Protos 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zamčeno
Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od AdamProg »

oskar 007 píše:Jen pro zajímavost se mrkněte na ty fotky.... zajimavé je, kde jsou zlomené ty gripy. http://wasone.rajce.idnes.cz/

Jezkovi oci!!!
No jestli se to takhle roztrelilo ve vzduchu, tak potes koste. Mam pocit, ze pricnou hridel vidim v rotorove hlave, a trubka je zlomena az tesne za ramem, takze to bude ohnute spise z dopadu nez od listu, to by byla ohla do strany a nekde v polovine.
Vypada to jako unava, nebo vada materialu, nestrejhnul si stim nez se to rozletelo? Mozna to bylo nacate z nejakeho kontaktu se zemi.
1ondra9

#332 Příspěvek od 1ondra9 »

oskar 007 píše:Jen pro zajímavost se mrkněte na ty fotky.... zajimavé je, kde jsou zlomené ty gripy. http://wasone.rajce.idnes.cz/

A co olejíčky ?? používáš ? aby tady nebyl někde zakopanej pes........ jelikož po aplikaci nějakého sráče plast mění vlastnosti a pak se dějou věci .......

páč je mi divný dle těch fotek že to povolilo skoro ve stejném místě ...... a nebo to byli výrobní zmetky - jestli ano tak bych se vsadil že to někoho potká také .......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
1one

#333 Příspěvek od 1one »

Muj protos letěl asi jen desetkrát a pak do něj šlo hned bezpádlo...
Ted lítám 2 heli ,jedna je bezpádlo a druhá s pádlama....
Co se týče těch gripu ,fakt zajímavé... Jestli se to rozletělo samo v točkách,což je fakt divný , co třeba vibrace ?? a nelítal si v mrazu ? Kolik měli pádu za sebou? Já osobně mám gripy už trošku načate, dvakrat sem snima z lehka placnul,maj i zářez od listu ale zatím držej....Taky je možnost že ti ulítla nějaká páka ,nebo očko a pak se to zamotá do sebe a při prukým ohybu by list molh třeba urvat ten grip v tomhle místě. Já osbně už jsem víděl zamotat T500 do sebe díky prasklému přepákování.
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
martys

#334 Příspěvek od martys »

Jak vypadají ty unašeče na lomu ? Je jeho struktura a barva uplně stejná, nebo různá ?

Je zvláštní, že praskly současně, myslím, že kdyby uletěl nejdříve jeden, ten druhý už uletí jinak = asi praskly v naprosto stejném okamžiku = že by se materiálová vada projevila současně ? Je to všechno volajaké čudné... :D

Na té druhé fotce to vypadá, že na hřídelce jsou všechna ložiska i s utaženými šrouby = nejsou zadřená, zalepená ? Mohla se zahřát, hřídelka to přenese na obě strany, no nevím teoretizuji........nechtěl bych dopadnout podobně 8O
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Troll

#335 Příspěvek od Troll »

oskar 007 píše:no pastorek mám 14 zubu jestli sem se nesek při počítání a baterky mám lipolky. Křivku mám pitc cure 81 / 100 /100 a thro cure 66/80/12,5. Motor setový ale nějak mi začíná pískat.

Ta Tvoje křivka plynu vypadá velice prapodivně. A křivka kolektivu ještě prapodivněji. :o Jsi si jist, že jsi se nespletl? Jinak ty roozlomené gripy jsou opravdu divné. Takhle zlomené a ještě oba dva naráz 8O . První série Protosů byly z materiálu nepříliš kvalitního. Řečeno velmi zdvořile. možná máš smůlu a máš gripy ze starého střepu. Ten lom - zkus si představit, že plně roztočený hlavní hřídel něco zablokuje. pak se hlava netočí, ale listy setrvačností pokračují v pohybu kam až je pustí grip. A když už dále pokačovat nemůžou , rozlomí grip. Setrvačná síla listů je obrovská a právě jenom obrovská síla je může rozlousknout. Podívej se na ten vrak, jestli nenajdeš nějaké známky potvrzení této teorie. Třeba se z nějaké příčiny okamžitě zastavil řemen nebo něco podobného. Prostě ty listy museli do něčeho tvrdě narazit , jinak se ty gripy nerozlomí. Bádej. Kdyby povolila spojovačka, gripy zůstanou celé a odletí i s listama od hlavy pryč.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od oskar 007 »

