Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
JMalik

#331 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:Celý to pročítat nazpět nebudu- proto se optám přímo-co to je ten Copilot? Nějaký modul do éra na způsob kdysi vyráběnýho "autopilota" HAL ?

Už se to tady někde probíralo cca půl roku zpátky. Chodí to celkem slušně, jeden čas jsem s tím dost létal, teď mi to momentálně leží v krabici, nemám to do čeho dát. Nějaký hydroplán, nebo maketa by na to byly vhodné, ale dnes už jsou pro to zase daleko lepší a vhodnější systémy.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#332 Příspěvek od RiMr »

king píše:T9x receiver V2 nemá FAIL SAFE ! viz. tato recenze: http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review4.shtml , proto předpokládám, že Co-pilot (třeba zde starší 2kanál verze: http://vitocz.net/clanky/copilot.htm ) by dokázal situaci nepřítommosti signálu zvládnout, tedy zabránit pádu letadla.

No, sice nemá Fail safe, ale jen tak mimochodem díky této poznámce sem umístils konečně slušné seznámení s tím jejich novým "v2 zázrakem" :-) aspoň já jsem o tomto článku nevěděl. Díky za něj!
A čtu že v2 je "new frequency-hopping version" a že to není "skoro" skákací jako Assan ("pouze" dva kanály pokud neplácám blbosti, bez možnosti přeskakování při už spárovaném systému), ale že používá šestnáct kanálů, omluvte strojový překlad, už je moc hodin a nechce se mi to moc česat, tak aspoň trochu :) cituji:
"V nové verzi 2.0 systému je rozhodně frekvence hopping systém a jeví se, že používá 16 individuálních "kanálů" k šíření svého signálu v celém pásmu (jak je uvedeno v grafu spektrálního analyzátoru na obrázku níže). Výstupní výkon je také mírně vyšší, než moje stará verze 1 tohoto systému. Když je vystaven silnýmu rušení, systém se ukázal být dostatečně pružný, prostě se stává více trhaným (asi pohyb serv) jak se pásmo postupně naplňuje rušivým signálem. I když nereaguje tak pružné jako Hitec, Futaba nebo FrSky systémy, verze 2 systému FlySky je o světelné roky lepší než originál (asi v1), to je jisté.Měl jsem dokonce nutkání říci, že je to dokonce lepší, než některé systémy co stojí dvakrát tolik.
Porovnáme-li výstup nového FHSS modulu
Obrázek

se starým:
Obrázek

je jasně vidět, že verze 2 používá mnohem více kanálů, a to je velmi, velmi dobrá věc.
Servo pohyb je plynulý, možná není tak hladký jako u verze 1, ale určitě zcela odpovídající ceně"

No, pro mě osobně dobré zprávy, pokud zůstávám na úrovni rádia pro lítání izolačním matereiálem "kolem huby" a možná trochu výš... Protože podle fotek soudím, že ohledně čistoty zpracování je to furt stejný "usoplenec" jak moje T9x z první řady. A to jsem přitom viděl už dvě T9x, které měly zpracování řádově lepší. Asi záleží, kdo to tam soplí... :) Ale ony bídné potenciometry (nejsem schopen posoudit jejich kvalitu, ale dám na hodnocení zkušenějších zde) budou pravděpodobně furt stejné...
JMalik

#333 Příspěvek od JMalik »

RiMr,
Je úplně jedno jestli létáš s EPP kolem hlavy, nebo s 5kW hotlinerem.
Ty jsi se rozhodnul to ovládat tak, aby Ti to neuletělo. Pokud budeš chtít toho EPP akrobata řídit a učit se na něm třeba akrobacii je tenhle ovládací sr.č nepoužitelný. Kdo o tom uvažuje pro vrtulníky je šílenec. Do něčeho většího se to už taky neodvážíš dát. Začátečník s tím nebude létat, ale řešit tady ty potíže.
Tak na co to je ?
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:RiMr,
Ty jsi se rozhodnul to ovládat tak, aby Ti to neuletělo. Pokud budeš chtít toho EPP akrobata řídit a učit se na něm třeba akrobacii je tenhle ovládací sr.č nepoužitelný. Kdo o tom uvažuje pro vrtulníky je šílenec. Do něčeho většího se to už taky neodvážíš dát. Začátečník s tím nebude létat, ale řešit tady ty potíže.
Tak na co to je ?

