BF-109 Messerschmitt ARF Electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od corsair »

Kovboj píše:
corsair píše:Co myslíte , v obchodních podmínkách má napsáno, že potvrzovacím mejlem je mezi námi uzavřená obchodní smlouva. Mám čekat, nebo mám nárok na to aby mi to prodal za uvedenou cenu tedy 1959-na to by asi nejlépe odpověděl KOVBOJ.

Pokud to nemají přímo v podmínkách tak by ta objednávka měla být platná. Ale samozřejmě pokud ti řekne NE, tak se s nima můžeš tak maximálně soudit... Právník ale nejsem. Měla by to být prostě otázka "cti" prodejce, že takovou objednávku splní i když na ní prodělá. A jestli má takových objednávek víc, tak prodělá celkem dost.

corsair píše:Proboha, řekněte mi někdo, proč bych kurva něco kupoval ještě tady u nás,když ani neumějí odepsat na dva mejly, v telefonu jsou příjemný jak sáňkování do kopce,a nejradši by všechno prodali x krát dráž než venku.

Stačí o takovém obchodníkovi dát vědět ostatním, někdy volný trh opravdu funguje a konkurence je velká. Ale nedělej si iluze že všechny "naše" shopy jsou podvodníci a všichni "z ciziny" jsou svatí. To je prostě jen ten klasický pocit že "za plotem je tráva zelenější".

Tak p.Čadek mi může políbit mojí kladenskou prdel, neodepsal ani na jeden z pěti mejlů, ale mám objednáno ze státu a i s poštovným 2113,-Kč
Takže ještě jednou omluva, ale pokud to půjde v Čechách nic nekoupím, až na čestné výjimky jako je Vanouch, Vekamodel,apod.
Naposledy upravil(a) corsair dne čtv 18.03.2010 18:34, celkem upraveno 1 x.
winter

#152 Příspěvek od winter »

Corsaire máš SZ ***winter***
RIP
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od RIP »

corsair píše:
Tak p.Čadek mi může políbit mojí kladenskou prdel, neodepsal ani na jeden z pěti mejlů, ale mám objednáno ze státu a i s poštovným 2113,-Kč
Takže ještě jednou omluva, ale pokud to půjde v Čechách nic nekoupím, až na čestné výjimky jako je Vanouch, Vekamodel,apod.

Raději snad nebudu komentovat...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od corsair »

To RIP-co k tomu víc napsat,že jo.
RIP
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od RIP »

Ja mám z jedním z těch co jmenuješ jako dobrý velice špatný zkušenosti, ale nechci tu kazit kšefty. Možná to byla jen smůla...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od corsair »

Tak je doma hoši, za 2113,-kč to nemá chybu, z toho 32 doláčů poštovné.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od tester1 »

Adam70 píše:Nazdárek,já čekam na 109(prázdnou) čtvrt roku a budu se snažit vydržet,koukni co jsem našel
http://letec70.zonerama.cz/motor-Bf-109/
ten motor je totální šmejd už jen podle obrázku a origoš regl má BEC 0.7A a to je pro mě opravdu málo,chci klapky a to je dohromady 6serv
Motor--to čelo je z plastu a "prý" rádo praská a já tomu i věřím,dám přednost jinýmu šmejdu ale aspoň "kovovímu" :wink:

Potvrzuji, motor je naprostý umělohmotný šmejd. Ani jsem nehavaroval a ta příruba se rozpadla za letu ve vzduchu. Zřejmě stačí jenom špatně vyvážená vrtule (což u plastových není problém)
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
veka1
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od veka1 »

tester1 píše:...ani jsem nehavaroval a ta příruba se rozpadla za letu ve vzduchu. Zřejmě stačí jenom špatně vyvážená vrtule (což u plastových není problém)

... jak se mohlo stát , že jsi vrtuli před prvním použitím nevyvážil( to letadlo a vrtule nebyl tvůj majetek , o který se máš starat, opečovávat a chránit...) :?:

Na auto si taky montuješ nevyvážené kola a pak sem budeš psát, jaký to je šmejd, když ti časem upadne poloosa??? :lol:

Ps. tím nechci tvrdit, že ten motor je kvalitní výrobek ,ale na jeho destrukci máš pravděpodobně určítý podíl (soudě dle textu výše)... :wink:

veka1
pesoo

#159 Příspěvek od pesoo »

corsair: Muzes sem hodit link na ten americkej e-shop kde jsi zakoupil? Diky
Parkzone Bf-109G, Easy Star,Super Zoom2, T9X v1
RIP
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od RIP »

Z trochu jiného soudku.

1. chci uvést na pravé místo svůj předcházející příspěvek, že jsem si uvědomil že bych mohl poškodit Veku :-) Měl jsem problémy s Vaňouchem - víc to nebudu rozebírat.

2. 109 - mám doma a nalítáno už cca. 10 letů a jako klasický parkzone model - sám líta. Pouze při záletu mě stoupal bylo potřeba potlačit výškovku. Tenhle problém jsem měl u všech PZ modelů doporučuji proto před záletem lehce potlačit výškovku - podélně jsem prakticky netrimoval.

