Měření pohonu klešťovým ampérmetrem.
Měření pohonu klešťovým ampérmetrem.
Nemáte někdo zkušenosti s měřením odběru pohonu klešťovým ampérmetrem? Myslím tím DC na kabelu od baterky. Jde mi o to, jak moc relevantní bode výsledek a jak moc ho ovlivňují pulzy od spínání regulátoru.
Měřil jsem DC klešťákem DT-9701 sestavu regulátor JETI Advance 30 PRO SB a motor AXI 2814/16. Po vynásobení průměrného proudu a času běhu motoru jsem se dostal na téměř shodnou kapacitu jakou následně nabíječ dodal do akumulátoru. Odchylka určitě menší než 10%.
Je ale pravda, že plyn byl naplno, a tam těch impulsů zdaleka nebude tolik jako při polovičním plynu. Závěr: proudové impulsy při komutaci měření téměř neovlivnily.
Je ale pravda, že plyn byl naplno, a tam těch impulsů zdaleka nebude tolik jako při polovičním plynu. Závěr: proudové impulsy při komutaci měření téměř neovlivnily.
Ja mam jenom ten maly DT-9701 a meri celkem presne. Pouze proudy pod 1A uz nema cenu merit, zacina to slusne kecat. Ale zase je to fajn nejenom na modely. Clovek si zmeri treba startovaci proudy u motorky, u auta. Tudle me zlobil starter u motorky, moc to netocilo a hrozne zralo. Naprazdno bez svicek starter bere 50A, normalne do komprese pak 80A jenze tedy ta bestie zrala 180A
inu zkrat uvnitr starteru. A ja uz nadaval ze je zase baterka naprd...
Nak
Nak
Re: Měření pohonu klešťovým ampérmetrem.
Speedy píše:Nemáte někdo zkušenosti s měřením odběru pohonu klešťovým ampérmetrem? Myslím tím DC na kabelu od baterky. Jde mi o to, jak moc relevantní bode výsledek a jak moc ho ovlivňují pulzy od spínání regulátoru.
Pro zde uvažovaná měření pohonů je to jediná použitelná metoda pro laiky.
základ je
- ss klešťák
- měřit na vodiči k aku, ne k reglu
- pokud to přístroj umožňuje vynulovat ho v připojeném obvodu při nulovém proudu
- měřit jen při plném plynu
koko píše:Asi to nebude vhodne pro tenhle pripad, ale pokud je treba merit male proudy na velkem rozsahu, tak se proste ovine vodic vicekrat okolo klesti a vysledek se podeli poctem zavitu.
Tady to nejde, příliš to zkresluje výsledek. Omotáním většinou spotřebuješ delší vodič než je potom použitý, vliv má i to, že vytvoříš vlastně tlumivku (to ,že je v ss obvodu není tak docela pravda)