Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
radek.domin

#91 Příspěvek od radek.domin »

psena píše:Jinak u Novotnyho co jsem cetl tak muzes letet i vlastni heli ne? A je to snad i levnejsi.

To nevím. Mě řekl že se to dělá takhle. Hlavně kvůli tomu kabelu. Už proto aby si nemusel každej stroj nastavovat ve svym radiu.

Nejdřív jsem z toho měl divnej pocit. Řákal jsem si že bych byl rád kdybych se zlepšoval na svým vrtulníku. Nakonec jsem byl ale rád. Ten rozdíl neni velkej a co se naučíš, tak to pak aplikuješ i u sebe.
Georg9

#92 Příspěvek od Georg9 »

Ahoj..

radek.domin: ten mobil, myslim ze to je mobil v tom aute docela dobry no :), snad i netelefonujes za jizdy :).. jinak mazec

Psena: tak co dneska nejdes politat? ta kamera jak mas ty videa tak kdyz tam sou ty baráky tak to ostri dobre, jenom kdyz to nema co ostrit tak je to rozmazle ze.. Jak startujes a chystas se odfrčet je stejnak na tom nejlepsí :-D v tom.
psena
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od psena »

Tak pravda, spletl jsem si to s helimanii, Novotny uci jen na svych helinach.
Georg: Dneska to nevypada dobre, fouka vetsi vitr, nez jsem ochoten riskovat. Na vitr uz jsem si docela zvykl (po jedne havarce jsem se zarekl, ze ve vetru uz nikdy, ale za 14 dni jsem uz lital zase :) ) , ale kdyz je k tomu jeste zima a nevlidno...nevim, samozrejme to budu hlidat.
Ano, vim, manzelka mi taky rikala at letim bliz k zemi ten loping aby to melo na co ostrit... baby proste nicemu nerozumi, predvedu ji jeden z prvnich lopingu a misto pochvaly se dockam, proc to neletis bliz k zemi, no nezabili byste ju? :lol:
radek.domin

#94 Příspěvek od radek.domin »

Georg9 píše:radek.domin: ten mobil, myslim ze to je mobil v tom aute docela dobry no :), snad i netelefonujes za jizdy :).. jinak mazec

Testovali jsme takovou superpřilnavou podložku. Drží perfektně i když auto skočí. Tohle ale neustála. :-) V mobilu je software na logování jízdy. Zapisuje to rychlost, přetížení a pozici v každým momentě treatě. Chtěl jsem to použít i do modelu, ale iPhone je dost těžkej.

Jinak ten telefon do dneška používám. Našli jsme ho za mirfárovo sedačkou a nebyl na něm ani škrábanec :-)
kmarty

#95 Příspěvek od kmarty »

radek.domin píše:Tak a slibuju už žádný rally, znovu se omlouvám všem který to nezjímá :-)
Tak udelej treba jinej topic, mne to zajima :-D
Ja si tohle dovolit nemuzu (1. na tohle fakt finance nemam a za 2. na realnou jizdu mam strach), takze si jezdim akorat RBR. Ale to je jako srovnavat simulator a realny litani.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
psena
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od psena »

kmarty píše:
radek.domin píše:Tak a slibuju už žádný rally, znovu se omlouvám všem který to nezjímá :-)
Tak udelej treba jinej topic, mne to zajima :-D
Ja si tohle dovolit nemuzu (1. na tohle fakt finance nemam a za 2. na realnou jizdu mam strach), takze si jezdim akorat RBR. Ale to je jako srovnavat simulator a realny litani.

Ano tema jeste na RBR a simracing.cz to dalsi cast meho ja :D
bigsam72

#97 Příspěvek od bigsam72 »

radek.domin píše:
psena píše:Nechces tu napsat treba priklad co mu vadilo na letu v primem smeru? Co jsi delal spatne? Nebo pri tom obratu? Muzes byt konkretnejsi?

Hlavní je že mi připomenul zásady letovýho prostoru. Prostě je potřeba se postavit, říct si kde je můj letovej prostor a lítat v něm. Zatáčky, souvraty, a pod dělat na okrajích toho boxu a mezi levou a pravou stranou prolítávat v přímým letu. Zní to samozřejmě, ale když pak vidíš lidi lítat tak je ti jasný že dost z nich si tohle neuvědomuje.

Konkrétní problém (jden z mnoha) byl třeba náklon v přímým letu. Nevědomky kloním ten vrtulník vždycky k sobě. Le to logický. Já ho vidím přesně zboku. Ale tím jak je vejš, tak ho musím vidět jakoby zespodu.

