Výběr nového vrtulníku pro úplného začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

#61 Příspěvek od Troll »

Co je flybarless se dozvíš třeba zde: http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... uage=en-US možná se tam budeš muset zaregistrovat, něco je dostupné jenom pro registrované. Je to popis systému Vstabi ještě když to byla novinka, teď už jsou i jiné systémy a více zkušeností, ale pro tebe to stačit bude. Prozatím. Trpělivost a pokoru teda skutečně nemáš, zato sebevědomí ano. Dostal jsi tady spoustu dobrých rad, jenom jim nechceš naslouchat. Ty by sis představoval, že ti tady někdo sedne k počítači a půl dne bude psát co všechno máš umět a kde to najdeš. Ale musíš si uvědomit, že každý kdo ti tady radí, ti věnuje svůj čas, zcela nezištně. A kolik času ti lidé věnují, záleží jenom na tobě. Když se budeš domáhat odpovědí a kritizovat co už jsi dostal, kdo se bude namáhat dál? Já teda ne. Howgh.
1ondra9

#62 Příspěvek od 1ondra9 »

skurt píše:........ no coment ..............

Tady jsou dvě možný varianty - buď si z nás dělá nehoráznou prču a šíleně se u toho baví ............ a nebo se dostal na forum RCmanie někdo bez občanského průkazu (po odejmutí) - pardon bez urážky ale příde mi tohle jako nějaký špatný a hodně nemístný žert ......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
raging

#63 Příspěvek od raging »

Na forum se zase dostal po relativně dlouhé době magor :!:
skurt
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od skurt »

možná se tam budeš muset zaregistrovat

jj, je to registrovaná sekce

Trpělivost a pokoru teda skutečně nemáš

Mám, jen jí nechci mít víc, než je nezbytně nutné.

Dostal jsi tady spoustu dobrých rad, jenom jim nechceš naslouchat.

Tohle přeci není pravda, všech užitečných rad si vážím a jsem za ně rád. Čemu nechci naslouchat je strach z toho, že bych se mohl naučit něco rychleji než někteří lidi tady.

a půl dne bude psát co všechno máš umět a kde to najdeš.

Já bych si představoval, že několik lidí přide a napíše 'tohle a tohle je třeba si přečíst, tohle zjistit k čemu slouží a jak to funguje, tady to najdeš, když Tě to bude zajímat do hloubky, přečti si tenhle článek, zaregistrujse na tenhle web, zůčastni se téhle akce a jestli Ti můžu radit, kup si tenhle vrtulník, protože má tyhle dobré vlastnosti, tyhle špatné a já jsem na něm začínal a je super.
A pak přestane plýtvat svým i mým časem...ale to se tu objevilo za těch 5 stránek tak 2x.

Když se budeš domáhat odpovědí a kritizovat co už jsi dostal

Jak jsem již zmiňoval, odpovědí se domáhám tam, kde jsem žádné nedostal. Položil jsem spoustu otázek, o kterých se ani nikdo nezmínil. Zajímavé je, že poté, co jsem se začal ptát, podle čeho že si to mám vybrat ten vrtulník, tak jsem se namísto dotazovaného tématu dozvěděl ještě asi 7x, že si teda rozhodně nemám kupovat ten 9053...a ani tohle jsem nekritizoval.
Kritizovat jsem začal, když došel první posera, kterej se bál, že bych se mohl rychleji dostat dál než on tu začal sít takové zprávy jako že si z Vás dělám prdel apod.
Proto prosím, PROSÍM! Když se na něco zeptám, tak si to přečtěte, pak si uvědomte, že vim celkem kulový, pak si to přečtěte znova a zkuste mi odpovědět nač se ptám, nikoliv na něco jiného a snad i tady věštci typu ondra9 si musejí umět spočítat, že mi musejí dojít otázky...

A koukám, že zatímco píšu je třeba ještě zmínit toho dalšiho...zajímalo, jak moc `raging` byste oba byli, kdybyste mi to měli říct do tváře...
mautindk

#65 Příspěvek od mautindk »

skurt: rady si dostal, a to nejen ode mně, ale i od ostatních. Všichni ti tu radili to stejné - nejdřív se naučit na něčem jednoduchém a pak pomalu přejít na větší a složitější. Ty si naše rady zlehčoval a pořád si mlel svoje. Tak proč čekáš, že ti bude někdo ještě radit :?: :?:
Všechno co letí může spadnout...
martys

#66 Příspěvek od martys »

Skurte, s pilotním průkazem dostává nový pilot po složení závěrečných zkoušek dva vaky, jeden je plný a druhý prázdný.

