PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
sigi123

cessna

#2641 Příspěvek od sigi123 »

Já to nelepil kvůly pozdější výměně,ten depron se velmi dobře láme.Ten samolep drží až to hezký neni.Drží od lonského března i šroubky a to s tím kamarád 2x parádně bouchnul.Když se to přilepí lepidlem asi se to pak musí nějak vyřezat nebo koupit novej trup.
atlanta

Re: cessna

#2642 Příspěvek od atlanta »

sigi123 píše:Já to nelepil kvůly pozdější výměně,ten depron se velmi dobře láme.Ten samolep drží až to hezký neni.Drží od lonského března i šroubky a to s tím kamarád 2x parádně bouchnul.Když se to přilepí lepidlem asi se to pak musí nějak vyřezat nebo koupit novej trup.

Už jsem měnil a šlo to dobře sundat. To že jsem to napatlal lepidlem, mi pomohlo to tam vsunout přesně na střed. Ty samolepky fakt držej hrozně moc a nejde to po zasunutí už posouvat.
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
strahlung

#2643 Příspěvek od strahlung »

atlanta píše:Už jsem měnil a šlo to dobře sundat. To že jsem to napatlal lepidlem, mi pomohlo to tam vsunout přesně na střed. Ty samolepky fakt držej hrozně moc a nejde to po zasunutí už posouvat.

Já to dělám tak, že to tam nasunu i s těmi krycími silikonovanými pásky a pak je pinzetou odvinuji, takže ke kontaktu oboustranné adhezní pásky s odmaštěným trupem letadla dojde až na místě. Drží to tak silně, že jsem tam ve své "nové" Cessně vruty vůbec nedával. Ony by v tom depronu stejně nemohly držet, akorát by se jim zamazal do závitů. Připadá mi, že ty vruty byly od výrobce pitomost, sotva by něco udržely, kdyby to nedrželo na lepidle.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
mrsairus

#2644 Příspěvek od mrsairus »

presne tak , srubky zbytocne spravia diery a pri vacsom naraze sa ten tenky plast trha a v deprone sa zvacsia diery takze to prestane drzat

nasunul som to a az potom odlepil tie pasky, a prelepil som to este izolepiacou paskou... a neni ocom drzi jak svina
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2645 Příspěvek od cassiopeus »

Abych pravdu řekl, zasunul jsem VOP do trupu i s těmi fóliemi na samolepce, dofixoval těmi vruty (ochrannou fólii jsem nesundával, VOP a SOP jsou téměř samodržící a vruty zabraňují "vyskočení" SOP. Snad.) a lítám s tím tak už víc jak rok (od předloňských vánoc) a v poho.
sigi123

cessna

#2646 Příspěvek od sigi123 »

Já jsem na samolepky použil starý trik-naslinil jsem je.Slo pak s nima asi dvě minuty hýbat a správně je usadit.
mrpilot

#2647 Příspěvek od mrpilot »

zdravím dnes som bol lietať a bola rána :? hneď po štarte jak som točil prvu. No a teraz kde je asi problem... kridlo čo som mal na tom bolo zlomené tak som ho doma narychlo zlepil ale tou pištoľou s tym roztapajucim sa plastom (neviem presný názov :roll: ) Zlomené bolo pri boku lietadla. Je možné že to lepidlo až tak silno pôsobilo na vyváženie krídla že krídelká nemali silu vyrovnať lietadlo do vodorovného letu ??
Ď.
sigi123

cessna

#2648 Příspěvek od sigi123 »

Je to možné,ta tavná tyčinka je docela těžká,nevím kolik si tam toho napatlal.Taky to rychle chladne,musí se pospíchat,je možné že to není slepené ideálně rovně.Lepší je styrolep nebo purex.Máš pak čas to pořádně napasovat do sebe.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2649 Příspěvek od cassiopeus »

To se ti spíš podařilo to slepit trochu křivě. a každá část křídla má jiný vztlak.

Řeším podobný problém, bez podvozku - vcelku obratné letadlo, nandal jsem lyže a je problém udělat zatáčku.
coro

#2650 Příspěvek od coro »

Tavné lepidlo so sebou nosím aj na letisko a s obľibou používam (nahrievam zapaľovačom), ale NA KRÍDLO URČITE NIE. (na prilepenie LED, nejakej pomôcky a tak.)
mrpilot

#2651 Příspěvek od mrpilot »

cassiopeus píše:To se ti spíš podařilo to slepit trochu křivě. a každá část křídla má jiný vztlak.

Řeším podobný problém, bez podvozku - vcelku obratné letadlo, nandal jsem lyže a je problém udělat zatáčku.

njn je to trochu šlendriánsky zlepené :) nič kúpim nové a bude pokoj.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#2652 Příspěvek od ZIPP »

sigi123 píše:Já jsem na samolepky použil starý trik-naslinil jsem je.Slo pak s nima asi dvě minuty hýbat a správně je usadit.

Uvažuji, že místo slin použiji Jar...taky by to mělo fungovat :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
sigi123

cessna

#2653 Příspěvek od sigi123 »

Ano,jar je ještě lepší ale zase dlouho vysychá.
sigi123

cessna

#2654 Příspěvek od sigi123 »

cassiopeus píše:To se ti spíš podařilo to slepit trochu křivě. a každá část křídla má jiný vztlak.

Proč by s lyžema neměla zatáčet?To nemá vliv,maj jen trošku větší odpor než podvozek.Zde je krátké video na ukázku :

http://www.stream.cz/video/430308-cessna-1847

Umí výkruty,na zádech,loping.A jen tak mimochodem,vše je v ní původní,serva i rc souprava již 7 měsíců,žádný tuning a jak pěkně lítá.
mrsairus

#2655 Příspěvek od mrsairus »

lenze tie lyze funguju iba na takom snehu na akom bola :) unas napadlo 30 cm ani som si neprdlo stale sa borila, a zasa nechcem dat nanu lopaty ....

ale je taka zima ze sa neda lietat, do minuty som necitil prsty... pockam si na leto tak to vyzera ,,,
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“