Zkušenosti s umístěním baterií v DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Jakou máte zkušenost s pružinovým uchycením tužkových baterií v DX6i

Naprosto bez problémů
46
69%
Moc tomu nevěřím, ale zatím jsem nezaznamenal problém
11
16%
Občas mě to zazlobí, ale v zásadě to funguje
3
4%
Je to nepoužitelné, neustále mě to zlobí a je to nebezpečné
6
9%
Napájení jsem předělal ze samostatných baterií na konektorem připojený akumulátor
1
1%

Celkem hlasů: 67

Zpráva
Autor
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jirak »

Osobně jsem pružinky zahodil a nahradil je sletovaným packem čtyř Sanyo Eneloop. Negativní zkušenosti s uložením AA nemám, ale je to prostě jen o pravděpodobnosti. Mně stačí všechny možné problémy s výpadkem energie na straně příjímače v letadle, nebudu zvyšovat pravděpodobnost výpadku ještě ztrátou energie v Tx :wink:
Kovboj

#17 Příspěvek od Kovboj »

Jirak píše:Osobně jsem pružinky zahodil a nahradil je sletovaným packem čtyř Sanyo Eneloop. Negativní zkušenosti s uložením AA nemám, ale je to prostě jen o pravděpodobnosti. Mně stačí všechny možné problémy s výpadkem energie na straně příjímače v letadle, nebudu zvyšovat pravděpodobnost výpadku ještě ztrátou energie v Tx :wink:

Kolik máš ve vysílači motorů které s ním permanentně vibrují a jak často na něj působí přetížení při prudkých obratech? ;-) Situace ve vysílači a v modelu je dost jiná...
martys

#18 Příspěvek od martys »

u mě nikdy žádný probém, spotřeba nízká, neměl jsem důvod cokoliv měnit
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#19 Příspěvek od rampa_mckvak »

Mám pocit, že někteří tu dělají, jak říká klasik, mnoho povyku pro nic. :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jirak »

Kovboj píše:
Jirak píše:Osobně jsem pružinky zahodil a nahradil je sletovaným packem čtyř Sanyo Eneloop. Negativní zkušenosti s uložením AA nemám, ale je to prostě jen o pravděpodobnosti. Mně stačí všechny možné problémy s výpadkem energie na straně příjímače v letadle, nebudu zvyšovat pravděpodobnost výpadku ještě ztrátou energie v Tx :wink:

Kolik máš ve vysílači motorů které s ním permanentně vibrují a jak často na něj působí přetížení při prudkých obratech? ;-) Situace ve vysílači a v modelu je dost jiná...

nebudu se pouštět do diskuse, jen připomenu jeden z Murphyho zákonů "Co se může pokazit, pokazí se" :D
AR1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od AR1 »

Jirak píše:
Kovboj píše:

nebudu se pouštět do diskuse, jen připomenu jeden z Murphyho zákonů "Co se může pokazit, pokazí se" :D

Pak zahoď vysílač a lítej jen účka :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od honzajs »

to AR1: Co když mu prdne struna ?
Celý tohle vlákno je o ničem
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#23 Příspěvek od rampa_mckvak »

Není o ničem. Alespoň hlasování ukázalo jak to u většiny (alespoň hlasujících) je a tudíž to vypovídá o tom, že jsou tu i tací co neumí založit baterky do futrálu :D
Co neubrzdíš neukecáš.
Kovboj

#24 Příspěvek od Kovboj »

Jirak píše:nebudu se pouštět do diskuse, jen připomenu jeden z Murphyho zákonů "Co se může pokazit, pokazí se" :D

A on má z toho pravidla pevně sletovaný akupack, ze kterého vede dvojice slabých drátků zapojených do jednom malém konektoru nějakou výjimku? ;-)
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jirak »

rampa_mckvak píše:Není o ničem.

vlákno je to o ničem :D

Osobně bych místo baterek doporučil poladit spíše stopky na plyn nebo podsvícení displeje, mojí DX6i to posunulo v komfortu ovládání určitě dál než akupack. Nicméně toto je řešeno v jiných vláknech.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Rajny »

ty mas podsvicenej displej?
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Jirak »

Rajny píše:ty mas podsvicenej displej?

ano, dost často jsem doma programoval a LCD displej DX6i je fakt mizerně čitelný.

Obrázek
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Rajny »

a muze to poprosit o nejakej navod jak na to? stopky uz mam a tohle je posledni vec co mi vadi :-) jak moc to zere baterky? da se to podsviceni vypnout nebo to porad sviti?
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jirak »

inspiraci jsem našel na rcgroups, autor ptt81

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1071175

použitá technologie EL panel, udávaná spotřeba ~38mAh, objednáno na ebay. Podotýkám, že cena je šílená - 60USD, ještě že dolar stále klesá.

Obtížnost instalace bych přirovnal k instalaci modulu na stopky, nejhorší je opatrné stažení zadní stříbrné vrstvy z původního LCD. Pokud jsi někdy rozdělával LCD, víš, že je tam několik vrstev. Tady je právě potřeba sundat tu reflexní a nepoškodit polarizační :)
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Rajny »

paradni :-) jen ta cena :-) v tom videu se zminujou o vypinaci, myslis, ze to vypne jen osvetleni?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“