Li-Poly totálně vybité lze údajně oživit
Li-Poly totálně vybité lze údajně oživit
Mám Li-Poly 7,4V 2s, 2200mAh, 25C od Ray (Pelikán). V úterý mi uletělo letadlo a našlo se až dnes, tzn. 4 dny se tato baterie vybíjela až na konečných 0,74V. Slyšel jsem, že je možné ji oživit a znovu nastartovat, když ji budu nabíjet programem na NiCd, malým proudem (0,1A) až do asi 6V-6,5V a potom je možné přejít na program pro Li-Poly s balancerem. Udajně je to tady někde popsané, (dotyčný pisatel už má na takto oživené Li-Polce dalších 200 cyklů a stále drží) ale já to nenašel. Já to zkouším asi 6 hodin, už tam je asi 4,2V. Pro jistotu jsem to dal ven, abych se vyvaroval požáru. Zatím se nenafukují a ani nezahřívají. Máte někdo tuto zkušenost a můžete ji popsat? Děkuji.
-
Jiří Kolář-BAN1
Jsem takovej vosel že se mi to podařilo už dvakrát. Tříčlánek 1350mAh E-tech se během 3 cyklů nafoukl. X-power 3S 4000mAh po oživení zvládl už 80 cyklů je trochu měkčí a kapacita po celkem asi 160 cyklech a dvou rocích provozu je zhruba na 3200mAh.
Při oživení jsem dal 400mA v režimu NiCd a při napětí 8,7V (asi 25min) pokračoval 0,1 C programem LiPol + balancer.
Při oživení jsem dal 400mA v režimu NiCd a při napětí 8,7V (asi 25min) pokračoval 0,1 C programem LiPol + balancer.
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku 
Tak jsem se v duchu posmíval těm postiženým, až mě to taky potkalo. když děti nechaly zaplý vysílač po hraní se simulátorem na PC. Jeden článek zhruba 0,5V a dva asi po 2,5V. Akumulátor mírně nafouklý, tak 2-3mm navíc. Vzal jsem ho do práce a zrovna, jak na potvoru, nefunguje tento server
a baba, aby radila, na blízku žádná.
LiPo se nechytá, zkouším LiFe. Nabíječka detekuje 2S místo 3S, ještě před tím nastavuji 0,1A a řežim na skladování. Po nervózních 80-ti minutách se nabíječka ozývá s koncem. Pak následovalo LiPo skladovací nabíjení 0,1A dvě hodiny-časový limit.
Pak začaly fungovat stránky - našel jsem asi tři příspěvky o oživování pomocí režimu NiCd 0,1A. Tak nevím, zda jsem postupoval dobře. Teď jsem je už dobil na skladování 0,5A - 40min.
Zajímalo by mě, jak rychlá je fáze nafukování a růstu teploty před samotnou destrukcí baterií při nabíjení - tj. kolik mám asi času na zbavení se toho "horkého bramboru". A zda se dá tomu předejít teplotním čidlem. Některé články tady mě teda fest vyděsily.
Pak začaly fungovat stránky - našel jsem asi tři příspěvky o oživování pomocí režimu NiCd 0,1A. Tak nevím, zda jsem postupoval dobře. Teď jsem je už dobil na skladování 0,5A - 40min.
Zajímalo by mě, jak rychlá je fáze nafukování a růstu teploty před samotnou destrukcí baterií při nabíjení - tj. kolik mám asi času na zbavení se toho "horkého bramboru". A zda se dá tomu předejít teplotním čidlem. Některé články tady mě teda fest vyděsily.
Me dosel z HC TX LiPol 3S pack a jeden clanek 0,0V ... tak sem zkusil nejdriv NiCd program a malym proudem posleze klasicky LiPol. Nabil sem ji na plne napeti, ale za dva dny opet napeti 0V. Cili z toho mam 2S ze ktereho muzu brat maximalne asi 4,5A
Je to levny spotrebak, priste se ani nebudu obtezovat hluboce vybity clanek nabijet. Nak
Je to levny spotrebak, priste se ani nebudu obtezovat hluboce vybity clanek nabijet. Nak
JMalik píše:Ten nafouklý článek (akupack) už dál nezkoušej. Zlikviduj ho a vyhoď
Někteří tady popisují úspěšné používání podobně postižených.
Nakadah píše:Je to levny spotrebak, priste se ani nebudu obtezovat hluboce vybity clanek nabijet. Nak
Souhlas. Po roce a půl od posledního příspěvku - už je asi jiná doba a fakt se z toho stal asi běžnej spotřebák. Ale jak pro koho. Alespoň ty malý kapacity určitě jo.
Howgh
Naposledy upravil(a) mgrkelly dne úte 19.01.2010 23:13, celkem upraveno 1 x.