Výběr nového vrtulníku pro úplného začátečníka

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
skurt
Kontaktovat uživatele:

Výběr nového vrtulníku pro úplného začátečníka

#1 Příspěvek od skurt »

Zdravím,
už nějaký čas si vybírám vrtulník a teď jsem si konečně vybral. Protože chci ale ušetřit, je-li to možné, rád bych se zeptal, zda vrtulníky na následujících dvou odkazech jsou stejné, nebo jestli mohu čekat od levnějšího nějakou nekvalitněší součást apod.
http://www.easy-rc-modely.cz/homepage-n ... -9053.html
http://www.hdobchodak.cz/3-kanalove/rc- ... -9053-72cm

No a když už jsem u toho, rád bych se zeptal, zda jsem si vybral dobře. Chlapík v obchodě dneska říkal, že v tomhle je nějaký lepší gyroskop a že je jako boží a úžasnej a tak, ale jak říkám, nelétám a nemám žádné zkušenosti, proto se ptám tady.

Předem děkuji za názory.
Jan Kadera
ntpr

#2 Příspěvek od ntpr »

oba sou stejny akorat jeden je míň predrazenej, nez ten druhej, za tenhle peniz muzes mit 4kanal, procti si forum a poradne prolez e-shopy at si udelas trochu obrazek o co go
mautindk

#3 Příspěvek od mautindk »

já bych šel do tohoto: http://www.rcshop.eu/easycopter-v6-24gh ... 10041.html
já sem se s tím lítat naučil, kvalita zpracování dobrá, náhradní díly jsou dobře dostupné a drahý taky nejsou, ale toť můj názor :)
Všechno co letí může spadnout...
bigwolf

#4 Příspěvek od bigwolf »

Sel bych taky do Easycoptera jak navrhuje mauntindk. Myslim, ze za rozumny penize slusny dvourotor na zablbnuti. Nahradni dily dostupne vsude a za ruzumne ceny. Nespekuloval bych nad nicim jinym, tohle je imo mnohem lepsi volba nez tebou navrhovane.
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
ntpr

#5 Příspěvek od ntpr »

jen dodam, ze koax je lepsi na 7,4V a moturky 2x180
skurt
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od skurt »

ntpr:
Míň předraženej? Za těch 1980,- je nejlevnější, co jsem našel (google)
ad pročti si fórum...já na těhle fórech moc neumím hledat a hlavně nevím co hledám, takže by pro mě byl asi problém to najít. Dokázal bys mi říct, kolik by tak takovýhle vrtulník měl stát?

mautindk:
No já do toho chtěl zainvestovat ty 2000, chlapík v obchodě říkal, že za dvojku se naučím a investovat pak mám do něčeho lepšího...
skurt
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od skurt »

jak si tak pročítám popis toho easycoptera...on je taky menší. Já chtěl záměrně velikej vrtulník, protože, ač nevím, jak moc je to realizovatelné, bych si chtěl koupit jako druhý vrtulník se spalovacím motorem a to jsem byl upozorněn, že jsou hrozný 'krávy'.

To je důvod, proč se mi nechce až tak investovat do vtulníku na naučení.

Ještě bych se ale chtěl zeptat, v čem jsou rozdíly (cena, výkon) mezi těmi vrtulníky? Já mám takovou představu, že vyšší cena => vyšší výkon motoru => lepší manévrovatelnost => dřív spotřebuji baterii. Jakože si s vyšší cenou koupím klad, který s sebou automaticky přinese nějaký zápor a zrovna tenhle zápor se mi moc nelíbí :(
Beep
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Beep »

Souhlasím s předchozí odpovědí. Kecy ala Horst Fuchs z telešopingu zblbnou lidi ale at ti to ten prodejce předvede venku, když je to takové super-truper.
Je to hračka připomínající model vrtulníku. Osobně bych do dvojrotoráku co není 4kanál nešel.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
mautindk

#9 Příspěvek od mautindk »

pokud si chceš koupit po koaxiálu mixér se spalovákem tak mi prosím napiš kam chodíš lítat, já tomu místu budu vyhýbat...

Ale já ti radím dobře, neznám nikoho, kdo by byl s easycopterem nespokojenej. A navíc je to 4-kanál a ne 3-kanál, má 2,4GHz vysílačku atd... ale tvoje volba 8)
Všechno co letí může spadnout...
skurt
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od skurt »

ntpr píše:jen dodam, ze koax je lepsi na 7,4V a moturky 2x180

Nevím, co je koax, ale údaj ve voltech je u baterky a zrovna ten easycopter má 3.7...

