Easy Glider, co k tomu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
eranger

Easy Glider, co k tomu

#1 Příspěvek od eranger »

nazdar borci.

som zaciatocnik a xcel by som teda nieco easy, rozmyslal som nad sky lady ale docital som sa ze je dost poruchova, takze som sa rozhodol pre Easy Glider. Ale neviem co presne dalej budem k tomu potrebovat dokupit a hlavne aby to tak voslo do 6000 sk.

thx za odpoved
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jezevec »

Nahoře je ikona lupy vedle nápis Hledat a pak už to jde samo;-)

např. http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... asy+glider
SrAjni

#3 Příspěvek od SrAjni »

no a este potrebujes ruky :D
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
eranger

#4 Příspěvek od eranger »

Nebude problem ked nezapojim kridelka ? Xcem to zatial len na smerfku a vyskovku.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HERRI »

eranger píše:Nebude problem ked nezapojim kridelka ? Xcem to zatial len na smerfku a vyskovku.

no bez kridelek se to ridit da, jen ta reakce na smerovku je zatracene pomala...takze nevim jestli naklon pri silnejsim poryvu vetru nizko nad zemi stihnes vyrovnat...jinak v klidu to lita bez problemu jen na v,s...
eset

#6 Příspěvek od eset »

Ja bych je zapojil a dal tam treba hodne maly vychylky, pokud si nejsi jistej. Jen smerovkou se to ovlada dost tezkopadne. Precejen rozpeti 1800mm ...
Easy Glider Electric
Super Zoom 4D
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kerberos »

pokud nechceš křidélka, pořiď si model bez křidélek. třeb easy stara.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snek »

Nevim co se porad desite kridelek :) Nstav si v vysilaci mix kridelka+smerovka a zapomen na to ze je mas :) Litam EasyGlidera s timto nastavenim a na smerovku jsem nikdy jiz nesahl.

Na druhou stranu jsem se taky prvne desil co s kridelky. Po nastaveni mixu o nich jiz nevim a vychylky mam nastaveny presne podle vyrobce.
zdzd

#9 Příspěvek od zdzd »

No, s tím se dá jen souhlasit¨.

Až na ten mix. Křidélka jsou křidélka, směrovka je směrovka. Mixovat je za každou cenu není vůbec nutné. Ze začátku nemusí směrovku řídit vůbec.
Dawit

#10 Příspěvek od Dawit »

kridelek bych se vubec nebal, nechapu proc se to porad resi.. ja mel pred EG obycejnou SkyLady, taky se bal kridelek (protoze to vsude psali..) a na prvni let si nastavil mix kridelka-smerovka... behem prvni minuty sem ho vypnul a smerovka mi od te doby "rezavi" :-) nebat se! nechapu kde se tento mytus "straseni kridelky" vzal.. je to fakt v pohode i pro zacatecnika..
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

Fakt není důvod děsit křidélky. Řízení jimi je daleko jistější a přesnější než směrovkou. Už jen pro možnost srovnat eroplán při přistání aby nezachytil koncem křídla o zem. Troufám si tvrdit, že ani první eroplán nemusí mít směrovku a může mít rovnou křidélka. Pochopitelně pokud to nebude nějaký rychlý a zděšený stroj. Což ovšem platí i při řízené směrovce.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kerberos »

já bych nemixoval, lepší je se to naučit mixovat rukama
Samokridlak

#13 Příspěvek od Samokridlak »

zdzd píše:Fakt není důvod děsit křidélky. Řízení jimi je daleko jistější a přesnější než směrovkou. Už jen pro možnost srovnat eroplán při přistání aby nezachytil koncem křídla o zem. Troufám si tvrdit, že ani první eroplán nemusí mít směrovku a může mít rovnou křidélka. Pochopitelně pokud to nebude nějaký rychlý a zděšený stroj. Což ovšem platí i při řízené směrovce.

tak to je určitě pravda já jsem se naučil lítat na MT a naopak jsem se pak bál směrovky na tracy!
lada

#14 Příspěvek od lada »

Já mám Swifta od Compozitu taky má jen křidélka je z EPP a nejhorší co se mi stalo byl při kolmém přistání cca 20 m upadlý motor a zakroucené kabely od reglu, na naučení je to vynikající většinou to slepíš venku
taky má tlačný(jako easy star) motor takže ho při čenichovce nezrušíš

PS je to starý SWIFT s 300
Tom...

#15 Příspěvek od Tom... »

Naprosto souhlasím- jako naprostý začátečník jsem se s křídélky naučil raz dva. A pravda pravdoucí je, že Easy Glider Electric se s křídélky ovládá o 100% lépe než bez nich. Jak už tu někdo podotknul, éra bez křidélek jsou na to stavěná a létat EasyGlidera bez křidélek je jako mít Porsche 911 a jezdit jen na dvojku :D

Jo a abych nezapomněl - směrovku používám jen když chci Glidera zatočit fakt na místě - potom křidélka podpořím i směrovkou. Jinak jí skoro nepoužívám...
moje "stíhačka" :wink: ... Easy Glider Electric
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“