Výběr nového vrtulníku pro úplného začátečníka
skurt píše:Pánové, chápu Váš postoj, ale to, že jste si k tomu tu cestu prokousali Vy neznamená, že musí každý přeci...a zkuste chápat můj postoj. Já prostě nechci umět jeden obor, dva sporty a uvařit pět jídel, chci umět všechno, nebo co nejvíc na prostě 60%.
co se týče poznámky že až budu starší...
čím jsem starší, tím víc se setkávám s lidmy, s tímhle názorem, kteří mě nenávídí, protože přicházejí na to, že má cesta možná není správná, ale určitě není špatná.
Jinak teda bych chtěl ještě jednou poděkovat za užitečné rady, zejména za to, že jste mi rozmluvili ten velikej vrtulník. Teď už ale nabíjím colibriho V4.5 a chtěl bych ho ještě než dneska odjedu zkusit...a nebojte, jestli ho rozbiji, tak se sem pochlubit dojdu
Já Tvému náhledu rozumím, ale časem sám uvidíš , že na dvou židlích najednou se sedět nedá a všechno se naučit nemůžeš. Abys to všechno uměl s hodnocením " dobře" a dotyk listů se zemí vyžaduje více než jenom " dobře " , na to budeš potřebovat více času než ti pánbůh nadělil . Tak vzhůru do získávání životních zkušeností.
Prolétal jsem oba přiložené aku a zlomil jednu lyži
škoda, ale pořád dobrý.
Přišel jsem na následující - neumím to vytrimovat, ale jestli přijdu na to, jak se to dělá (čemuž trošku nevěřím) tak jsem si jistý, že létat s tím už bude pohoda.
Dost možná, uvidím.
Děkuji
Doufám, že ze zkušenosti nemluvíme všichni...
Přišel jsem na následující - neumím to vytrimovat, ale jestli přijdu na to, jak se to dělá (čemuž trošku nevěřím) tak jsem si jistý, že létat s tím už bude pohoda.
na to budeš potřebovat více času než ti pánbůh nadělil
Dost možná, uvidím.
Drzim palce. Tomas.
Děkuji
Blbost je taky boží dar
Doufám, že ze zkušenosti nemluvíme všichni...
skurt píše:Co kdybych vrtulník přivázal nějakou nití k zemi, poslal ho do vzduchu, a trimoval takto omezený?
Pomohlo by mi to s tím trimováním | spálil bych ho?
Poradit si moc nedáš, tož to zkus
Poradit si moc nedáš
??
On tenhle thread někdo bere vážně? Já se pouze bavím .
To je moc fajn, protože až dojde další chudák, který bude potřebovat poradit a vy mu budete cpát o jedno vlákno víc, aby si je přečetl, než se bude ptát si stejně tak jako já nepřečte nic, protože číst ten bullshit okolo, než se našel někdo kdo nebyl línej trošku přemýšlet a poradil mi, to byl pěknej porod.
Takže ano, bere...
Celou dobu se z nás jen dělá prdel
Jestli mi chceš tvrdit, že to nikoho z Vás profíků nenapadlo, tak jsi lhář
Například by mě hrozně zajímalo, proč jste se mi pořád snažili vnutit ten dvourotor. Jestli tohle je nestabilní, tak nevim. Kdybych měl jednu ruku(levou) bez tří prstů, tak to pochopim...
Taky proč jste mi porád říkali at si o tom 'něco' přectu. Něco předpokládám, že je buď technický návod, co je to gyro, servo nebo kdo-ví-co ještě. Nebo návod jak začít létat. Návod jak začít létat mám přečtený od toho prvího vrtulníku, ale je strašně super vědět, že první krok je umět nějaký ten stall, jenže když ten vrtulník létá kam se mu chce, tak se člověk buď naučí řídít a nebo to bude zkoušet trimovat než to vrazí do zdi, což je nesmysl. A co se týče těch gyr apod, tak to jsem se snažil ptát Vás a neodpověděli jste mi, každopádně chlapík v obchodě (Evžen) říkal, že je to tam stejně přidělané, takže mě to až tak vzrušovat nemusí.