V podstatě nechápu o co ti jde.

To ti ta vysílačka tak vadí abys trávil život útoky na ní i na všechny kteří ji používají? Jsou to naše peníze, náš volný čas a jak vidíš, zjevně se ti nedaří nikoho o své zuřivé pravdě přesvěčit. Tak proč to pořád zkoušíš?

Kromě toho jsou tvé výlevy v tomto threadu zjevně off-topic. Je to thread pro ty kteří se rozhodli to s TG9x zkusit a navzájem si poradit. Na nějaká varováni je tady přinejmenším pozdě.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od RiMr »

Tak na co to je ?

Hmmm,
myslel jsem že tohle "kolečko" vzájemných vysvětlování pro a proti už máme za sebou. Už ne... :D :wink:
JMalik

#336 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:
Tak na co to je ?

V podstatě nechápu o co ti jde.

To ti ta vysílačka tak vadí abys trávil život útoky na ní i na všechny kteří ji používají? Jsou to naše peníze, náš volný čas a jak vidíš, zjevně se ti nedaří nikoho o své zuřivé pravdě přesvěčit. Tak proč to pořád zkoušíš?

Kromě toho jsou tvé výlevy v tomto threadu zjevně off-topic. Je to thread pro ty kteří se rozhodli to s TG9x zkusit a navzájem si poradit. Na nějaká varováni je tady přinejmenším pozdě.

Když se tady před časem objevil dotaz nějakého nešťastníka jak to nastavit pro vrtulník, tak se nedočkal odpovědi. Z celkem pochopitelných důvodů.
Teď jsem si myslel, že dáš nějaký argument pro to, si tohle koupit.
Jestli sem dáš jakýkoliv thred měl bys být připravený na to, že ne všichni nad tím budou radostně chrochtat, ale taky to někdo bude napadat.
Nebo si dej dovětek: " Napsal jsem to, ale nikdo mi do toho kecat nebude.":wink:
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:

Když se tady před časem objevil dotaz nějakého nešťastníka jak to nastavit pro vrtulník, tak se nedočkal odpovědi. Z celkem pochopitelných důvodů.

A? Pokud nikdo z nás kteří ji máme vrtulníky neprovozujeme, jak máme odpovídat na něco čemu nerozumíme?

Teď jsem si myslel, že dáš nějaký argument pro to, si tohle koupit.

Proč? Nechápu tvoji logiku, já ji neprodávám, já nepotřebuju nikoho přesvědčovat argumenty. Já ji jen mám ve dvou kusech, spokojeně oba používám (včetně učení začátečníků kdy je mám spojené) a jsem ochoten poradit ostatním uživatelům. Když na něco nového přijdu, napíšu o tom. Toť vše.

Jestli sem dáš jakýkoliv thred měl bys být připravený na to, že ne všichni nad tím budou radostně chrochtat, ale taky to někdo bude napadat.
Nebo si dej dovětek: " Napsal jsem to, ale nikdo mi do toho kecat nebude."

Ale mě ani nevadí že do toho kafráš, tvůj čas, ja jen nechápu že ti to stojí za to.

Jak LV napsal, všechny vysílačky pod řekněme třídu Dx7 jsou shit, nechápu že jsi si zasedl zrovna na tenhle typ... :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od RiMr »

Tak ho koumáci spárovali s Rx určeným pro šestikanály HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 9d52bffd26
Super...!
Jimmies

#339 Příspěvek od Jimmies »

Právě jsem se chtěl zeptat jakej jinek přijímač lze k tomu použít protože originály turnigy nemaj asi měsíc na skladě ale s tim HK to je vyřešeno a za stejný prachy.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od RiMr »

Jimmies píše:Právě jsem se chtěl zeptat jakej jinek přijímač lze k tomu použít protože originály turnigy nemaj asi měsíc na skladě ale s tim HK to je vyřešeno a za stejný prachy.

