Regly castle

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
monogas

Regly castle

#1 Příspěvek od monogas »

Jsou obecně nějaké zkušenosti s využitím reglů Phoenix Ice Lite
v režimu governor ? Díky.
FX 30
Shark 1000, Cessna 177 Cardinal, Corado,
RCEK Elan, ,Protos 500 ,Fun Cub ,Alula
FlyBear

#2 Příspěvek od FlyBear »

Já jsem tu v jiném vláknu dostal informaci, že jedinej regl u kterýho opravdu funguje governor tak jak má, je Kontronik.
Kenny McCormick

#3 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tiez som tu cital, ze governor na CC ako-tak uspokojivo...
Ale najst by mi to trvalo veky...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
nostromo

#4 Příspěvek od nostromo »

Mel jsem doma Castla na zkousku a zlatej Kontronik. Nez se mi nejak obstojne podarilo regl nastavit, aby chodil s motorem, tak uz bych to domu nechtel
FlyBear

#5 Příspěvek od FlyBear »

nostromo píše:Mel jsem doma Castla na zkousku a zlatej Kontronik. Nez se mi nejak obstojne podarilo regl nastavit, aby chodil s motorem, tak uz bych to domu nechtel

Kontronik je určitě špička. Ale ta cena - pro mnohé lidi tady bude asi odstrašující.

Zajímavé je, že na Helifreaku dost lidí Castle regly používá v pohodě. V čem tedy spočává jejich problém? Co ti nechodilo?

Já mám Castla v autíčku a tam je to perfektní regl. Nemám s ním žádný problém.
bigwolf

#6 Příspěvek od bigwolf »

Mam zatim asi 30s zkusenost s CC ICE 75A. Shorel pri prvnim startu. :( Ale uz mi leti nahrada. Tak uvidim, jak se mu bude darit dale...

Podle reakci na helifreaku, CC regly pouziva pomerne dost lidi a ke vsi spokojensti, takze nejak to fungovat urco bude. ;)
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
avalanche8

#7 Příspěvek od avalanche8 »

Hoj,co ja vim tak jedine 2 esc co fakt chodi na govik je kontrollink,to vi kazdy.A ten druhy robbe roxxy,cena polovicni vykon super!Oboje mam vyzkousene,akorat neskrtit pod 75 procent. :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
nostromo

#8 Příspěvek od nostromo »

FlyBear píše:
nostromo píše:Mel jsem doma Castla na zkousku a zlatej Kontronik. Nez se mi nejak obstojne podarilo regl nastavit, aby chodil s motorem, tak uz bych to domu nechtel

Kontronik je určitě špička. Ale ta cena - pro mnohé lidi tady bude asi odstrašující.

Zajímavé je, že na Helifreaku dost lidí Castle regly používá v pohodě. V čem tedy spočává jejich problém? Co ti nechodilo?

Já mám Castla v autíčku a tam je to perfektní regl. Nemám s ním žádný problém.

Zkouseli jsem ho v T700E s motor scorpion, cislo z hlavy nedam. Nejdriv to motor nenaslo, jakoby nebyl pripojeny. Pak se zase nechtel roztocit. Pokud se divas na cenu, tak kdyz vezmu, ze musis koupit jeste slusnej externi BEC, k tomu koupit poradny lipolky atd... Tak zase takova uspora to neni. A vaha navic :D

Jen pro info, nedavno jsme to pocitali pro T700E a rozdil nam vysel cca 2000Kc, coz se v rozpoctu ztrati
raging

#9 Příspěvek od raging »

Tyhle novější typy by měly být lepší,mám 80 ku v sedmistovce a zatím jsem spokojený http://www.castlecreations.com/products ... ce_hv.html
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lindbergh »

Asi do toho nemůžu co by "nevrtulníkář" moc kecat, ale jediný problém réglů CC pokud vím je neschopnost pilota je nastavit tak, jak se nastavovat mají. Vím že už to pár kluků vrtulníkářů z klubu řešilo. I na jejich doporučení že jsou výborné za slušnou cenu je používám ve větroních i F5D k plné spokojenosti. Chtělo by to někoho, kdo ty régly nejen jednou použil, ale i správně umí nastavovat a trvale používá a takových modelářů asi moc nebude...

EDIT: Ještě mně taky napadlo... Některý CC se dají upgradovat. V poslední době jsem četl u Hořejšího na stránkách, že se ty upgrady týkají hlavně vrtulníků...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
raging

#11 Příspěvek od raging »

Souhlasím,je s tím víc práce,nakonec se mi podařil nastavit i governor,sice ho nepoužívám,jen mě zajímalo,jestli bude chodit,jak má(teda aspon přibližně)......a funguje to. 8)

Ano,dají-všechny HVéčka,viz link výše :arrow:
nostromo

#12 Příspěvek od nostromo »

Lindbergh píše:Asi do toho nemůžu co by "nevrtulníkář" moc kecat, ale jediný problém réglů CC pokud vím je neschopnost pilota je nastavit tak, jak se nastavovat mají. Vím že už to pár kluků vrtulníkářů z klubu řešilo. I na jejich doporučení že jsou výborné za slušnou cenu je používám ve větroních i F5D k plné spokojenosti. Chtělo by to někoho, kdo ty régly nejen jednou použil, ale i správně umí nastavovat a trvale používá a takových modelářů asi moc nebude...

Jasne, beru. Byla to asi moje neschopnost to nastavit. A proto Kontronik tri pipniti mod 4 a mod 9. Hotovo, jde se litat. Nejsem clovek, ktery by neco zkousel a testoval. Jsem pohodlnej a v jednoduchosti je krasa. Tim padem akceptuji i cenu, kterou Kontronik stoji.
krtek2k

#13 Příspěvek od krtek2k »

Zase neurážet vrtulníkáře.
Měl jsem ICE50 , a nastavit šel na celkem funkční governor, samozřejmě ne ke vší spokojenosti. A předcházelo tomu desítky připojení na komp a neustálý ladění, a to mám skušenosti ze spinama + jetibox, takže od voka vím kam sáhnout. Nakonec se to povede, ale ani tak to kontronik není a nikdy nebude.
Kdo má v helině džajva, ví že nekecám. Majitel džajva totiž ani neví že má regl, matně si vzpomíná, že ho na začátku asi pípal. A že to lítá od začátku až do konce pořád stejně, to je přece samozřejmostí , ne?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
avalanche8

#14 Příspěvek od avalanche8 »

No malinkou chybku vidim na jazzoj jen 2A bec nekde pisou 2,5A.
Me se na JR prehriva at laboruju s umistenim sebevic mam ho na 80% a governor,uz nevim co dal,skusim mu odlehcit externi becem CC a uvidime pak jedine JIVE 8O
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od 00Ja »

Mam CC 35A ve 450tce pres rok. Jsem sice spis poletovac, ale sem tam za kolektiv vemu a zadny problemy s governorem nemam. Akorat ted s novym FW chvili trva nez se clovek dopracuje ke spravny citlivosti.

Co myslite tim, ze nefunguje jak ma? Pri jakych situacich bych si toho vsimnul, kdybych to mel spatne nastaveny? Nedrzej otacky?
Ja vlastne jenom na nekolikrat snizoval citlivost, protoze jinak pri odlehceni bylo slyset jak regl s vysokou frekvecni pridava a ubira.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“