Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
H.P.Baxxter

#421 Příspěvek od H.P.Baxxter »

A nevíte někdo o manuálu na cb180d?Dá se někde stáhnout?Nechci si ho zbytečně kupovat za 200Kč.Díky
Henjo

#422 Příspěvek od Henjo »

Tady si ho stáhni:

Kód: Vybrat vše

http://dataport.cz/file/158711/walkeracb180d.rar

:lol: :lol: :lol:
Henjo

#423 Příspěvek od Henjo »

petsild napsal:

Kód: Vybrat vše

Ahoj,
dnes konečně testnul novou CB180D, jenže první start nebyl jednoduchý.
Tovární nastavení se neslučovalo s letem. Musel nastavit jiný revers než default Mod2 to přesně takhle: elev=rev, aile= nor, thro=nor, rudd=rev,aux=off a buzz=off, je to správně?
Dále táhlo od klonění jsem zkrátil, jinak nešlo vyrovnat vzlet ani hlavní pákou utíkal hodně vlevo.

Já jsem ho taky dneska vybalil,na pohled je to fakt nádhera,ale bude třeba to ještě seřídit,taky by mě zajímalo,jestli je to správně nastavení na tom displey?A to zadní vrtulka se mi skoro roztočí až to je ve vzduchu,ale ještě před tím se mi začne točit dokola na zemi :-(
Nechci to hnedka rozflákat,prosím o radu :oops:

Děkuji!
tomasbob

#424 Příspěvek od tomasbob »

Musíš si tu zadní vrtulku vytrimovat. Nejlépe poznáš na kluzkém povrchu na zemi pokud se ti bude vrtas otáčet kolem osy tak musíš natrimovat.
Mustang P51-D,Heli Walkera CB180Q,FG Baja 2WD v tuningu,TS-4E BMW,Nano copter 3d.
Vždy je co zdokonalit na modelu!!!
Henjo

#425 Příspěvek od Henjo »

jj už to frčí ,počkám na počasí,doma to do vzduchu raději dávat nebudu :-)
PeeKay

#426 Příspěvek od PeeKay »

Henjo píše:jj už to frčí ,počkám na počasí,doma to do vzduchu raději dávat nebudu :-)

zaujímavé je, že ono sa to vytrimovanie pri vybíjajúcej batérii mení takže časom začne zatáčať tak či tak je je nutné to jemne kompenzovať páčkou. Aspoň som tak vypozoroval ja.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
ltm_cz

#427 Příspěvek od ltm_cz »

Jen dotaz k servisu... náhodou někdo nerozdělával hlavní rotor ? jakože čím vyrazit ty 3 kolíky ... v tý trubičce ... nehledě na to že se mi zdá že to mám od výroby s docela velkýmoi vulemi tak nevim jestli dělat nějaké další kroky... ložiska atd .... :(
H.P.Baxxter

#428 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Lidičky může sem dát někdo nějáký videjko kde to frčí plnej plyn dopředu?Pořát uvažuji o koupi,ale zdá se mi to docela pomalý na těch videjkach na youtube....
PeeKay

#429 Příspěvek od PeeKay »

H.P.Baxxter píše:Lidičky může sem dát někdo nějáký videjko kde to frčí plnej plyn dopředu?Pořát uvažuji o koupi,ale zdá se mi to docela pomalý na těch videjkach na youtube....

otázka je, čo je to "rýchle", na môj vkus to dokáže letieť hodne rýchlo ale som začiatočník a vo vise sa udržím sotva minútu. Tento vrtulník nie je myslený pre skúsených borcov, tí majú 6-kanalové akrobatické.
H.P.Baxxter

#430 Příspěvek od H.P.Baxxter »

PeeKay píše:
H.P.Baxxter píše:Lidičky může sem dát někdo nějáký videjko kde to frčí plnej plyn dopředu?Pořát uvažuji o koupi,ale zdá se mi to docela pomalý na těch videjkach na youtube....

otázka je, čo je to "rýchle", na môj vkus to dokáže letieť hodne rýchlo ale som začiatočník a vo vise sa udržím sotva minútu. Tento vrtulník nie je myslený pre skúsených borcov, tí majú 6-kanalové akrobatické.