Ten plný je vak se štěstím a ten prázdný ze zkušenostma. Prvním úkolem nového pilota je, postupně naplnit ten prázdný při postupném čerpání z toho plného tak, aby jsi ten plný vak nevyprázdnil dřív, než naplníš ten prázdný zkušenostma. Jinak jsi v průseru !

Protože si myslíš, že ten prázdý vak ti tady někdo na tomto fóru naplní za tebe, tak spoustu dobrých rad, které jsi tady dostal vůbec nevnímáš, nechápeš a považujež je za aroganci, ale věř, je to jen otázka času, kdy jim dáš za pravdu.

Nebo ne, ale pak to budeš mít se svou povahou v životě těžké.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
1ondra9

#67 Příspěvek od 1ondra9 »

skurt píše: ................. jiného a snad i tady věštci typu ondra9 si musejí umět spočítat, že mi musejí dojít otázky...

A koukám, že zatímco píšu je třeba ještě zmínit toho dalšiho...zajímalo, jak moc `raging` byste oba byli, kdybyste mi to měli říct do tváře...

Víš ono je to s tebou daleko složitější......... ty mi příjdeš jako takovej ten co chce mít teď hned všechno a ostatní se POSERTE a když už nejsi spokojený s odpověďí keru jsi dostal (a byla naprosto dostačující) začneš tady okolo sebe kousat jak všichni jsou špatní a jaký k tobě vyjádřili svůj názor .........

skurt píše:Kritizovat jsem začal, když došel první posera, kterej se bál, že bych se mohl rychleji dostat dál než on tu začal sít takové zprávy jako že si z Vás dělám prdel apod.
...

Dálší tvůj problém se kterým ti bohu díky nejsem schopen pomoci ---

O to zda se naučíš něco rychleji než ty ostatní o to se vážně nebojím ...... vždy to bude na úkor bezpečnosti tvojí a tvého okolí

Pořád nás máš za tupí blbečky kerý se nedovedou naučit něco rychle ALE CHLAPE SAKRA V MODELAŘINĚ TOHLE NEPLATÍ - co nejrychleji zvládnout všechno je nejjistější cesta do finančních a bezpečnostních pekekl protože to co uspěcháš jen abys mohl dělat (se učit) jinou věc vosereš na úkor tréningu věci předešlé - a průser je na světě
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Ivoš »

Vidím, že diskuze trošku poskočila...
Myslím, že už chápu, o co Ti jde; říkáme tomu s kolegy v práci "instantní doba, instantní generace". Nechci se dlouho učit, detaily mě nezajímají, chci rychle k cíli. Cesta už není cíl. Neber to ve zlém, je to jen můj odhad.
Samozřejmě Trh na tuto situaci reagoval i v modelařině. Jmenuje se to RTF sety - koupíš - nabiješ - hodíš - zahodíš. Ve vrtulnících to jsou ony koaxiály. Ale! Pro machry je tady něco, co by Tě mohlo zaujmout:
http://www.rcm.cz/eshop-vyhledavani/?id ... =innovator
Koupíš, nabiješ a pokoušíš se létat. Modeláři to moc rádi nemají, ale když si koupíš motorku, taky Tě (jak pozoruji) nebude zajímat, jaké to má zapalování, stabilizátory, ABS. Důležité je, aby se to dokázalo postavit na zadní.
Když si koupíš Innovátora, nemusí Tě zajímat nic okolo konstrukce modelu, narazíš jenom na svoje schopnosti. A o to Ti jde, ne?
Naposledy upravil(a) Ivoš dne pon 19.04.2010 12:28, celkem upraveno 1 x.
Kenny McCormick

#69 Příspěvek od Kenny McCormick »

skurt píše:Proto prosím, PROSÍM! Když se na něco zeptám, tak si to přečtěte, pak si uvědomte, že vim celkem kulový, pak si to přečtěte znova a zkuste mi odpovědět nač se ptám

No chlape, po tom co si tu popisal sa obavam, ze niekto bude este citat tvoje prispevky len raz, nieto este Dva krat a medzitym sa zamyslat nad nejakou pomocou pre Teba.
Snad by bolo lepsie keby si tu nepisal a naozaj nemrhal tak svojim a tiez casom tych, co sa ti snazili poradit. Cus...
Beep
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Beep »

Ty sis asi trochu popletl smysl fora, domáhat se odpovědí můžeš na lampárně na nádraží,
tady se můžeš jen slušně zeptat a doufat že někdo obětuje čas a díky svým často pracně získaným zkušenostím ti něco napíše.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#71 Příspěvek od Bizon »

Přesně tak. Na netu je dost informací aby člověk mohl začít i sám. Tady je to dobrá vůle lidí že jsou ochotní ti poradit. Osobně se snažím tuto dobrou vůli oplatit tím že taky ochotně poradím nováčkům s tím co už vím, aby ti co radili mně nemuseli psát všechno pořád dokola. Ale stejně je to založené na dobrovolnosti, většina lidí tu má asi i jiné věci na práci než psát na fórum...

