SIG Smith Miniplane - stavba
Já si to nakonec krásně zbrousil spojené dohromady (myslim všechny ty profily) a musím říct, že stavba křídla pak byla lahůdka. Všechno do sebe krásně zapadá, minimum dobrušovaní
Což je po dlouhé době změna a hned je ta práce o něčem jiném. Spoje jsem na středu křídla spojil epoxidem:
Musím si ale na další práce koupit jiný epoxid. Tenhle s kovovým plnidlem se mi nelíbí, sice dobře drží, ale ta černá bije vždy do očí.
No nakonec tu postnu i další fotky ze stavby horního křídla. Enjoy it...
Další práce až po víkendu...už teď se na to těším, muhehehe
To Kerberos: no já uvažuji nad tím vyztužením cowlu. V návodu to doporučují, ale já s tím laminovávním nemám žádné zkušenosti. Navíc by mi to bez něj mělo líp pasovat na trup. Tohle bude ještě dilema. Proto jsem se také pustil dříve do křídla
Muzes to vyfotit? Neco jsem o vyztuzeni podvozku cetl na zahranicnich forech, take tam meli nejake komplikace. Tak bych se rad poucil. Dík
Musím si ale na další práce koupit jiný epoxid. Tenhle s kovovým plnidlem se mi nelíbí, sice dobře drží, ale ta černá bije vždy do očí.
No nakonec tu postnu i další fotky ze stavby horního křídla. Enjoy it...
Další práce až po víkendu...už teď se na to těším, muhehehe
To Kerberos: no já uvažuji nad tím vyztužením cowlu. V návodu to doporučují, ale já s tím laminovávním nemám žádné zkušenosti. Navíc by mi to bez něj mělo líp pasovat na trup. Tohle bude ještě dilema. Proto jsem se také pustil dříve do křídla
Neviem ako u ostatných modeloch z tejto stavebnice, ale mne po troch pristátiach na trávu povolili hranoly uchytenia podvozku. Dodatočne som to spevnil vlepením trojuholníkových výztuh a je to v pohode. Preto odporúčam spoje týchto hranolov vyztužiť už pri stavbe trupu.
Muzes to vyfotit? Neco jsem o vyztuzeni podvozku cetl na zahranicnich forech, take tam meli nejake komplikace. Tak bych se rad poucil. Dík
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
to malvin : kryt jsem nelaminoval, nějak mi to nepřišlo důležitý. jediné co mi moc nedrželo byly botičky, na trávě se mi půlily tak jsem je sundal, jinak s podvozkem problém nemám, a nevyztužoval jsem ho, pro dobrej pocit si tam trojuhelníček nalep, jen si myslim, že když s tim praštíš tak, aby měl podvozek vypadnout, tak trojuhelníček nepomůže. křídlo a prakticky všechno jsem lepil disperznim lepidlem, epoxy jsem použil na přepážku, na špalíky podvozku a křídla. a sem tam vteřiňák
Tady jsem vlepil epoxidem hardwood špalek, akorát jsem do něj já blbec zapomněl předem vyvrtat otvory pro nylonové šrouby
Z návodu jsem pochopil, že mám takhle tu díru vyvrtat taky (v té krycí balze ještě před přilepením hardwoodu), ale zase tam není zmíňka o vyvrtání díry v hardwoodu. Proto jsem ji také neudělal
Je teda nutná díra skrz?

Baldachýn
Nazdar kolegové modeláři tak sem se asi po pěti letech vrátil k dodělání miniplanu, Semve fázy kdy musím přilepit překližku nabaldachýn , jen mi ten epoxit nějak na tom nedrží. Jestli mohu napište jakstetodelali. Díky. 
Lítám si pro radost