Ty ale teď jsem si všiml - on je to 4channel. 4channel s dvěma rotory...s tím jsem se nesetkal...chlapík v tom kšeftu povídal, že 4kanál s jedním rotorem rozbiju za vteřinu, ale neříkal jestli kvůli tomu 4kanálu nebo jednomu rotoru, ale já to pochopil tak, že 4kanály se dělají s jedním rotorem.
Takže má to nějaké výhody nevýhody?
Beep
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Beep »

Na naučení je simulátor a slušná vysílačka (cca6000Kč), pokud si myslýš že tě tohle připraví na spalovací vrtulník tak jsi hodně naivní. Je to jako bys říkal že chceš jezdit autem a ptal ses která šlapací tříkolka je lepší.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

skurt píše:Já chtěl záměrně velikej vrtulník, protože, ač nevím, jak moc je to realizovatelné, bych si chtěl koupit jako druhý vrtulník se spalovacím motorem a to jsem byl upozorněn, že jsou hrozný 'krávy'.

Nesmysl. Neřeš jak je velký ale jak je ovladatelný. Navíc si buď jistý, že s tímhle modelem se nenaučíš NIC, co bys využil u spalováku! Jestli se opravdu chceš naučit létat se spalovákem tak se na tuhle hračku vykašli, kup si nějaký slušný vysílač a k tomu simulátor Phoenix a trénuj na něm.

skurt píše:Ještě bych se ale chtěl zeptat, v čem jsou rozdíly (cena, výkon) mezi těmi vrtulníky? Já mám takovou představu, že vyšší cena => vyšší výkon motoru => lepší manévrovatelnost => dřív spotřebuji baterii. Jakože si s vyšší cenou koupím klad, který s sebou automaticky přinese nějaký zápor a zrovna tenhle zápor se mi moc nelíbí :(

Rozdíl je především v kvalitě zpracování. S tím "spotřebováním baterie" nemá cena vrtulníku nic společného. Kupovat levné vrtulníky se nevyplatí, ony totiž prostě moc nelétají.
Tomnick

#13 Příspěvek od Tomnick »

Tak jestli se chceš naučit létat na tomhle, pro tebe určitě super stroji, jak říkal pán v obchodě, a pak přejít na spalováky, tak upřímě bůh s tebou. Poprosím, jen potom s tím spalovákem jdi někam doprostřed hodně velkého pole.
Kdyby sis jen trochu pročetl zdejší fórum, tak by sis tenhle stroj nekoupil.
skurt
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od skurt »

Pánové, vážím si Vašich odpovědí a chápu, že se ptám jako malé dítě, ale moje představa je taková, že je prostě boží řídit vrtulník a že tak těžké to zas být nemůže (vím, že je :) )
Nicméně bych Vás chtěl poprosit, když už říkáte, že nemám poslouchlat pána Horst-Fuchs-like v obchodě, který mi prostě řekl, že tenhle jeden je boží, tak mi nedávejte stejnou informaci.

Třeba říkáte - nikdy bych nešel do dvojrotoráku, co není 4kanál - proč?
Nenaučím se na tom na spalovaci motor - ono to má jiné ovládání?
má 2,4GHz vysílačku - dosáhne dál, je stabilnější?

Co se týká simulátoru. Mohli byste prosím dát nějaký odkaz, ať zas nevygooglim nějaký shit?
Kovboj

#15 Příspěvek od Kovboj »

skurt píše: moje představa je taková, že je prostě boží řídit vrtulník a že tak těžké to zas být nemůže (vím, že je :) )

RC vrtulník je na řízení ten nejtěžší typ modelu!

skurt píše:Třeba říkáte - nikdy bych nešel do dvojrotoráku, co není 4kanál - proč?

Nenaučíš se na něm páčkovat všemi kniply najednou.

skurt píše:Nenaučím se na tom na spalovaci motor - ono to má jiné ovládání?

Jak se to vezme. Je to výkonově i vlastnostmi úplně někde jinde - a to hlavně za situace když na něj přestupuješ z dvourotorového tříkanálu. Ten vrtulník se ve vzduchu prostě chová úplně jinak.

skurt píše:má 2,4GHz vysílačku - dosáhne dál, je stabilnější?

Dosah setových vysílačů je podobný, u 2,4GHz jde o to že se nemusíš bát o rušení od jiného modelu a hlavně ani nikdo jiný se nemusí bát že ho nerušíš. Je důležité si vždycky uvědomit, že to že nevíš v okolí o žádném modeláři ještě neznamená že za rohem nebo nejbližším kopcem taky někdo nelétá.

skurt píše:Co se týká simulátoru. Mohli byste prosím dát nějaký odkaz, ať zas nevygooglim nějaký shit?

Najdi si simulátor Phoenix, ale musíš k jeho ovládání mít vlastní vysílač. Prodávají se i jednoduché simulátory ve tvaru vysílače které zapojíš do počítače, ale ty moc reálné nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“