Nevím, jak byste si představovali že se amatér ptá...Ahoj nic o tom nevím, a chtěl bych vědět, jestli si mám koupit servo 3,5V nebo 3,7V aby bylo zpětně kompatibilní s řídící jednotkou, která běží na 50H? Takhle se nejspíš neumí ptát ani polovina z Vás - bez urážky. Zato ale přesvědčeni o svém bytí na výši, to Vás teda umí většina
A Ti borci co to tu pro zábavu čtou: Kudla já bych chtěl žít taky tak dlouho, abych mohl svůj čas zahazovat tak dementím způsobem.
EDIT: Rozbil jsem ho.
Víš, tady asi bude trošku problém v tom, že modelařina bývala (a pořád ještě dost je) záležitostí zažrání se. Velký koníček... Je to docela komplexní obor a ten, kdo to nepochopí, tak toho brzo nechá a nebo ho to bude stát velkou hromadu peněz. Tzv. 3D akrobacii lítají i malí kluci, ale mají za sebou majetného tatíka. Hodně majetného tatíka. Normální průměrný modelář se učí pomaleji, protože vidina havárie svazuje ruce. A tak než se dostane k obyčejnému polétání (visení, kolečka, osmičky), uplyne třeba rok. Rok docela pravidelného tréningu a v podstatě neumí nic, čím by zaujal. Žádně podběhnuté salto.
Určitě není špatně, že se ptáš, ale vnímej odpovědi a přemýšlej. Uvažuješ o vrtulníku na spalovák. Bezva. A co víš o motorech, nastavování, údržbě...? Ne že by nešlo začít s vrtulníkovým spalovákem, bývalo to normální. Éra simulátorů a koaxiálů není zase tak dlouhá, něco málo přes polovinu Tvého života. Jenomže ti borci, jejichž první vrtulník byl na spalovák, měli za sebou spoustu odlétaných hodin s klasickými modely (plošníky).
Takže: pokud Tě vrtulníky chytí, bude to fajn, ale počítej s tím, se budeš muset učit nejenom lítat, ale naučit se i spoustě dalších věcí. Třeba i trpělivosti a pokoře.
Určitě není špatně, že se ptáš, ale vnímej odpovědi a přemýšlej. Uvažuješ o vrtulníku na spalovák. Bezva. A co víš o motorech, nastavování, údržbě...? Ne že by nešlo začít s vrtulníkovým spalovákem, bývalo to normální. Éra simulátorů a koaxiálů není zase tak dlouhá, něco málo přes polovinu Tvého života. Jenomže ti borci, jejichž první vrtulník byl na spalovák, měli za sebou spoustu odlétaných hodin s klasickými modely (plošníky).
Takže: pokud Tě vrtulníky chytí, bude to fajn, ale počítej s tím, se budeš muset učit nejenom lítat, ale naučit se i spoustě dalších věcí. Třeba i trpělivosti a pokoře.
A co víš o motorech, nastavování, údržbě...?
Vůbec nic, ale taky nepředpokládám, že si půjdu koupit motorovej vrtulník příští měsíc(nebo příští rok)
plošníky
Letadla? To přeci musí mít společné jen to zrcadlení směru cestou od a k majiteli...ne?
se budeš muset učit nejenom lítat, ale naučit se i spoustě dalších věcí.
no, už aby to bylo...jediné, co mě skutečně znervózňuje je, když je za úkol nauč se to. Ale co je to to už není řečeno. Občas je jako bonus, kde je to napsané, ale že to tam někdo dokáže najít, neznamená, že to tam opravdu napsané je
Zítra mě čeká cesta do obchodu pro to, co je tuším hřídel (ano, říkali jste, že si jí mám vzít, tohle a lyže a budu potřebovat oboje, bod pro Vás
Tvůj přístup je jako posadit kojence do Jumbo jetu
Já mám přístup, jako 18-letej kluk, co chce motorku...by byl pěknej ocas, kdyby si udělal A_m, ni?
T-Rexe 700
To je pěkná hračka, něco takového by uspokojilo moje ego. Našel jsem naprosto ďábelské video: http://www.youtube.com/watch?v=DcKyc5KYcuM
FlyBarless kit
Našel jsem, že je to něco kolem těch gyroskopů, ale marně googlím co to přesně je...