Další věc je správná zatáčka. Poradil mi kdy přesně dát "křidýlka" a kdy potom "směrovku". Obecně jsem vrtulník do zatáčky málo klonil, dával moc "směrovky" a ještě jsem ho v zatáčce zpomaloval utažením "výškovky". Takže po několika upozorněních už jsem schopnej zalítnou zatáčku pěkně rovně, bez skluzu nebo výkluzu, v konstantní výsce a bez ztráy rychlosti.

Těch věcí bylo pochopitelně hodně, ale je to takhle kategorie problémů.

Jinak nevím jestli to víte, ale při tej hodině se lítá s jeho T-Rexem 500 na jeho rádiu, který má propojený přes kabel. Rozhodně to ale není na škodu. Minimálně z člověka opadne strach. Zaprvý kvůli kabelu a zadruhý že to má pojištěný :-)

(Omlouvám se za nesprávnou terminologii, ale po nedávné diskuzi o tom co je klopení a co klonění to radši popisuju takhle :-) )

Naprostej souhlas, spousta lidi vcetne me se hned po zacatcich snazi litat tic-toc atd. a pritom neumeji zalitnout cistou 8micku. ( vcetne me, porad citim ze je co zlepsovat ). Mozna byste se divili co je borcu co litaj slusne tic-toc apod. a pritom nedokazou zalitnout couvanou osmu. Tu ted momentalne piluju ja.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
psena
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od psena »

No rozhohodne se budu ucit couvanou osmicku driv nez tic-toc, prijde mi logicke udelat vsechny tyto elementarni kousky, tedy bezna osma, couvana osma, couvana osma na zadech a bezna osma na zadech pred pustenim se do dalsich prvku.
Tohle beru jako sice zaklad akrobacie, ale to neznamena ze je to lehky, nopak pro me je to zatim absolutne nesplnitelny a kazdej kdo tohle lita ma muj obdiv. Mam pocit, ze jakmile jednou zvladnu tohle, dalsi uz pujde trosku snadneji protoze v podstate bych mel zvladnout heli ve vsech moznych uhlech a pozicich.
Naopak tic toc uz bych asi zvladl ted,kdybych se na ne soustredil, samozrejme jsou ruzny kvality tic tocu a urcite je na nich co pilovat k dokonalosti, ale prozatim nebudu onanovat na relativne jednodusim ale efektnejsim tic tocu, kdyz nedavam ani couvacky...
Hosi me tu akorat zblbli do lopingu :D ... taky spis efektni zalezitost nez tezka.
Jo dobrej pripad vcera... trenuju na miste kde za mnou se nachazi cesta po ktere obcas nekdo projde, za dva mesice jsem tam nezazil nejaky velky zajem kolemjdoucich, kazdej se rad za chodu podiva, ale to bylo vse... kdyz jsem tocil to video lopingu tak sel kolem starsi parecek, jakmile jsem udelal lop tak i na 30 metru jsem slysel...Tyyyy voleee, videlas to???
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od AdamProg »

radek.domin píše:
Georg9 píše:radek.domin: ten mobil, myslim ze to je mobil v tom aute docela dobry no :), snad i netelefonujes za jizdy :).. jinak mazec

Testovali jsme takovou superpřilnavou podložku. Drží perfektně i když auto skočí. Tohle ale neustála. :-) V mobilu je software na logování jízdy. Zapisuje to rychlost, přetížení a pozici v každým momentě treatě. Chtěl jsem to použít i do modelu, ale iPhone je dost těžkej.

Jinak ten telefon do dneška používám. Našli jsme ho za mirfárovo sedačkou a nebyl na něm ani škrábanec :-)

Vauu, really primo miluju, jeste vic jak F1.
Take mam rad rychlost, ale bohuzel na to nemam finance, tak si na zavodnika muzu jen hrat v simulatoru, a nekdy v provozu(ikdyz by se teda nemelo, a snazim se to v provozu potlacovat).
Momentalne, je ma priorita spise pilotak(proto tak setrim HKackama a tak:-D ), rc sem bral jen jako takovej mezi stupen, proste chci letat a ne se jen koukat na hracku :) Ale rc heli, me chytli vice nez sem predpokladal(to co jde snima zaletnou, sem si drive neumel ani predstavit), a rozhodne se mu neprestanu venovat asi nikdy ;)

Dej nekdy vedet az to opravis a budou nekde nejake zavody, rad se prijedu podivat;)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od AdamProg »

radek.domin píše:
psena píše:Jinak u Novotnyho co jsem cetl tak muzes letet i vlastni heli ne? A je to snad i levnejsi.