http://wasone.rajce.idnes.cz/MSH/#album Přidal jsem pár fotek... Jinak pár odpovědí na otázky. Gripy nebyly nejnovější a asi jednu nebo dvě rány měli za sebou ale nebylo na nich nic znát. Listí je setové SAB. Jsou hodně špatné??? V zimě jsem dal asi 2 hopy ale mráz byl tak cca -5 max. Olej používám asi neúplně ten ideální... , zkrátka jaký měl otec v garáži , ale gripy jsem stím nestříkal. Zajímavé je, něco podobného se mi stalo cca před 10 starty ale to se msh nerozletěl ve vzduchu ale jako by selhalo servo. Od té doby to už je 2 havarie za kterou muže technika. Jinak mi podezřele píská motor ale to je už nějakou dobu. já neměl peníze abych si koupil novej nebo lepší tak to přehlížím.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od pkotatko »

Když si tak prohlížím ty fotky, listy jednoznačně ty unašeče nezničily. To by na nich byly vidět stopy. Příčná hřídel je na svém míště a šrouby taky.
Že by oba unašeče louply stejně a ve stejnou dobu na materiálovou chybu je více něž nepravděpodobné. Takže mi z toho vychází jediné, špatně složeno ( ložiska - axiály ). Prostě v těch gripech muselo být něco špatně smontováno. Podívej se kde ty gripy praskly. U ložisek a jako by se oba rozlouskly podél. To není samo sebou. V tomto místě je grip asi nejpevnější.
Při rozebírání to vše zkontroluj s manuálem, třeba najdeš chybu někde tam.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od oskar 007 »

dobrý tip. dík mrknu na to. Sice si myslím že to bylo dané dohromady správně ale důvěřuj a prověřuj....
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
papaya

#339 Příspěvek od papaya »

na oboch gripoch vidim zlom v rovnakom smere, je to dost podobne. Vyzeraju ako by ich roztrhlo z vnutra (od lozisk) smerom von.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
martys

#340 Příspěvek od martys »

na fotkách to vypadá, že ta spojovačka je na jedné straně ohlá, jsem z toho daněk, jako kdyby ten list byl uražen, nikoli, že praskl grip a list odletěl = jak by se potom mohla ohnout ta spojovačka ??? Jestli oba listy odletěly, protože praskly gripy ???
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od AdamProg »

Podle me to musi byt strasna prda, kdyz odlitne list.
Je to nepravdepodobne, ze by praskly oba najednou. Pri tech otackach, musela poradne zapusobit razova energie, ktera mohla ohnout pricnou hridel a utrhnou druhej grip.
Ale tezko rici co se stalo, a co zapricinilo havarii.
boZZda

#342 Příspěvek od boZZda »

Kolik zubů má řemen na Protosovi?

Nikde jsem to nenašel...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
prochel
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od prochel »

boZZda píše:Kolik zubů má řemen na Protosovi?

Nikde jsem to nenašel...
no počítat ti je nebudu i když se mi jeden válí v šuplíku :D
1ondra9

#344 Příspěvek od 1ondra9 »

boZZda píše:Kolik zubů má řemen na Protosovi?

Nikde jsem to nenašel...

Chlape řemen do ruky a počítej....začni dělat barevný tečky po deseti zubech at ti to odsejpá rychlejš .... jinak se nedopočítáš......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Shaman

6s alebo 7s

#345 Příspěvek od Shaman »

Zdravím mám problém s výkonom. Lietam na 6S-LI-FE so setovým motorom, regulátorom a 15Z pastorčekom. Pri rýchlom pridaní kolektívu do maxima hned klesajú otáčky a pri snahe o tic-toc sa mi motor dobre že nezastaví... neviete niekto poradiť či je lepšie kúpiť vačší pastorček, alebo doložiť ešte jednu Li-FE a bude z toho 7S. Cenovo to výde asi rovnako. Používam krivku plynu bez governoru 100-90-100 a 100-100-100, kolektív +-12stupňov. Díkes.
T-Rex 700 Nitro Limited edition, Protos 500 CARBON, JR DSX9 2.4Ghz
Staršie už predané:Hirobo Shuttle plus s FC16, Kyosho Concept 30 SRT.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 500“