Máš ten nový vysílač? Nezkoušels dosah?
Jimmies

#341 Příspěvek od Jimmies »

Jeste sem s nim venku nebyl ale co sem koukal po netu tak 400m zvlada v pohode ale co je na tom pravdy zatim nevim.Ale v panelaku jede prez nekolik zdi a v pohode.Tenhle vikend planuju test dosahu a let tak potom napisu. Jinak jediny co mi vadi je to pipani a zpracovani plynu že je stale plynuly ne jako u jinejch po tech zoubkach ale to se da upravit jak sem uz dovnitr koukal.
svitek

#342 Příspěvek od svitek »

Pokud má někdo zájem přenechám Turnigy 9X v1-pravděpodobně vadný potenciometr výškovky,a přijímačová lipol Rhino k tomu.Cena symbolická.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
zdekar

#343 Příspěvek od zdekar »

Nedávno jsem kamarádovi nastavoval brzdy na přepínač a všimnul jsem si zřejmě jedné ze SW chyb. Zajímalo by mě, jestli je to v nové verzi už opraveno?

Brzdy jsem nastavoval myslím přes "SpeedOf" mix (nebo nějak podobně), nemám vysílač u sebe. Brzdy šly vpohodě nastavit, ale né výškovka. Ta vůbec nereagovala na změny hodnot vtomto mixu. Nakonec jsem tak nějak přišel na to, že výškovku můžu nastavit pro tento mix v mixu "Start..." (je to ten hned nadtím) a to i když je ten START mix vypnutý. Takže to mají asi nějak softwareově přehozený :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
graup15

#344 Příspěvek od graup15 »

RiMr píše:
king píše:T9x receiver V2 nemá FAIL SAFE ! viz. tato recenze: http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review4.shtml , proto předpokládám, že Co-pilot (třeba zde starší 2kanál verze: http://vitocz.net/clanky/copilot.htm ) by dokázal situaci nepřítommosti signálu zvládnout, tedy zabránit pádu letadla.

No, sice nemá Fail safe, ale jen tak mimochodem díky této poznámce sem umístils konečně slušné seznámení s tím jejich novým "v2 zázrakem" :-) aspoň já jsem o tomto článku nevěděl. Díky za něj!
A čtu že v2 je "new frequency-hopping version" a že to není "skoro" skákací jako Assan ("pouze" dva kanály pokud neplácám blbosti, bez možnosti přeskakování při už spárovaném systému), ale že používá šestnáct kanálů, omluvte strojový překlad, už je moc hodin a nechce se mi to moc česat, tak aspoň trochu :) cituji:
"V nové verzi 2.0 systému je rozhodně frekvence hopping systém a jeví se, že používá 16 individuálních "kanálů" k šíření svého signálu v celém pásmu (jak je uvedeno v grafu spektrálního analyzátoru na obrázku níže). Výstupní výkon je také mírně vyšší, než moje stará verze 1 tohoto systému. Když je vystaven silnýmu rušení, systém se ukázal být dostatečně pružný, prostě se stává více trhaným (asi pohyb serv) jak se pásmo postupně naplňuje rušivým signálem. I když nereaguje tak pružné jako Hitec, Futaba nebo FrSky systémy, verze 2 systému FlySky je o světelné roky lepší než originál (asi v1), to je jisté.Měl jsem dokonce nutkání říci, že je to dokonce lepší, než některé systémy co stojí dvakrát tolik.
Porovnáme-li výstup nového FHSS modulu
Obrázek

se starým:
Obrázek

je jasně vidět, že verze 2 používá mnohem více kanálů, a to je velmi, velmi dobrá věc.
Servo pohyb je plynulý, možná není tak hladký jako u verze 1, ale určitě zcela odpovídající ceně"

No, pro mě osobně dobré zprávy, pokud zůstávám na úrovni rádia pro lítání izolačním matereiálem "kolem huby" a možná trochu výš... Protože podle fotek soudím, že ohledně čistoty zpracování je to furt stejný "usoplenec" jak moje T9x z první řady. A to jsem přitom viděl už dvě T9x, které měly zpracování řádově lepší. Asi záleží, kdo to tam soplí... :) Ale ony bídné potenciometry (nejsem schopen posoudit jejich kvalitu, ale dám na hodnocení zkušenějších zde) budou pravděpodobně furt stejné...

Právě tohle rejdio dorazilo. Prosím tě nemáš někde angl manuál? Díky.
Dalibor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od RiMr »

Nemám, ale je tam někde odkaz v diskuzi.
Resp., já ten manuál mám, ale je to nějaká první verze, v "činglištině" a je skutečně k ničemu. Ale už jsem právě někde viděl novější.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“