Úchylka?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
petertn
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od petertn »

mne nechcel vobec tocit len padal stale na prave kridlo, ci s motorom ci bez. ani po pusteni ovladania a zvyku tohoto era pekne sa vyrovnat a letiet si svojou cestou to stale padalo cez prave kridlo.

zabavicka prevelika, ale zatial nic horsie, uvidime ked prejdem na vetrone hehehe
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od fiser.modely »

No aspon jde vydět že i model se da zaparkovat kdekoli. :lol: :lol: :lol: :lol:
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od frantaletec »

Odkaz pro zdekar-startuji taky z ruky a přistávám do trávy.Občas to udělá kotrmelec.Ale podvozek jse mi nechce oddělávat kvůli maketovosti,aby to ero vypadalo dobře,takže co s tím.
frantaletec
kubajs

#79 Příspěvek od kubajs »

frantaletec píše:Odkaz pro zdekar-startuji taky z ruky a přistávám do trávy.Občas to udělá kotrmelec.Ale podvozek jse mi nechce oddělávat kvůli maketovosti,aby to ero vypadalo dobře,takže co s tím.

Litat v silnem vetru a mit pomocnika, ktery to chytne do ruky ;).
Tady maji celkem velkou vyhodu vrtulnikari, kteri muzou pristavat na strechu sveho auta :). S takovym T-Rex 600 by to mela byt celkem pohoda.
zdekar

#80 Příspěvek od zdekar »

frantaletec píše:Odkaz pro zdekar-startuji taky z ruky a přistávám do trávy.Občas to udělá kotrmelec.Ale podvozek jse mi nechce oddělávat kvůli maketovosti,aby to ero vypadalo dobře,takže co s tím.

jelikož všude kolem máme jen pole a žádnou přístávací dráhu, tak jsem si ani nepořizoval letadla s podvozkem :) Až na Aerobirda, kde jsem podvozek oddělal a dávám ho jen při lítání v zimě na zamrzlém rybníce. Těch možností mě pár napadá:
- přistávat na cestu
- vyprdnout se na maketovost a oddělat podvozek
- přistávat do vzrostlého obilí
- chytat to do ruky
- smířit se s tím, že to dělá občas kotrmelce
- přistávat na stromech
- nepřistávat vůbec :)
No rada je to těžká. Pokud se ti při těch kontrmelcích nelámou vrtule a neničí podvozkové lože, tak to tak nech.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od frantaletec »

Včera jsem byl lítat s Cesnou.Lítám na kopci s travnatým povrchem.Pokud přistanu proti větru,tak se mi většinou povede přistát na podvozek i když trochu krkolomně.Při posledním kole s poslední baterkou,už skoro nebyl vítr,takže to bylo přistání jako po větru,takže trochu rychleji.Ero udělalo v trávě kotrmelec a převrátilo se,narazilo prudce na směrovku,která praskla.Kdyby nebyl podvozek,tak si myslím,že by to přistálo na břicho bez úrazu.Jenže mě je líto podvozek oddělat,že by to nevypadalo pěkně,takže nevím co s tím. :) :)
frantaletec
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od hlavataci »

Zdravím ještě k té úchylce koukám že jsme postižený všichni stejně :lol:
Taky pořád koukám po obloze kde to točí nějací kamarádi s pařáty a zahnutým zobákem :D dříve jsem to nějak nevnímal je to protě návikové a to dost silně :!:
Nejhorší to je v práci při odpolední :? Klukům jsem pro prd.. kdy koukám z okna říkají že mám zase hlavu v oblacích :roll:
Dnes jsem byl provětrat Focuse i když docela funělo byl jsem docela vysoko když ani nevím kde se vzaly kroužil jsem snad s třceti kán'aty :!:
Musela být asi docela termika jinak si to nedokážu vysvětlit tolik línejch ptáků skoro v prosinci tak ve 400 metrech :?:
Nejlepší zážitek jsem měl když jsem točil s Juniorem spolu s orlem to byla bomba 8) ale i čápy jsou parádní ale ti mají velký dostup to jsem si už netroufl mám Juniora docela rád :)
Fuj to jsem se vypsal tak at' to létá.
zdekar

#83 Příspěvek od zdekar »

frantaletec píše:Včera jsem byl lítat s Cesnou.Lítám na kopci s travnatým povrchem.Pokud přistanu proti větru,tak se mi většinou povede přistát na podvozek i když trochu krkolomně.Při posledním kole s poslední baterkou,už skoro nebyl vítr,takže to bylo přistání jako po větru,takže trochu rychleji.Ero udělalo v trávě kotrmelec a převrátilo se,narazilo prudce na směrovku,která praskla.Kdyby nebyl podvozek,tak si myslím,že by to přistálo na břicho bez úrazu.Jenže mě je líto podvozek oddělat,že by to nevypadalo pěkně,takže nevím co s tím. :) :)

Ještě mě napadla jedna věc, co už jsem předtím zapoměl napsat. Řešením by mohlo být udělat si skládací podvozek na pružinu. V letu bys to měl jako je to teď a při přistání by se to nárazem složilo dozadu a přístával bys jako bez podvozku. Lepší řešení mě zatím nenapadá.
Případně mít podvozek nacvakávací a těsně před přistáním ho pomocí třeba 5. kanálu odhodit :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od frantaletec »

Skládací podvozek na pružinu,to není až tak špatný nápad,budu o tom uvažovat,jak to udělat,dík. :D Dávat ho na zvláštní kanál,to asi ne.ahoj.
frantaletec
petertn
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od petertn »

Spravil by som ho formou paky a bud jemnou spruzinkou alebo gumkou. Ono by sa to dalo mozno vyladit aj tak ze pri rychlom lete by boli naporom vetra zavrete a pri spomaleni na pristatie by sa otvorili. No a pri pristatii opat sa zaklapnu o zem.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“