Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
mihalik

#1006 Příspěvek od mihalik »

Ako rc supravu na HK-cko zvolim tu Turnigy 9x
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1007 Příspěvek od pcmaxik »

Zdravím

Pokud můžu poradit, tak nekupujte vysílačku z HK měl jsem tu základní za pár babek a šla z domu, jelikož se to velice špatně nastavuje, téměř nikdo to neumí a nikdo moc neporadí. Jak člověk je na letišti tak musíš mít notebook sebou jinak nic nenastavíš. Software je taky docela nic moc.

Já si koupil základní radio DX6i a jsem maximálně spokojen, na začátek to nemá chybu, za ty peníze.

Jinak taky jsem začal s HK-450 za tu nejnižší cenu, ale časem člověk pozná že serva za 50Kč opravdu nestačí, gyro taky né, motor se dusí. Tak člověk začne vyměňovat komponenty, já už vyměnil téměř vše, serva, motor, nyní kupuji gyro Align a vrtulkové servo lepší od ALIGNU. Tak mě to vyšlo dráž než T-REX. Pokud člověk začíná a nemá nic tak doporučuji koupit original a je klid. Vím že to mnozí nechtějí slyšet ale časem k tomu dojdou jako já pokud se tomuto drahému koníčku chtějí věnovat.

Vrtulník není HRAČKA !!!!! A proto je třeba do toho taky investovat.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
mihalik

#1008 Příspěvek od mihalik »

Co myslite- bude lepsia ta Turnigy 9x alebo Optic6 sport 35mhz? Jedna sa mo hlavne o to aby sa dala lahko naprogramovat, len skoda ze ten optic je 35mhz.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1009 Příspěvek od Bizon »

No, já bych to až tak negeneralizoval. U věcí z HK je víc sraní s tím než člověk na netu zjisítí co je dobré, ale serva i motory se tam dají koupit dost solidní, a gyro Futaba GY-520 má asi nejlepší chování vrtulky co jsem kdy v životě viděl (sice to není čínský výrobek, ale na HK ho mají a za solidní cenu=) Samozřejmě, pro člověka co má relativně dost peněz a málo času je nějaké Aligní Super Combo rozhodně dobrá cesta, ale není pravda že se za polovinu ceny nedá příjemně polítat.

To Mihalik: 35Mhz na vrtulník rozhodně ne. Nebál bych se ale toho vysílače Turnigy 9x, pcmaxík myslím mluví o jiném, o HK-T6 o kterém jsem psal že to je jen pro hardcoristy...
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1010 Příspěvek od pcmaxik »

No já tim mým výrokem nechtěl odsoudit vše z HK, nakupuji tam pořád. I origo díly ALIGN tam vychází lépe. Jen jsem chtěl trochu poradit s tím aby lidé nekupovali to nejlevnější, pak se to zbytečně prodraží. Když už tak bych šel do TAROTA je to věrná kopie. Mám např. regl TURNIGY 60A a ten šlape v mém HK výborně za málo peněz relativně. Nyní jsem koupil origo motor TAROT a ten šlape taky dobře.

Měl jsem na mysli serva HXT900, levné gyra atd. Pak člověk pořád přemýšlí co udělat helinou. Jsou s tím jen problémy, ale to je na každém jak se rozhodne. Já to taky tak udělal, že jsem koupil to nejlevnější a nyní vše vyměňuji. Protože serva na cyklice nevyhovovaly, motor byl levný ale 2x jsem jej měnil a pokaždé nejel jak měl. Nyní budu měnit servo vrtulky a gyro jelikož ty levná nestíhají. Ocas nedrží jak má a tak to je s těmi levnými díly. Pokud člověk koupí z HK FUTABU tak nemám nic proti tomu, ale to tam taky stojí docela ranec.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1011 Příspěvek od pcmaxik »

Ano já nepsal o Turnigy 9x, ale o HK-T6. Ta turnigy vapadá za ty peníze slušně, otázka bude jak se projeví v reálu, ale to si netroufnu kritizovat, jelikož jsem ji neměl v ruce. Za 1500 kč to bude zajímavé to aspoň vyzkoušet, rád bych slyšel zkušenosti z reálného používání s helinou.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
PeeKay

#1012 Příspěvek od PeeKay »

Mám T9x a doposiaľ bolo všetko OK, visel som s tým bez problémov, všetko som nastavil (krivky, subtrimy, reverzy atď, bez manuálu) až dodnes kedy som chcel kamarátovi ukázať čo to všetko dokáže a prepol som to na lietadlo, že to zvláda i letadlá... Po prepnutí naspäť na vrtulník na moje prekvapenie si už nepamätal povodné vrtulníkové nastavenie. Ten deň som si už nezalietal. Prišiel som o hodiny laborovania, teraz musím nastaviť všetko odznova. Neviem kde sa stala chyba. Neverím, že by prepnutie typu modelu celý vysielač vyčistilo.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1013 Příspěvek od pcmaxik »

No může být chyba v softwaru vysílačky, docela by mě to nepřekvapilo. Myslím že tam jse přehrát firmware někde jsem to četl, pokud se nepletu. No já mám DX6i a pro začátek tato vysílačka nemá chybu.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
jirka578

#1014 Příspěvek od jirka578 »

PeeKay píše:Neverím, že by prepnutie typu modelu celý vysielač vyčistilo.

Já naopak věřím tomu, že pokud změníš typ modelu z vrtulníku na letadlo (na jedné paměťové pozici), tak bude ve výchozím nastavení letadla nebo vrtulníku většina vysílačů. Struktura programu je jiná a není důvod mít v paměti několik sad zbytečných parametrů. Přístě předvádět na volné paměťové pozici. Ale mohlo by to alespoň varovat.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1015 Příspěvek od pcmaxik »

Ano pokud to prováděl na stejné paměťové pozici tak je to jasné. Já myslel že to vymazalo jak to prováděl v jiné paměťové pozici. :lol: :lol:
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
mihalik

#1016 Příspěvek od mihalik »

ale aj tak si myslim ze za taku cenu nic lepsie nesplasim
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1017 Příspěvek od arda1 »

Ze všech stran slyším nářky na konkrétně DX6i -kvalita provedení spolehlivost- osobně bych do ní nešel.
ICQ 638556901
HynX
Kontaktovat uživatele:

#1018 Příspěvek od HynX »

arda1 píše:Ze všech stran slyším nářky na konkrétně DX6i -kvalita provedení spolehlivost- osobně bych do ní nešel.
sice mimo temu, ale musim sa spytat: ake nareky??? co konkretne im vadi??? ja ju mam a zatial ziadny problem
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1019 Příspěvek od arda1 »

Zrovna včera mi psal jeden tady z manie že mu to přestalo trimovat -rozdělal a prasklý ten plast na trimu.
ICQ 638556901
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#1020 Příspěvek od pcmaxik »

No to záleží na každém pro co se rozhodne, je to taky o používání, záleží jak se člověk k dané věci chová. Známý má Mercedes S clase a praskl mu měch na nápravě a taky si nedovolím tvrdit že Mercedes je šmejd. Tatík má taky DX6i a jak mu spadla vysílačka tak se polámal přepínač, chyba byla v rukách. Opravil si to sám a je vče OK. Pokud se něco podobného stane u FUTABY taky budeš tvrdit že je šmejd?? Já mám taky DX6i a pro začítek a učení je to výborná vysílačka, jasně že některé pokročilé funkce ji chybí, ale za ty peníze co člověk může chtít.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“