Luky Bartak píše:Kdo tu úmí potahovat potahovacím papírem.
Já jsem si koupil tu Mikalentu ale ještě jsem to nikdy nedělal a neumim to takže jen jak to mám udělat kostru nalakuji nitrolakem až to zaschne tak přiložím ten pás Mikalenty a štětcem namočeným v nitroředidle to přihladím

prosím o odpověď kdo tomu rozumí
... je nás tu dost ,co umíme potahovat papírem
Tvůj problém je ,že nečteš soukromnou poštu a možná jsi důkladě nepřečetl ani ty návody k potahování , které jsem ti nalinkoval v sousedním vlákně, kde jsi položil stejný dotaz
... v čem je vlastně problém.?
Popisuješ to dobře , kdyby se papír někde zvedal , pomůžeš si např. zředěným Kanagonem, nebo hustým lakem .
Pokud by jsi k lepení papíru použil disperzi připravíš se o možnost jednoduchého sejmutí papíru při opravách (zbyde jenom otrhat a obrousit) ... ale zase můžeš využít to ,že na kostru natřenou disperzí, lze papír normálně nažehlit(disperze musí být suchá).
Kompletně potažený povrch nejdřív přelakuj neředěným napínacím lakem....platí to v případě ,že opravdu máš Mikelantu. Hustší první vrstva zatáhne pory a na potahu nebudou vidět přelité místa.
Další 2 vrstvy jž můžou být řidším napínacím a zbytek zapon, nebo lesklý lak. Dohromady 5-7vrstev, dle hustoty laku a požadované kvality povrchu.
Od třetí vrstvy je vhodné potah opatrně zabrušovatl (400-800 brusný papír) . Zarovnají se přesahy a zmizí chlupy ... pozor v místě řeber ,aby jsi papír nepřebrousil !!
Pozn. pokud by jsi měl koupený Vlies (dost podobný Mikelantě ,ale není to totéž- je to umělina ) , pak přilepený potah nejdřív vypni žehličkou a pokračuj stejně jako u papíru... jen s broušením můžeš začít asi po 5 vrstvě laku ,jinak to chlupatí.
Závěr bude závislý na tom ,jestli půjde na povrch barva , nebo potažený díl necháš v přírodní barvě dřeva a papíru.
Pokud budeš stříkat barvu , budeš brousit i poslední vrstvu pod barvu (plnič) ,pokud ne, poslední vrstva laku se nebrousí.
veka1