Základy 3D akrobacie
psena píše:Toho amika jsem se ptal jak je na tom s treninkem, rikal, ze pres zimu hodku sim denne a obcas real, ted to ma naopak, lita temer jen venku a sim jen 3 hodky tydne. Napsal ze za dva mesice vylital 5 galonu paliva, ale to me nic nerika ja jedu jen v baterkach.
No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
bigsam72 píše:No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach. Vypada to ze jsem mu nalozil tolik ze listy zakmytli a sekli do ocasni trubky. Na zem to spadlo per partes, zvlast kabinka, nadrz, ocasni trubka a vrtulka. Mam nejaky fotky ale slusnej srot
. Kdyz jsem zjistil ze koupi nahradnich dilu jsem pres objednal jsem novej kit.
No tak potěš koště, to by mě snad položilo. Víš přibližně kolik ti to na rotoru točilo? To jde seknout listem do trubky v letu? Tyva to zas budu lítat jak připosr....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:bigsam72 píše:No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach. Vypada to ze jsem mu nalozil tolik ze listy zakmytli a sekli do ocasni trubky. Na zem to spadlo per partes, zvlast kabinka, nadrz, ocasni trubka a vrtulka. Mam nejaky fotky ale slusnej srot
. Kdyz jsem zjistil ze koupi nahradnich dilu jsem pres objednal jsem novej kit.
No tak potěš koště, to by mě snad položilo. Víš přibližně kolik ti to na rotoru točilo? To jde seknout listem do trubky v letu? Tyva to zas budu lítat jak připosr....
No jde to ...
V podstate neco hodne podobnyho akorat ze to bylo nitro a manever byl ostrejsi, couvani po ocase z vysky + pokus prevratit to do invertu pres cumak
http://www.youtube.com/watch?v=d1f0SfVoZMU
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
- radek.domin
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mě se Rapík při FFF náhle vzepjal jako kdybych rychle naplno přitáhnul. A bylo. List přerazil trubku zcela jasně ještě ve vzduchu. Mám to před očima ještě dnes. Byla to moje nejdražší rána
Dodnes nevím proč. Něco o fyzice asi..... Za určitých okolností to prý udělá i dospělá helina. Ale to by nám mohl vysvětlit třeba Troll až tu bude.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Mě se Rapík při FFF náhle vzepjal jako kdybych rychle naplno přitáhnul. .............Za určitých okolností to prý udělá i dospělá helina. Ale to by nám mohl vysvětlit třeba Troll až tu bude.
Sice nejsem Troll ( doufám že on mi promine) ale drobet teorie si dovolím předložit k nastudování.....
http://www.vrtulnik.cz/teorie/podchvat.htm
Troll pokud by byl tak laskavý a přeložil to drobet do "laické řeči" je tam toho hodně odborného
Protos pad
Ja som podobne odstrelil zadnu trubku na Protose.
Bol to moj prvy let a z 2 rotora som bol zvyknuty pri pristavani tesne nad zemou (30-40 cm) uplne stiahnut plyn (proste reflex v strese, na simulatore som to nikdy neurobil). Akurat ze som na Protose mal IDLE 1 a ono to nestiahlo otacky motora ale pustilo sa plnou rychlostou smerom dole. Zamozrejme ze moje karbonove listy ako vrtulnik dosadol na zem cukli a trafili zadnu trubku. Neprezil to cely zadny chvost vratane domceka, remena, listy a padla... Oprava 130 EUR.
Bol to moj prvy let a z 2 rotora som bol zvyknuty pri pristavani tesne nad zemou (30-40 cm) uplne stiahnut plyn (proste reflex v strese, na simulatore som to nikdy neurobil). Akurat ze som na Protose mal IDLE 1 a ono to nestiahlo otacky motora ale pustilo sa plnou rychlostou smerom dole. Zamozrejme ze moje karbonove listy ako vrtulnik dosadol na zem cukli a trafili zadnu trubku. Neprezil to cely zadny chvost vratane domceka, remena, listy a padla... Oprava 130 EUR.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
Take se mi parkrat povedlo seknout do ocasu, ale vetsinou az pri crashi. V dusledku narazu, bud primo dopadem, a nebo utrhnutim prepakovani v gripu.
Ale jednou se mi povedlo seknout Sniperem do trubky za letu(nekdy na podzim), zkousel jsem ve vysce(cca 15m) tocit premety a vykruty na miste, a vrtulnik prestal by ovladatelny, tak sem dal autorotaci(protoze sem pyro nezvladal) a dopadl.
Byly utrhane prepakovani u gripu, a pribili nove zaseky na trubce(myslim ze byla i mirne prohla ani ne 1stupen). Dodnes nevim co se presne stalo, jestli prasklo prepakovani a listy nasledne narazili do trubky a nebo se list moc promachl a narazil do trubky, a nebo sem zamatkoval a list narazil az po autorotaci. Vrtulnik se tenkrat moc nerozbil, listy prezili a trubka se narovnala, tak sem to sem ani nepsal
Mam pomerne nizsi otacky 1900RPM, ale tedka po umreni baterky budu prechazet z 5ti na 96ti clanek takze otacky mirne zvysim.
Ale jednou se mi povedlo seknout Sniperem do trubky za letu(nekdy na podzim), zkousel jsem ve vysce(cca 15m) tocit premety a vykruty na miste, a vrtulnik prestal by ovladatelny, tak sem dal autorotaci(protoze sem pyro nezvladal) a dopadl.
Byly utrhane prepakovani u gripu, a pribili nove zaseky na trubce(myslim ze byla i mirne prohla ani ne 1stupen). Dodnes nevim co se presne stalo, jestli prasklo prepakovani a listy nasledne narazili do trubky a nebo se list moc promachl a narazil do trubky, a nebo sem zamatkoval a list narazil az po autorotaci. Vrtulnik se tenkrat moc nerozbil, listy prezili a trubka se narovnala, tak sem to sem ani nepsal
Mam pomerne nizsi otacky 1900RPM, ale tedka po umreni baterky budu prechazet z 5ti na 96ti clanek takze otacky mirne zvysim.
AdamProg píše:Take se mi parkrat povedlo seknout do ocasu, ale vetsinou az pri crashi. V dusledku narazu, bud primo dopadem, a nebo utrhnutim prepakovani v gripu.
Me se to stalo pri couvanem sestupu ocasem k sobe ( v podstate maximalni rychlost ) kdyz jsem to chtel "zaseknout a otocit pres cumak" do invertu ... jeste mam tu ocasny trubku, jdu pro ni do auta a cvaknu vam tu deformaci fotakem at vidite jaka to musel bejt pumelice. Jinak trubku "po padu" uz jsem si samozrejme parkrat bouchnul ( treba na trex 500 ) ale tam bylo videt ze to byl dusledek nikoliv pricina.
EDIT: Tady slibene fotky toho jak to vypadalo kdyz jsme to posbirali z okrhuhu cca 20m. http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=42116