Zánovní lipolka nejde nabít na jmenovité napětí

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
zbek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od zbek »

Nemáš na nabiječi nastavenou max kapacitu baterie malou ?
zbek

aircombat
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od vandurat7 »

zbek píše:Nemáš na nabiječi nastavenou max kapacitu baterie malou ?

To je hodně pravděpodobné,taky mě to napadlo.

pro autora : jakou máš nabíječku ?
Clear sky,glider fly..
mior
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mior »

vandurat7 píše:
zbek píše:Nemáš na nabiječi nastavenou max kapacitu baterie malou ?

To je hodně pravděpodobné,taky mě to napadlo.

pro autora : jakou máš nabíječku ?

Nemyslím, že nastavenie inej kapacity má vplyv na dobitie článku. Nastavenie kapacity na nabíjači sa použije na určenie max. nabíjacieho prúdu.
Kľudne nastavím kapacitu 1000mAh a pripojím baterku 2200mAh a dobije ju doplna, len menším prúdom (cca. 1A) a potrvá to dvojnásobne dlhšie.

Ešte záleží od typu nabíjača...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

Pokud si nastavíš max dodanou tak má. Ale nemyslím si že tohle bude ten případ. :wink:
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lubo1 »

arda1 píše:Pokud si nastavíš max dodanou tak má. Ale nemyslím si že tohle bude ten případ. :wink:
Ktorý "supernabíjač" má nastavenie max. dodanej kapacity? To sa používalo u NiMh, ale u Lipol je to nezmysel....
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od vandurat7 »

lubo : já to tak mám na acucelce 6. To omezení se vztahuje i na lipoly.I lipol muže být vadná a pokud na to needáš omezení,mohlo by to nabíjet do nekonečna a pak by z toho mohlo něco ošklivého vzniknout.
Ale je tu ještě časový vypínač,ten se dá taky nastavit na lepších nabíječkách
Clear sky,glider fly..
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

vandurat7 píše:lubo : já to tak mám na acucelce 6. To omezení se vztahuje i na lipoly.I lipol muže být vadná a pokud na to needáš omezení,mohlo by to nabíjet do nekonečna a pak by z toho mohlo něco ošklivého vzniknout.
Ale je tu ještě časový vypínač,ten se dá taky nastavit na lepších nabíječkách

Ja mám dva dosť slušné nabíjače a nemajú také zvrhlosti....
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od vandurat7 »

lubo1 píše:Ja mám dva dosť slušné nabíjače a nemajú také zvrhlosti....

No tak acucel se dá porovnávat s Ray C14,ale s nějakým schulze,nebo ultra duo plus se to moc srovnávat nedá.

Tak to nevím v čem může být problém
Naposledy upravil(a) vandurat7 dne čtv 08.07.2010 10:33, celkem upraveno 1 x.
Clear sky,glider fly..
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

lubo1 píše:
arda1 píše:Pokud si nastavíš max dodanou tak má. Ale nemyslím si že tohle bude ten případ. :wink:
Ktorý "supernabíjač" má nastavenie max. dodanej kapacity? To sa používalo u NiMh, ale u Lipol je to nezmysel....
Třeba Triton (i když ho za žádný "super nabíječ nepovažuji) -a je to dle mě obvzvláště u lipol dobrá vychytávka - zabráníš tím nadměrnému přebití aku pokud by se něco vykakalo a nabíječ neukončil nabíjení jak má. :wink:
EDIT- ISL 330 to má taky.
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od lubo1 »

arda1 píše:
lubo1 píše:
Třeba Triton (i když ho za žádný "super nabíječ nepovažuji) -a je to dle mě obvzvláště u lipol dobrá vychytávka - zabráníš tím nadměrnému přebití aku pokud by se něco vykakalo a nabíječ neukončil nabíjení jak má. :wink:
EDIT- ISL 330 to má taky.

CP10 to nemá... je to schit :D .....a nemá ani ochranu proti padajúcim meteoritom....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

lubo1 píše:CP10 to nemá... je to schit :D .....a nemá ani ochranu proti padajúcim meteoritom....
Myslím že další debata s tebou na tohle téma je celkem zbytečná...... :roll:
ICQ 638556901
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Doktor »

Kapacitní "timer" a safety timer je dnes snad už standardní součástí i nabíjedel té nejnižší cenové kategorie.

Jinak pokud "honzekk" neuvede způsob nabíjení, tak můžem jen spekulovat.

Osobně sázim na nabíjení v režimu CHARGE se zapojeným servisákem. Aku neni v kondici a už se začala pěkně rozjíždět. Proto mu to nenabíjí na 12,6V ale míň, neboť je mezi články už větší rozdíl a nabíjedlo ukončí nabíjení poté, co nabije nejslabší článek v aku na 100%. Jenže v tu chvíli ostatní ještě 100% nemají, proto tam nemůže mít 12,6V. A jelikož mu vypínací napětí stále klesá, tak se neustále zvětšuje rozdíl mezi články.

Řešení? Valcha a nebo použít balancer!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

Říkám- pokud nevezme DMM a nezměří jednotlivý články je to věštění z křišťálový koule. :cry:
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lubo1 »

Doktor píše:Jinak pokud "honzekk" neuvede způsob nabíjení, tak můžem jen spekulovat.

Hlavne neuviedol, aký má nabíjač. Možno neaký Bel - sen každého obchodníka s LiPolami.... Slušný nabíjač LiPol si tie baterky vybalancuje, alebo ohlási chybu. Neuviedol ani čím a ako nameral tie napetia.... Neuviedol, či tých 12V je tam počas nabíjania, alebo 2 hodiny po nabití. Takže ťažko mu čokoľvek poradiť..... Je to dotaz typu "Mne to nejde, čo mám robiť"
Nabíjanie Lipol je ten najprimitivnejší algoritmus - podobne ako olovo, akurát musí byť presnejší a v prípade LiFe dostatočne rýchly
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od lubo1 »

arda1 píše:Myslím že další debata s tebou na tohle téma je celkem zbytečná...... :roll:

Myslím, že je.... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“