A můžeš sem dát nějáký videjko s letem dopředu na plnej plyn?Taky jsem začátečník,zatim mám jen 3kanal a uvažuji o tomto...Jsi sním spokojenej?
Ceeper

#431 Příspěvek od Ceeper »

PeeKay: A tenhle vrtulnik je tvuj prvni?

Ja uvazuju o koupi, jenze jsem zacatecnik (nikdy jsem nelital)
PeeKay

#432 Příspěvek od PeeKay »

H.P.Baxxter píše:
PeeKay píše:

A můžeš sem dát nějáký videjko s letem dopředu na plnej plyn?Taky jsem začátečník,zatim mám jen 3kanal a uvažuji o tomto...Jsi sním spokojenej?

plnou parou vpred sa tak rýchlo lietať bohužiaľ nechystám, mám skôr opačný problém - aby to stálo na mieste :) Nemám ani na to priestor a na letisko sa nedostanem. Myslím ale, že pri nastavení maximálnych výchyliek a prepákovaní fly-baru by to mohlo byť živé, aspoň tak písali skúsenejší borci v tomto vlákne. Ale určite to bude živšie ako 3-kanál. Ja začínam s vrtulníkmi práve s týmto a mal som pocit, že ho nikdy nezvládnem ale je to len otázka tréningu a času - podobne ako v aute. Tam tiež pri prvej jazde má človek pocit, že všetky tie páčky a pedále sa nedajú ovládať naraz.
A áno, zatiaľ som nadmieru spokojný ale vieš - nič iné som neskúsil takže ma ber s rezervou. Nezanedbateľné je to, že náhradné diely su celkom dostupné či doma alebo v zahraničí (nákup vyskúšaný tu i tam).
PeeKay

#433 Příspěvek od PeeKay »

Ceeper píše:PeeKay: A tenhle vrtulnik je tvuj prvni?

Ja uvazuju o koupi, jenze jsem zacatecnik (nikdy jsem nelital)

áno, prvý, teda ten micro copter 2ch nepočítam, to je také neriadené "vznášadlo" :-)
chce to pevné nervy, nejaký ten priestor na trénovanie, pár stoviek korún na prípadné opravy a hlavne nevzdávať sa ak si stroj robí čo chce (u začiatočníka takmer vždy).
Henjo

#434 Příspěvek od Henjo »

Tento vrtulníček je taky můj první a začínám s ním! Už jsem s tím liskl do cédéček ale přežil :-) Chce to jen skoušet a skoušet,ještě jsem ho nevytrimoval,takže sebou pořád hází :-) Ale těším se až ho zkrotím! :-)

Kdyby tady byl někdo okolo Opavy tak písněte!

Letu zdarec!
Naposledy upravil(a) Henjo dne čtv 08.04.2010 17:27, celkem upraveno 1 x.
mamoulian

#435 Příspěvek od mamoulian »

Tak mi dneska přišly listy hlavního rotoru.Dlouho sem nemohl létat a dneska je I super počasí.Vyrazil sem na louku před barák a super si zalítal I přes slabší vítr,který je u tu skoro pořád.(vsude kolem pole a otevřený prostor).Lítal sem jednou I na sněhu,ale to jsem se s tím napoprvé trochu pral.Mixér chtěl vždycky jinam než já,tak sme si dokazovali,kdo je tu pán.Dneska už to bylo jasné.Ještě tomu přidám na výchylkách,byl trochu línej.Měl sem to stažené,protože v místnosti mě to stálo moc listů. Myslím,že když počasí dovolí,bude se příští týden lítat na max. výchylku a pak přehazovačka táhel.
Hodě radosti z lítání všem!
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“