Regly castle

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pkotatko »

avalanche8 píše:No malinkou chybku vidim na jazzoj jen 2A bec nekde pisou 2,5A.
Me se na JR prehriva at laboruju s umistenim sebevic mam ho na 80% a governor,uz nevim co dal,skusim mu odlehcit externi becem CC a uvidime pak jedine JIVE 8O

K Jazzům se dává malinký čtyřčlánek na pokrytí špiček. Dost se to řešilo na helimanii. Poctivej BEC má až Jive.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
krtek2k

#17 Příspěvek od krtek2k »

A tady taky není o čem. Jazz byl novinkou někdy v pravěku, kdy dosáhnout 2A na BECu byl rekord. Mimochodem Jazz 80 už má 4A BEC.

Místo Jazzů se maj na svět vyvalit regly "KOBY" Ty maj mít 3A BEC se špičkama až 10A nastavitelný až na 8,0V. Takže bude po problému s výběrem reglu :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
avalanche8

#18 Příspěvek od avalanche8 »

No s tou zalohou jazze,zalozil jsem tady vlakno,a skuseni radili,ze treba neni.Nevim tedy,litam na 500 bez zalohy,ale s kabinou me esc na teplo utapne,tak snat ten cc bec to vyresi.A koby v nedohlednu,chjo
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od 00Ja »

Pro majitele CC:
mam 35A a nahral jsem novej FW (3.23 tusim). Vsude se pise o nutnosti kalibrace plynu.
Potreboval bych se ujistit, ze jsem to spravne pochopil. Jedna se o prizpusobeni radia tomu reglu, ze jo? Omezim end pointama na radiu velikost mrtvy zony v horni a dolni poloze.
Popravde, od doby, co jsem nahral ten novej FW, tak to nejak zlobi.
Otacky mezi letovejma rezimama se prepinaj nejak zahadne. Nekdy spravne se zpomalenym prebehem, nekdy skoci rychle, nekdy nejdou snizit, i kdyz prepnu na normal, nekdy naskocej otacky, ktery jsem v reglu vubec neprednastavil (mam nastaveno 2900 a otackomerem jsem nameril 2700- ostatni letovy rezimy sedej).
Divny je taky to, ze na starsim FW jsem pro inicializaci reglu (=paka plynu v nule) 11x tuknout do trimu do minusu. Ted nemusim. (mam Futabu T7C).
Ma nekdo zkusenosti? Nejaky napady co delam blbe?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AdamProg »

00Ja píše:Pro majitele CC:
mam 35A a nahral jsem novej FW (3.23 tusim). Vsude se pise o nutnosti kalibrace plynu.
Potreboval bych se ujistit, ze jsem to spravne pochopil. Jedna se o prizpusobeni radia tomu reglu, ze jo? Omezim end pointama na radiu velikost mrtvy zony v horni a dolni poloze.
Popravde, od doby, co jsem nahral ten novej FW, tak to nejak zlobi.
Otacky mezi letovejma rezimama se prepinaj nejak zahadne. Nekdy spravne se zpomalenym prebehem, nekdy skoci rychle, nekdy nejdou snizit, i kdyz prepnu na normal, nekdy naskocej otacky, ktery jsem v reglu vubec neprednastavil (mam nastaveno 2900 a otackomerem jsem nameril 2700- ostatni letovy rezimy sedej).
Divny je taky to, ze na starsim FW jsem pro inicializaci reglu (=paka plynu v nule) 11x tuknout do trimu do minusu. Ted nemusim. (mam Futabu T7C).
Ma nekdo zkusenosti? Nejaky napady co delam blbe?

Konkretne ti bohuzel neporadim regl Castle neznam, ale kalibrace plynu je prizpusobeni reglu radiu. U nekterych regl, mas pri programovani plynu paku na hore, a kdyz das hned paku dolu tak se regl zkalibruje (zapamatuje si endpointy kdy byla paka nahore a dole), u Castle to bude urcite nejak podobne.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od 00Ja »

Adam:
Dik za odpoved, tenhle zpusob kalibrace znam, ale tady je to prave nejspis naopak. Nejlepsi by bylo, kdyby se ozval nekdo, kdo ma CC a zkousel to.
Jinak pokud te to zajima, postup je tady:
PDF
http://www.castlecreations.com/support/ ... points.pdf

video
http://www.youtube.com/watch?v=xF7VTrs_ ... r_embedded
bigwolf

#22 Příspěvek od bigwolf »

Mam doma CC 75A, presne ten co je v tom videu, ale jeste sem ty endpointy nezkousel nastavit. Ovsem podle videa to vypada docela easy. :lol:
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od 00Ja »

Jo, to jsem si taky myslel :)
Dneska jsem tam vratil FW 3.20, vratil Endpointy na 100/100 a zas to maka jak ma. Mozna je to tim, ze FW 3.23 je beta. Na RCGroups si nekdo stezoval na to samy.
Mimochodem jsem zkousel ten 3.23 i s endpointama na 100/100 a nepomohlo to.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“