Folie z -HC- v praxi ,zpracování ,potahování.

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JENDA01

#16 Příspěvek od JENDA01 »

kovaco píše::lol: Zdravím profiky.
Tak pánové, včera jsem se pustil do žehlení. Na křídlech u Siriuse jse mi vybublinkovalo snad vše, co se mohlo vybublinkovat. Vzal jsem papír na pečení, obyčejnou žehličku a výsledek je úžasný. Kam se hrabe kompozit, prostě dokonalost sama. Totiž ten papír dělá zázraky. Žádný teflon a ostatní ptákoviny. Jenom si musíte hlídat teplotu. Já jsem na první pokus kapku podělal lepící pásku, která je mezi křidélky a křídlem, ale to se stává človíčkovi jako já, který žehlil něco poprvně v životě. Pak už to šlo jako po másle. Vřele doporučuji.
OK53

Ahoj,
můžeš mi vysvětlit tu aplikaci s tím papírem na pečení :D . Vůbec nevím o co se jedná. To si nedělám srandu, fakt to nevím :oops: Jinak jsem se
dal do potahování cc-2 m akrobata na benzíňák 26ccm. Jde to bez problémů nažehlit( jak jsem dal tu technologii s fenováním horkovzušnou pistolí) i na plné křídlo (sendvič /balza) o hloubce cc-360mm.

Jenda
kovaco

Žehlení

#17 Příspěvek od kovaco »

:lol: No, dělal jsem to proto, že se mi potah na křídlech zkrabatil a byl samé bublinky. Tak jsem vzal normálně papír na pečení, dostaneš ho kdekoli v drogerii, nebo v papírnictví. Papír položíš na křídlo, zapneš žehličku na skoro minimum a začneš žehlit. Musíš dávat pozor na teplotu. Fakt to krásně potah krásně vyrovná. Jestli se mi bude chtít moc, tak to nafotím a pošlu ti to.
OK53
JENDA01

#18 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
papír na pečení mám tak to vyzkouším .(budu dělat velkoplošné ozdoby folie na folie a tam je to riziko bublinek reálné)Zase jsem o něco chytřejší jak na to :D . Ale od toho to tady je. Tak že díky za vysvětlení.

Jenda
SuperMUF

#19 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj,

moje první práce s folií - a protože ohlasy byly dobré tak s tou z HC...

potahoval jsem ( za asistence zkušeného modeláře ) plné křídlo na akrobat (skoro F3A ... 8O ) Rapír20 na balzou potažený polystyren ... vše OK

takže zatím naprostá spokojenost - i kamarád byl příjemně překvapen - a nejvíce ze všeho poměrem cena-vlastnosti u folie z HC

Letu zdar !
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
RafanRek

#20 Příspěvek od RafanRek »

Zdraví ,teda řeknu vám tudle diskuzi jsem hltal jak bázen.Ten obrázkoví manual na potahování,sedl jsem si na zadek.Fakt DOST DOBRY.Za ten bych ti dal diplom.Mě to moc pomohlo díky. Dále dotaz:Prosím vás co je zač ta folie z HC? a kde se dá koupit? Díky za odpověď.
Nejlepší zelenina je řízek.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

Koupíš nejlíp na HC -HobbyCity(HobbyKing) http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... rentCat=58 :wink:
RafanRek

#22 Příspěvek od RafanRek »

Dík moc, eště jsem nic nepotahova,ale teď se do toho asi pustim.
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Luky Bartak »

Ahoj jsem tu uplně poprvé a chtěl bych se zeptat jak se potahuje potahovacím papírem řekli mi lakama a nic víc a chtěl bych si potáhnou letadlo a nevím jak na to.
RafanRek

#24 Příspěvek od RafanRek »

Já jsem taky začátečník,ale když si to tady projdeš,na něco narazíš.Taky jsem četl že se lepí na ředěný herkules.Až po nalepení se lakuje.Já si odjednal origo plánek a je tam napsaný také tento zpusob potažení.
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Luky Bartak »