To nevím. Mě řekl že se to dělá takhle. Hlavně kvůli tomu kabelu. Už proto aby si nemusel každej stroj nastavovat ve svym radiu.

Nejdřív jsem z toho měl divnej pocit. Řákal jsem si že bych byl rád kdybych se zlepšoval na svým vrtulníku. Nakonec jsem byl ale rád. Ten rozdíl neni velkej a co se naučíš, tak to pak aplikuješ i u sebe.

No jinak stim Novotnym me pekne nahlodavas, mozna se nekdy hecnu a taky s nim potrenuju. Rozhodne bych to teda potreboval :)
Kenny McCormick

#101 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:jakmile jsem udelal lop tak i na 30 metru jsem slysel...Tyyyy voleee, videlas to???

To vzdy potesi aj od uplneho neznalca... 8)
Inak ti zavidim to tvoje nadsenie a entuziazmus, nech ti to vydrzi donekonecna...
Myslim ze to povzbudzuje aj ostatnich tuna... :wink:
Mikelo

#102 Příspěvek od Mikelo »

Nějak nevím proč platit peníze za to abych se dověděl že blbě pilotuju zatáčky. To přece vidím čeho jsem dal moc a čeho málo.
Kam kulička, tam nožička :idea:
bigsam72

#103 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:No rozhohodne se budu ucit couvanou osmicku driv nez tic-toc, prijde mi logicke udelat vsechny tyto elementarni kousky, tedy bezna osma, couvana osma, couvana osma na zadech a bezna osma na zadech pred pustenim se do dalsich prvku.
Tohle beru jako sice zaklad akrobacie, ale to neznamena ze je to lehky, nopak pro me je to zatim absolutne nesplnitelny a kazdej kdo tohle lita ma muj obdiv. Mam pocit, ze jakmile jednou zvladnu tohle, dalsi uz pujde trosku snadneji protoze v podstate bych mel zvladnout heli ve vsech moznych uhlech a pozicich.
Naopak tic toc uz bych asi zvladl ted,kdybych se na ne soustredil, samozrejme jsou ruzny kvality tic tocu a urcite je na nich co pilovat k dokonalosti, ale prozatim nebudu onanovat na relativne jednodusim ale efektnejsim tic tocu, kdyz nedavam ani couvacky...
Hosi me tu akorat zblbli do lopingu :D ... taky spis efektni zalezitost nez tezka.
Jo dobrej pripad vcera... trenuju na miste kde za mnou se nachazi cesta po ktere obcas nekdo projde, za dva mesice jsem tam nezazil nejaky velky zajem kolemjdoucich, kazdej se rad za chodu podiva, ale to bylo vse... kdyz jsem tocil to video lopingu tak sel kolem starsi parecek, jakmile jsem udelal lop tak i na 30 metru jsem slysel...Tyyyy voleee, videlas to???

No ono je trochu paradox ze treba couvana osma je imho na packovani slozitejsi nezli treba ten zmineny tic-toc. Ale to muze byt subjektivni zalezitost.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
bigsam72

#104 Příspěvek od bigsam72 »

AdamProg píše:
radek.domin píše:

Vauu, really primo miluju, jeste vic jak F1.
Take mam rad rychlost, ale bohuzel na to nemam finance, tak si na zavodnika muzu jen hrat v simulatoru, a nekdy v provozu(ikdyz by se teda nemelo, a snazim se to v provozu potlacovat).
Momentalne, je ma priorita spise pilotak(proto tak setrim HKackama a tak:-D ), rc sem bral jen jako takovej mezi stupen, proste chci letat a ne se jen koukat na hracku :) Ale rc heli, me chytli vice nez sem predpokladal(to co jde snima zaletnou, sem si drive neumel ani predstavit), a rozhodne se mu neprestanu venovat asi nikdy ;)

Dej nekdy vedet az to opravis a budou nekde nejake zavody, rad se prijedu podivat;)

Kdyz jsme u toho co jde s RC zalitnout :-) tak Tareq predevcirem zase zalital ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=jCtwjE-TOC4
mikyno12

#105 Příspěvek od mikyno12 »

...ked budem dospela chcem byt ovocim do Jogobely
...ja ked budem dospely, hlavne nechcem byt komponentom do Tareqovej helikoptery
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“