Zrovna vrtulníky nejsou jednoduchá záležitost a chce to prostě nějaký čas a úsilí než do toho člověk pronikne.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Vita_Valke »

2skurt: máš SZ
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
1one

#73 Příspěvek od 1one »

Teda po přetení tohodle mi to nějak mozek nebere. Taky jsem před rokem začínal,nic jsem nevěděl a tak si zatim koupil simulátor a trénoval . Nikdy by mě nenapadlo si myslet že budu umět 3D za pár mesícu a to si troufám říct že nejsem až takové nemehlo na učení. Ano člověk si říká že to pujde rychle ,ale fakt nejde.Jsou to hodiny stresu a učení ,v hlave se ti to páčkování musí tak nějak zakodovat ,aby si letěl a nepřemýšlel nad tím.. to je jako se učit číst a psát . A letání neni jediné co musíš znát. Pokud chceš lítat 3D musíš mít na to pořádnej stroj a tam už musíš mít znalosti co a jak maká a co se kde nastavuje. Doba je uspechaná a človek má málo času ,ale tohle ošidit prostě nejde. Pokud to chceš umět ,musíš tomu věnovat hooodně času ,pokud ten čas nemáš ,nepodaří se ti to. Tohle je fakt záležitost na roky aby si byl dobrej. A myslím že hodně modelářů lítá proto že je to baví,uspokojuje,relaxuje a nikdo z nich nezávodí v tom že za pul roku budu umět vše(což nejde) a druhej pul rok se pujde učit skákat padákem.
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
skurt
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od skurt »

Ivoš píše:Vidím, že diskuze trošku poskočila...
Myslím, že už chápu, o co Ti jde; říkáme tomu s kolegy v práci "instantní doba, instantní generace". Nechci se dlouho učit, detaily mě nezajímají, chci rychle k cíli. Cesta už není cíl. Neber to ve zlém, je to jen můj odhad.
Samozřejmě Trh na tuto situaci reagoval i v modelařině. Jmenuje se to RTF sety - koupíš - nabiješ - hodíš - zahodíš. Ve vrtulnících to jsou ony koaxiály. Ale! Pro machry je tady něco, co by Tě mohlo zaujmout:
http://www.rcm.cz/eshop-vyhledavani/?id ... =innovator
Koupíš, nabiješ a pokoušíš se létat. Modeláři to moc rádi nemají, ale když si koupíš motorku, taky Tě (jak pozoruji) nebude zajímat, jaké to má zapalování, stabilizátory, ABS. Důležité je, aby se to dokázalo postavit na zadní.
Když si koupíš Innovátora, nemusí Tě zajímat nic okolo konstrukce modelu, narazíš jenom na svoje schopnosti. A o to Ti jde, ne?

Chápeš poměrně správně...poměrně.

Ostatní nemám sílu komentovat...

Nicméně, progress so far:
Ulomil jsem jednu lyži, popraskal kabinu na obou stranách, tyhle dva díly mám doma do foroty, abych to mohl vyměnít, až to přeroste mez, kterou naštěstí ještě neznám.
Dále jsem ulomil ty výstupky co drží listy na hlavní hřídeli a aby toho nebylo málo, tak při opravě té hřídele jsem si ulomil jednu kuličku na desce cykliky, takže jsem dneka musel do Helimaie znova. Dneska jsem ho už opravil pořádně a zkoušel.

už začínám dostáva trošku do ruky to točení kolem osy rotoru, aniž bych si přitom moc změnil sílu plynu, takže můžu kroužit po místnosti jak divej.
A byl jsem s ním venku a ten vítr zas takovej problém nebyl (vánek). Ovšem profi nastavení ovladače + vánek už byl :-D

Narazil jsem na následující:
Při bočení (náklon a úhyb do prava nebo leva) mi na jednu stranu helina letí jak splašená a na druhou skoro ne. Při visení ale uhýbá...je to fyzikou rotoru+zadní vrtule, nebo je to potřeba vytrimovat?
Když letím dopředu na plný pecky a pak jednorázově směr invertuji, opět na plný pecky, tak se mi tam něco obouchá...slyším to. Hádám, že listy s tím závážíčkem nad. Zase, je to třeba nějak vyladit, nebo jenom nelétat jako dobytek?
zdzd

#75 Příspěvek od zdzd »

Je třeba mít pořádnou helinu, postupně se učit a nechovat se jako dobytek...

http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“