Je tu ale jiný problém. Sedám se 109 na břicho a silně trpí chladič - divim se že PZ nedalo na chladič nějakou plastovou ochranu jako má například mustang nebo corsair od nich - tenhle problém musím teď řešit...

A na závěr jsme se chtěl zeptat Veky jestli by mě něc onevyrobil :-D Za peňauze samozřejmě možná, že by to ocenilo i víc lidí se 109 co sedaj na břicho.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od corsair »

pesoo píše:corsair: Muzes sem hodit link na ten americkej e-shop kde jsi zakoupil? Diky

http://www.xenonproject.com/ náhradní díly, spare parts

blbě se to hledá tady je to přímo,nelekat se je to bez obrázku, nevím proč, ale stáhli ho, asi aby nelákal nás české kolenovrty co nechceme kupovat to samé za trojku

http://www.xenonproject.com/rc-airplane ... 10424.html

jo a není tam kužel na dvojlist a dvojlist lopata,

třílist ano.
Naposledy upravil(a) corsair dne stř 07.04.2010 17:48, celkem upraveno 2 x.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od corsair »

RIP píše:Z trochu jiného soudku.

Je tu ale jiný problém. Sedám se 109 na břicho a silně trpí chladič - divim se že PZ nedalo na chladič nějakou plastovou ochranu jako má například mustang nebo corsair od nich - tenhle problém musím teď řešit...

A na závěr jsme se chtěl zeptat Veky jestli by mě něc onevyrobil :-D Za peňauze samozřejmě možná, že by to ocenilo i víc lidí se 109 co sedaj na břicho.

Že by kus olaminovat?????,

já hodlám podvozek použít, teď se chystám oloupat decály, lehce přebrousit a i když je to verze G 6, nabarvit to jako verzi G 10 Bezp.letectvo.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od tester1 »

veka1 píše:
tester1 píše:...ani jsem nehavaroval a ta příruba se rozpadla za letu ve vzduchu. Zřejmě stačí jenom špatně vyvážená vrtule (což u plastových není problém)

... jak se mohlo stát , že jsi vrtuli před prvním použitím nevyvážil( to letadlo a vrtule nebyl tvůj majetek , o který se máš starat, opečovávat a chránit...) :?:

Na auto si taky montuješ nevyvážené kola a pak sem budeš psát, jaký to je šmejd, když ti časem upadne poloosa??? :lol:

Ps. tím nechci tvrdit, že ten motor je kvalitní výrobek ,ale na jeho destrukci máš pravděpodobně určítý podíl (soudě dle textu výše)... :wink:

veka1

Jasně-vrtule samozřejmě vyvažuju po každém letu, jako asi každý tady. Pře víkend radši 2x. Ten motor je prostě šmejd, na který asi můžu narazit možná ještě v Tescu v nějaké hračce. Polož si vedle sebe třeba Axíka, Dualsky a tuhle bramboru a nemusím snad k tomu nic dodávat, leda bych byl slepý. Sám mám v Migu 15 Megu a to je úplně o několik tříd někde jinde-a žádnou vrtuli na svý éra jsem nikdy nevyvažoval. Na ostatních letadlech mám Dualsky různých tříd a zažili už mnoho havárií a ani se nehnuly.Maximálně jsem vyměnil hřídel nebo ložisko. V životě jsem ale nezažil, aby mě prasklo za letu tělo rotoru, to fakt ne !Prostě ten motor je podle mne šmejd a tím končím tuto debatu.
P.S. jinak ostatní komponenty v letadle jsou O.K.
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
veka1
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od veka1 »

tester1 píše:Jasně-vrtule samozřejmě vyvažuju po každém letu, jako asi každý tady. Pře víkend radši 2x....

... a není to trochu pozdě , vyvažovat vrtuli "až " po každém letu, Ivane Ivanoviči??? :lol:

Tož ,já to dělám před prvním nasazením vrtule na motor a zatím dobrý... :wink:

Pozn. vrtuli poškozenou při špatném přistání z bezpečnostních důvodů vyhazuji, takže vyvažování po letu u mě nepřipadá v úvahu ...

Jasně , o tom motoru nemá asi cenu debatovat,...
Už jsem několikrát psal, že do mnou vyráběných letadel, z principu (výrobu mám za rohem, spolupracuji na vývoji, mám pro zákazníky zabezpečený okamžitý servis, opakovatelně zaručené parametry ,jsem spokojen s výkonem , spolehlivostí i cenou ... ) jiné motory než AXI neosazuji.
Neříkám, že nejsou lepší motory ,ale do těch mých trsátek ,bohatě stačí obyčejné zlaté AXIky.
Pokud si tam zákazník namontuje cokoli jiného , musí se s tím vypořádat v dobrém i zlém,...ale beze mě :lol:

veka1
tester1
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od tester1 »

To beru, to je rozumná odpověď. Já samozřejmě vrtule do mých plastoletů nevyvažuji nikdy. Už podle zvuku poznám, jestli je O.K. Zatím jsem neměl problém. Ovšem něco jiného je, když létáš s "dospělým modelem", to je jiná.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“