Diky
RafanRek

#26 Příspěvek od RafanRek »

Nebo si založ nové téma s tímto dotazem a někdo ti tady určitě poradí.Jsou tu dobrý chlapi,já čerpám znalosti hlavně od tud.
JENDA01

#27 Příspěvek od JENDA01 »

Luky Bartak píše:Ahoj jsem tu uplně poprvé a chtěl bych se zeptat jak se potahuje potahovacím papírem řekli mi lakama a nic víc a chtěl bych si potáhnou letadlo a nevím jak na to.

Ahoj,
už jsme to tady probíraly tak si to přečti a pokud ti nebude něco jasné tak to dej do světa. Ale není to nic světoborného nemusíš se toho bát.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... sc&start=0

Jenda
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Luky Bartak »

Kdo tu úmí potahovat potahovacím papírem.
Já jsem si koupil tu Mikalentu ale ještě jsem to nikdy nedělal a neumim to takže jen jak to mám udělat kostru nalakuji nitrolakem až to zaschne tak přiložím ten pás Mikalenty a štětcem namočeným v nitroředidle to přihladím :?: prosím o odpověď kdo tomu rozumí
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RiMr »

Luky Bartak píše:Kdo tu úmí potahovat potahovacím papírem.
Já jsem si koupil tu Mikalentu ale ještě jsem to nikdy nedělal a neumim to takže jen jak to mám udělat kostru nalakuji nitrolakem až to zaschne tak přiložím ten pás Mikalenty a štětcem namočeným v nitroředidle to přihladím :?: prosím o odpověď kdo tomu rozumí

Hledej šmudlo :wink:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... de=results
veka1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od veka1 »

Luky Bartak píše:Kdo tu úmí potahovat potahovacím papírem.

... je nás tu dost ,co umíme potahovat papírem :lol:
Tvůj problém je ,že nečteš soukromnou poštu a možná jsi důkladě nepřečetl ani ty návody k potahování , které jsem ti nalinkoval v sousedním vlákně, kde jsi položil stejný dotaz :wink:

... v čem je vlastně problém.?
Popisuješ to dobře , kdyby se papír někde zvedal , pomůžeš si např. zředěným Kanagonem, nebo hustým lakem .
Pokud by jsi k lepení papíru použil disperzi připravíš se o možnost jednoduchého sejmutí papíru při opravách (zbyde jenom otrhat a obrousit) ... ale zase můžeš využít to ,že na kostru natřenou disperzí, lze papír normálně nažehlit(disperze musí být suchá).

Kompletně potažený povrch nejdřív přelakuj neředěným napínacím lakem....platí to v případě ,že opravdu máš Mikelantu. Hustší první vrstva zatáhne pory a na potahu nebudou vidět přelité místa.
Další 2 vrstvy jž můžou být řidším napínacím a zbytek zapon, nebo lesklý lak. Dohromady 5-7vrstev, dle hustoty laku a požadované kvality povrchu.
Od třetí vrstvy je vhodné potah opatrně zabrušovatl (400-800 brusný papír) . Zarovnají se přesahy a zmizí chlupy ... pozor v místě řeber ,aby jsi papír nepřebrousil !!

Pozn. pokud by jsi měl koupený Vlies (dost podobný Mikelantě ,ale není to totéž- je to umělina ) , pak přilepený potah nejdřív vypni žehličkou a pokračuj stejně jako u papíru... jen s broušením můžeš začít asi po 5 vrstvě laku ,jinak to chlupatí.

Závěr bude závislý na tom ,jestli půjde na povrch barva , nebo potažený díl necháš v přírodní barvě dřeva a papíru.
Pokud budeš stříkat barvu , budeš brousit i poslední vrstvu pod barvu (plnič) ,pokud ne, poslední vrstva laku se nebrousí.

veka1
Odpovědět

Zpět na „Dílna“