Základy 3D akrobacie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od pkotatko »

Napsal ze za dva mesice vylital 5 galonu paliva

Z galonu dáš u devadesátky asi deset letů po 7 minutách.
Kdyby to bylo 50 galonů tak je to jiná.
Když jsem měl den, vylítal jsem galon za odpoledne.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
bigsam72

#62 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:Toho amika jsem se ptal jak je na tom s treninkem, rikal, ze pres zimu hodku sim denne a obcas real, ted to ma naopak, lita temer jen venku a sim jen 3 hodky tydne. Napsal ze za dva mesice vylital 5 galonu paliva, ale to me nic nerika ja jedu jen v baterkach. :)

No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach :-). Vypada to ze jsem mu nalozil tolik ze listy zakmytli a sekli do ocasni trubky. Na zem to spadlo per partes, zvlast kabinka, nadrz, ocasni trubka a vrtulka. Mam nejaky fotky ale slusnej srot :-(. Kdyz jsem zjistil ze koupi nahradnich dilu jsem pres objednal jsem novej kit.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
psena
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od psena »

Fujtajbl... proto litam s 600 jak senior, neverim ze neco tak tezkyho s vetsinou sroubku pouze do plastu muze vydrzet takovy nelidsky zachazeni. :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od pkotatko »

To samý se mi stalo u R90. Rozborka ještě ve vzduchu. Na zem to dopadlo rozebraný a málem i zpátky v pytlíkách. A jelikož to spadlo na asfalt, tak bylo i po motoru. Uraženej karbec, zničenej karter. Dokonce i výfuk dostal facku od listu a byl placatej.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od gamer007 »

bigsam72 píše:No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach :-). Vypada to ze jsem mu nalozil tolik ze listy zakmytli a sekli do ocasni trubky. Na zem to spadlo per partes, zvlast kabinka, nadrz, ocasni trubka a vrtulka. Mam nejaky fotky ale slusnej srot :-(. Kdyz jsem zjistil ze koupi nahradnich dilu jsem pres objednal jsem novej kit.

No tak potěš koště, to by mě snad položilo. Víš přibližně kolik ti to na rotoru točilo? To jde seknout listem do trubky v letu? Tyva to zas budu lítat jak připosr....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
bigsam72

#66 Příspěvek od bigsam72 »

gamer007 píše:
bigsam72 píše:No ja mel dneska den, prijedu na letiste udelam predletovou kontrolu, vse ok, natankuju litam si litam a pri jednom obratu se mi milej TREX 600 NSP rozlitnul ve vzduchu na hvezdny prach :-). Vypada to ze jsem mu nalozil tolik ze listy zakmytli a sekli do ocasni trubky. Na zem to spadlo per partes, zvlast kabinka, nadrz, ocasni trubka a vrtulka. Mam nejaky fotky ale slusnej srot :-(. Kdyz jsem zjistil ze koupi nahradnich dilu jsem pres objednal jsem novej kit.

No tak potěš koště, to by mě snad položilo. Víš přibližně kolik ti to na rotoru točilo? To jde seknout listem do trubky v letu? Tyva to zas budu lítat jak připosr....

No jde to ... :-) jeste jsem nevyhodil ocasni trubku, tak to kdyztak nafotim. Dostala takovou pecku, ze to pretalo kardan a trubka je defakto slisovana, zaroven ji to vytrhlo z ramu tesne za domkem a jeste z ni odlitla vrtulka ( ty se ni nestalo ).

V podstate neco hodne podobnyho akorat ze to bylo nitro a manever byl ostrejsi, couvani po ocase z vysky + pokus prevratit to do invertu pres cumak :-)

http://www.youtube.com/watch?v=d1f0SfVoZMU
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
krtek2k

#67 Příspěvek od krtek2k »

Tohle video pouštet všem co lítaj kolem lidí.
Já takhle viděl minititana Pepy Berana z usti nad labem, ale on točil dost přes 3000
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
radek.domin

#68 Příspěvek od radek.domin »

A to opravdu propruzil list a trefil ocas? Me se to nejak nezda. Navic cim vetsi otacky, tim ty listy min pruzi, protoze je odstrediva sila vetsi. Ja si spis myslim ze v podobnych pripadech neco povoli na hlave. Kdyz by treba odlitnul grip, tak ta vaha druhyho listu by to taky takhle rozhodila.
psena
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od psena »

Pokud zitra bude pocasi, tak to zkusim se 450kou :) Podle me na videu povolilo neco na hlave, rozhodne to neni propruzenim listu. Spis bych tipl nejaky remeno nebo tahlo. Grip pokud je kovovy tak by tohle nemel udelat.
krtek2k

#70 Příspěvek od krtek2k »

Propružení listu nee, mám listy 690mm nad trubkou 15,5cm a nikdy se jí ani nedotkly.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od pkotatko »

Mě se Rapík při FFF náhle vzepjal jako kdybych rychle naplno přitáhnul. A bylo. List přerazil trubku zcela jasně ještě ve vzduchu. Mám to před očima ještě dnes. Byla to moje nejdražší rána :cry: Dodnes nevím proč. Něco o fyzice asi..... Za určitých okolností to prý udělá i dospělá helina. Ale to by nám mohl vysvětlit třeba Troll až tu bude.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:Mě se Rapík při FFF náhle vzepjal jako kdybych rychle naplno přitáhnul. .............Za určitých okolností to prý udělá i dospělá helina. Ale to by nám mohl vysvětlit třeba Troll až tu bude.

Sice nejsem Troll ( doufám že on mi promine) ale drobet teorie si dovolím předložit k nastudování.....
http://www.vrtulnik.cz/teorie/podchvat.htm
Troll pokud by byl tak laskavý a přeložil to drobet do "laické řeči" je tam toho hodně odborného 8O a já amatér a neznaboh mám s tím mírné problémy....... byť základ asi (který jsem pochopil) postačí :)
jeeff
Kontaktovat uživatele:

Protos pad

#73 Příspěvek od jeeff »

Ja som podobne odstrelil zadnu trubku na Protose.

Bol to moj prvy let a z 2 rotora som bol zvyknuty pri pristavani tesne nad zemou (30-40 cm) uplne stiahnut plyn (proste reflex v strese, na simulatore som to nikdy neurobil). Akurat ze som na Protose mal IDLE 1 a ono to nestiahlo otacky motora ale pustilo sa plnou rychlostou smerom dole. Zamozrejme ze moje karbonove listy ako vrtulnik dosadol na zem cukli a trafili zadnu trubku. Neprezil to cely zadny chvost vratane domceka, remena, listy a padla... Oprava 130 EUR.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od AdamProg »

Take se mi parkrat povedlo seknout do ocasu, ale vetsinou az pri crashi. V dusledku narazu, bud primo dopadem, a nebo utrhnutim prepakovani v gripu.
Ale jednou se mi povedlo seknout Sniperem do trubky za letu(nekdy na podzim), zkousel jsem ve vysce(cca 15m) tocit premety a vykruty na miste, a vrtulnik prestal by ovladatelny, tak sem dal autorotaci(protoze sem pyro nezvladal) a dopadl.
Byly utrhane prepakovani u gripu, a pribili nove zaseky na trubce(myslim ze byla i mirne prohla ani ne 1stupen). Dodnes nevim co se presne stalo, jestli prasklo prepakovani a listy nasledne narazili do trubky a nebo se list moc promachl a narazil do trubky, a nebo sem zamatkoval a list narazil az po autorotaci. Vrtulnik se tenkrat moc nerozbil, listy prezili a trubka se narovnala, tak sem to sem ani nepsal :-D
Mam pomerne nizsi otacky 1900RPM, ale tedka po umreni baterky budu prechazet z 5ti na 96ti clanek takze otacky mirne zvysim.
bigsam72

#75 Příspěvek od bigsam72 »

AdamProg píše:Take se mi parkrat povedlo seknout do ocasu, ale vetsinou az pri crashi. V dusledku narazu, bud primo dopadem, a nebo utrhnutim prepakovani v gripu.
Ale jednou se mi povedlo seknout Sniperem do trubky za letu(nekdy na podzim), zkousel jsem ve vysce(cca 15m) tocit premety a vykruty na miste, a vrtulnik prestal by ovladatelny, tak sem dal autorotaci(protoze sem pyro nezvladal) a dopadl.
Byly utrhane prepakovani u gripu, a pribili nove zaseky na trubce(myslim ze byla i mirne prohla ani ne 1stupen). Dodnes nevim co se presne stalo, jestli prasklo prepakovani a listy nasledne narazili do trubky a nebo se list moc promachl a narazil do trubky, a nebo sem zamatkoval a list narazil az po autorotaci. Vrtulnik se tenkrat moc nerozbil, listy prezili a trubka se narovnala, tak sem to sem ani nepsal :-D
Mam pomerne nizsi otacky 1900RPM, ale tedka po umreni baterky budu prechazet z 5ti na 96ti clanek takze otacky mirne zvysim.

Me se to stalo pri couvanem sestupu ocasem k sobe ( v podstate maximalni rychlost ) kdyz jsem to chtel "zaseknout a otocit pres cumak" do invertu ... jeste mam tu ocasny trubku, jdu pro ni do auta a cvaknu vam tu deformaci fotakem at vidite jaka to musel bejt pumelice. Jinak trubku "po padu" uz jsem si samozrejme parkrat bouchnul ( treba na trex 500 ) ale tam bylo videt ze to byl dusledek nikoliv pricina.

EDIT: Tady slibene fotky toho jak to vypadalo kdyz jsme to posbirali z okrhuhu cca 20m. http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=42116
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“