnovat.
Vrtulník není HRAČKA !!!!! A proto je třeba do toho taky investovat.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
No, já bych to až tak negeneralizoval. U věcí z HK je víc sraní s tím než člověk na netu zjisítí co je dobré, ale serva i motory se tam dají koupit dost solidní, a gyro Futaba GY-520 má asi nejlepší chování vrtulky co jsem kdy v životě viděl (sice to není čínský výrobek, ale na HK ho mají a za solidní cenu=) Samozřejmě, pro člověka co má relativně dost peněz a málo času je nějaké Aligní Super Combo rozhodně dobrá cesta, ale není pravda že se za polovinu ceny nedá příjemně polítat.
To Mihalik: 35Mhz na vrtulník rozhodně ne. Nebál bych se ale toho vysílače Turnigy 9x, pcmaxík myslím mluví o jiném, o HK-T6 o kterém jsem psal že to je jen pro hardcoristy...
To Mihalik: 35Mhz na vrtulník rozhodně ne. Nebál bych se ale toho vysílače Turnigy 9x, pcmaxík myslím mluví o jiném, o HK-T6 o kterém jsem psal že to je jen pro hardcoristy...
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
No já tim mým výrokem nechtěl odsoudit vše z HK, nakupuji tam pořád. I origo díly ALIGN tam vychází lépe. Jen jsem chtěl trochu poradit s tím aby lidé nekupovali to nejlevnější, pak se to zbytečně prodraží. Když už tak bych šel do TAROTA je to věrná kopie. Mám např. regl TURNIGY 60A a ten šlape v mém HK výborně za málo peněz relativně. Nyní jsem koupil origo motor TAROT a ten šlape taky dobře.
Měl jsem na mysli serva HXT900, levné gyra atd. Pak člověk pořád přemýšlí co udělat helinou. Jsou s tím jen problémy, ale to je na každém jak se rozhodne. Já to taky tak udělal, že jsem koupil to nejlevnější a nyní vše vyměňuji. Protože serva na cyklice nevyhovovaly, motor byl levný ale 2x jsem jej měnil a pokaždé nejel jak měl. Nyní budu měnit servo vrtulky a gyro jelikož ty levná nestíhají. Ocas nedrží jak má a tak to je s těmi levnými díly. Pokud člověk koupí z HK FUTABU tak nemám nic proti tomu, ale to tam taky stojí docela ranec.
Měl jsem na mysli serva HXT900, levné gyra atd. Pak člověk pořád přemýšlí co udělat helinou. Jsou s tím jen problémy, ale to je na každém jak se rozhodne. Já to taky tak udělal, že jsem koupil to nejlevnější a nyní vše vyměňuji. Protože serva na cyklice nevyhovovaly, motor byl levný ale 2x jsem jej měnil a pokaždé nejel jak měl. Nyní budu měnit servo vrtulky a gyro jelikož ty levná nestíhají. Ocas nedrží jak má a tak to je s těmi levnými díly. Pokud člověk koupí z HK FUTABU tak nemám nic proti tomu, ale to tam taky stojí docela ranec.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Ano já nepsal o Turnigy 9x, ale o HK-T6. Ta turnigy vapadá za ty peníze slušně, otázka bude jak se projeví v reálu, ale to si netroufnu kritizovat, jelikož jsem ji neměl v ruce. Za 1500 kč to bude zajímavé to aspoň vyzkoušet, rád bych slyšel zkušenosti z reálného používání s helinou.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
Mám T9x a doposiaľ bolo všetko OK, visel som s tým bez problémov, všetko som nastavil (krivky, subtrimy, reverzy atď, bez manuálu) až dodnes kedy som chcel kamarátovi ukázať čo to všetko dokáže a prepol som to na lietadlo, že to zvláda i letadlá... Po prepnutí naspäť na vrtulník na moje prekvapenie si už nepamätal povodné vrtulníkové nastavenie. Ten deň som si už nezalietal. Prišiel som o hodiny laborovania, teraz musím nastaviť všetko odznova. Neviem kde sa stala chyba. Neverím, že by prepnutie typu modelu celý vysielač vyčistilo.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
PeeKay píše:Neverím, že by prepnutie typu modelu celý vysielač vyčistilo.
Já naopak věřím tomu, že pokud změníš typ modelu z vrtulníku na letadlo (na jedné paměťové pozici), tak bude ve výchozím nastavení letadla nebo vrtulníku většina vysílačů. Struktura programu je jiná a není důvod mít v paměti několik sad zbytečných parametrů. Přístě předvádět na volné paměťové pozici. Ale mohlo by to alespoň varovat.
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
No to záleží na každém pro co se rozhodne, je to taky o používání, záleží jak se člověk k dané věci chová. Známý má Mercedes S clase a praskl mu měch na nápravě a taky si nedovolím tvrdit že Mercedes je šmejd. Tatík má taky DX6i a jak mu spadla vysílačka tak se polámal přepínač, chyba byla v rukách. Opravil si to sám a je vče OK. Pokud se něco podobného stane u FUTABY taky budeš tvrdit že je šmejd?? Já mám taky DX6i a pro začítek a učení je to výborná vysílačka, jasně že některé pokročilé funkce ji chybí, ale za ty peníze co člověk může chtít.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz