nemam koule na otoceni vrtasu cumakem ke me

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od error414 »

krtek2k, Paul: uvidime co na to psena :) dnes zkousel trex 600
Logo 600 + spirit
Paul

#47 Příspěvek od Paul »

krtek2k
nic z toho taky nedělám, jednou to prostě přijít muselo a je to moje blbost, teď už řeším simulátor, při jeho ceně která se rovná té mé dnešní nehodě už není co řešit. Jen je škoda že jsem se k tomu nedonutil dřív, chybama se člověk učí. :wink:
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
psena
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od psena »

No svoji premieru s 600kou popisu v tematu o 600ESP.
Rozhodne musim ale rict, ze prvni let trval 35 sekund :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od psena »

Tak takhle lita clovek, kterej se jeste pred 5ti dnama bal otocit cumakem k sobe. :D
http://www.youtube.com/watch?v=SX9KaR8c4I4
Takze kdo ma problem, navstivte stranky moji heliskoly a za maly paniz naucim vse co si reknete, vcetne rychlokurzu. 8)
www.helischoolpsena.cz :lol:
Omluva za kameru, je to smejd, kamerman jeste horsi..
milosh
Kontaktovat uživatele:

visenie proti sebe

#50 Příspěvek od milosh »

Caute vsetci... tak citam toto vlakno a velmi by ma zaujimalo keby ste uvadzali aj kolko mate pripadne odlietanych bateriek chvostom k sebe... kym ste vyskusali to otocit kabinou proti sebe....

ja som pred par dnami dal dokopy moju.... bol som to skusit minuly vikend prvy krat... dve baterky.. a vcera vecer som v hale vylietal dalsie dve a pri druhej som zaletel polkolecko s cumakom prichadzajucim proti mne a zavisel som asi na 10s meter pred ksichtom a otocil to a supol na zem....
nikdy v zivote som nelietal zo ziadnym dvojrotorom..
... ak si niekto mysli ze sa potrebujem vychvalovat... verte mi nie som ten typ...len mi nejde do hlavy co vidite na tom otoceni take hrozneee,.......

..moj poznatok co som pochopil pri viseni proti sebe..:

.predstavte si hlavny rotor ako tanier, ktory ked niekam na niektoru stranu zacne padat tak presne v tom bode ho treba podvyhnut... tak s tym kniplom presne do toho bodu zatlacim... rozumejte - pada heli predomnou do mojej lavej strany.. tak dam lavy knipel... pada na cumak - tak taham k sebe lebo pada mne k noham... ak pada dozadu tak tam knipel kolmo pred seba... to je moja teoria ktora v praci aj na sime funguje...

...... hrozne rad by som s niekym z blavy isiel zalietat... a ucit sa... ale nepoznam nikoho...

mam odlietane nieco na sime.... mam ho kupeny od maja... ale vobec nelietam na nom kazdy den... niekedy som ho cely pracovny tyzden ani nechytil...

dneska som vylietal polku jednej baterky... lebo fukalo a hecovanie mojich kolegov po praci pred firmou na parkovisku ma utvrdilo v tom ze nebudem dodrzovat tradiciu typu : "..ked uz som tu tak idem do vzduchu.." ...sice som trochu visel ale ked som uz citil ze sa rozfukalo islo to naspat do kufra... :-))) zatial bez nehody... akejkolvek.... kriz ne nenahraditelna pomocka v zaciatkoch... inak by som bol 100x na boku...

inak heli mam nastavenu len uplne zakladne... takze by som privital aj niekoho s kym by som mohol prebrat nejake veci... ale bez naroku na honorar... chcem sa venovat lietanie preto lebo po tom tuzim od detstva... ale vtedy do bolo nedosiahnutelne a dneska ked je masina prijatelna tak naco navysovat naklady na kurzy... "lebo ja si to mozem dovolit" ... ja myslim ze kazdy z vas ma vacsiu radost z toho ked nieco dosiahne svojim usilim a snahou o zlepsenie... preco znovu znepristupnovat tento krasny konicek dalsimi vymyslenymi nakladmi, a znechucovat ludi ktori nemaju az tak moc penazi aby si mohli zaplatit skolu...
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od tomanos »

Tiež mi to nepríde nič až také strašné s tým čumákom proti sebe. Otočil som to k sebe cca po 1 letovej hodine. Neviem ako je to u menších heli, ale protos bol ku mne od začiatku dosť "priateľský". Pravda však je, že bez simu by to asi také jednoduché nebolo. Stačí si to zrovnať v hlave ako hovorí milosh = kam padám, do tej strany dorovnávam.
Mikelo

#52 Příspěvek od Mikelo »

Samozejmě, že je to jednoduchá věc. Ale přesvědčit o tom ty špágátky mezi očima mozkem a prstama...
psena
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od psena »

Milosh:
V patek jedu do Blavy, praci mam tak do cca 13hod maximalne a pak az cca v 19hod. Kdybys mel cas a chut, muzu vzit heli sebou a muzem se pobavit a zalitat. Vitr me nevad :lol: i. Vice SZ.
Jinak ne kazdy ma nadani na to ridit cokoliv a pritom v tom nesedet. Aspon pro me je to docela hruza. Mam pocit, ze bych zvladl driv litat s opravdovou helinou nez s RC :D Vaz si svyho talentu.... asi jsi ten typ, co jezdil i zavody aut na pocitaci z pohledu zvrchu, ze? Tak to hravali kamosi a ja jsem musel byt vzdy v kokpitu, zezhora jsem to nedokazal a ani me to nebavilo.
A s cim vubec litas?
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od pcmaxik »

Zdravím všechny. No já mám taky blok mezi hlavou a vysílačkou. Na simu visím čumákem k sobě bez problému ale jak jdu lítat v reálu tak se nějak nemůžu odhodlat. Už jsem to jednou čumákem k sobě rozbil a od té doby mám blok. Vím že to není nic strašného ale hlava dělá divy. Bokem visím v pohodě ale čumák je problém. Doufám že to rychle pomine. V poslední době jsem měl 3 havárky po sobě v krátkém čase a myslím že tak bude taky problém. Chce to jen lítat a časem snad stratím ty zábrany.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
corona

#55 Příspěvek od corona »

Jelikož jsem si odeeděl tisíce hodin na simulátoru kde čeho lítajícího, ale modely jsem stavěl pouze volně létající, mám trochu potíž taky.
Takže se vždy trochu natočím celým tělem a tak nějak se vidím v kabině. Zatím mi to funguje...
corona

#56 Příspěvek od corona »

...
Naposledy upravil(a) corona dne čtv 29.07.2010 8:44, celkem upraveno 1 x.
bigsam72

#57 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:
Mikelo píše:Na zádech právě klopení nesedí. Stejné je klonění.

Ale krtek psal o viseni na vrtuli kabinkou k sobe, takze samozrejme sedi klopeni, kloneni je naopak. Samozrejme ocasem k sobe sedi kloneni a nesedi klopeni. :D

Kdyz uz tak na rotoru :-)
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
milosh
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od milosh »

Sevas "pseno" :-) no lietam so 450-tko... dneska som ju rozbil lebo ma kamos vyrusil... skody zatial neviem... serva aj ked plastove sa hybu dobre... este otestujem....

poviem ti ze hry skoro vobec nehravam... doteraz som mal len komp co bol do kancelarie... ani v counter striku som nebol uplne eso len taky priemer.... normalne nechapem... dneska skoro cela siesta baterka proti sebe.... to neni ani letova hodina... skor polhodina... lebo prve dve som skoro len skusal... tretiu tiez... stvrta uz bola cumakom proti sebe.. piata len prd.. a siesta takto... siedma crash ako svina celom o rebriny v telocvicni...

ale jedine vam poviem... v zivote len dva krat som mal tolko adrenalinu v krvi... a to ked sa mi narodili obe dcery... inak brutal super pocit... mat to stale o trosku viac pod kontrolou...
(mam videjko aj fotky... ale vsetko strasne nekvalitne..neviem ako to sem mam pripojit... alebo niekam ulozit nech sa to da pozriet...

dneska po tej siestej som mal vyklepane kolena ako svina.. .lebo mi este po celocvicni behala dvojrocna dcera... a siedmu som musel rozdychavat pocas zbierania elementov...

na sime mam nieco nalietane... ale neni to zas tak moc... mne to od zaciatku islo celkom v pohode... uz po prvom vikende som v sime lietal pekne osmicky.. :-)))))) lietam mod 3... ked niekto nevie ako to je rozlozene... tak to je presne zrkadlo ako mod 2...

inak idem stava toro 900 nech sa nenudim pocas veternych dni na jesen.... ak by mal niekto za vas postup ako to zlepit budem moc rad.. zatial som na nete nasiel len stavbu uz kupeneho tora... ale potrebujem vediet ako to vystuzit nech to nieco vydrzi....

drzim vsetkym palce co sa trapia... a radim vam toto :

ak sa nebojite soferovat auto v ktorom vozite celu rodinu a plechy stoja niekolko tisic eur.... tak otocenie heli je len o nejakych drobnych.... ja tych penazi mam fakt malo ale risk je zist... kto neriskuje neziska... !!!!!!!!

treba si verit... alebo si z dreva vystruhajte nove ohybnejsie ruky :-)))))))
humor nas nesie opustat... lebo by sme to zabalili pri kazdej havarke...

drzte sa pani... .nech vam to lieta....!!!!!!!

psena píše:Milosh:
V patek jedu do Blavy, praci mam tak do cca 13hod maximalne a pak az cca v 19hod. Kdybys mel cas a chut, muzu vzit heli sebou a muzem se pobavit a zalitat. Vitr me nevad :lol: i. Vice SZ.
Jinak ne kazdy ma nadani na to ridit cokoliv a pritom v tom nesedet. Aspon pro me je to docela hruza. Mam pocit, ze bych zvladl driv litat s opravdovou helinou nez s RC :D Vaz si svyho talentu.... asi jsi ten typ, co jezdil i zavody aut na pocitaci z pohledu zvrchu, ze? Tak to hravali kamosi a ja jsem musel byt vzdy v kokpitu, zezhora jsem to nedokazal a ani me to nebavilo.
A s cim vubec litas?
matlak

nechci tě plašit

#59 Příspěvek od matlak »

ale drž si větší odstup, metr před sebou je sice nejlíp vidět ale taky hodně blízko si s heli skočit do ksichtíku. Až zastavíš rotor tělem tak ti to bude jasný, doporučuju pevný oděv :-o
Jajka

#60 Příspěvek od Jajka »

Nazdárek. Dnes jsem šel zaviset tak po třetí. Otočil jem to nechtěně boudou k sobě.Totálně začal zmatkovat. Helinu hodil na bok otřískal o zem a zamotal do trávy 8) Mam to tak za 1500kč. Ty origo listy mě mrzej. Kluci neni tu někdo z okolí Hradce? Ve více lidech by to bylo veselejší :wink:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“