radian
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
radian
ahoj kluci,musím se podělit o radost,dneska jsem si byl zalítat s novým érem"už dvakrát lepeným" ten pocit toho obřího letadla jak se rychle šplhá vzůru je nádherný a potom stačilo vypnout motor a i v tom silném větru se držel,opravdu jsem si krásně zalítal akorát při zapnutém motoru má tendenci neustále stoupat udělal jsem větší vytrimování výškovky už bylo na můj vkus dost dole a pořád stoupá ale při vypnutém motoru to letí krásně rovně bez známek nějakého stoupání,mohl by mě někdo říct co má špatně,přepokládám že těžiště 
Naposledy upravil(a) BOBIKA dne stř 26.05.2010 20:45, celkem upraveno 1 x.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
no je pravda že jsem tomu chudákovi lepil čumák,že by špatně? jak poznám že to mám špatně? 
Naposledy upravil(a) BOBIKA dne stř 26.05.2010 20:46, celkem upraveno 2 x.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
- pajax007
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak je to dělaný v Radianovi, jestli je tam zadní nebo přední montáž. Na zadní montáži přidáš podložku pod kříž nahoře, na přední montáži dáš podložku dolů(mezi přepážku a motor). Motor se skloní víc k zemi. Já při záletu novýho letadla dávám "od oka" tak 2° doprava a 2°dolů a pak to doladím podle chování modelu. Měl by se chovat stejně jak při motorovým letu tak při letu bez motoru. Pajax 007
BOBIKA píše:pajaxx007-problém bude opravdu v tom minulém slepení toho epp,budu to muset trochu doladit buď říznout a znovu slepit nebo skusím tu tvoji metodu podložek mezi motor a přepážkuten čumák dostal asi opravdu velkou ránu
Osobně bych pořádně zkontroloval těžiště. Můj Radian byl dost lehký na hlavu, když jsem umístil baterii na její určené místo. Stačilo přidat asi 50g závaží do předku a bylo to úplně jiné kafe. Později jsem začal létat na 1800mAh Li-pol, která je delší a těžší, závaží vytáhnul a těžiště bylo tak jak má. Co se týká vzpínání, jak se dosáhne určité dopředné rychlosti a stoupání, tak se začne vzpínat každý větroň i se správně vyoseným motorem. Toť můj názor a zkušenosti, sice zatím asi bídné, ale jakési určitě.
radian
Také mám už nějaký čas Radiana a nalétal jsem s ním možná přes 100 hodin, zatím bez ztráty kytičky 3x ťuk.
Radian skutečně při plném kotli má tendenci příliš stoupat a musí se dosti potlačovat výškovkou. Je to asi konstrukcí. Nic jsem na něm nelepil, dělal to hned od vybalení z krabice. Ze začátku je to takové nepříjemné, ale dá se na to zvyknout. Je to glider, takže hlavně že plachtí krásně.
Radian skutečně při plném kotli má tendenci příliš stoupat a musí se dosti potlačovat výškovkou. Je to asi konstrukcí. Nic jsem na něm nelepil, dělal to hned od vybalení z krabice. Ze začátku je to takové nepříjemné, ale dá se na to zvyknout. Je to glider, takže hlavně že plachtí krásně.
Wild Hawk -> Radian -> P-51D Mustang BL