DX6i + AR500 bože pomoc!

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od bohdan0000 »

Pamilton píše:Jedu do zkusit, za chvilku dám vědět.
Ještě poděkování pro bohdan0000, který mne na mém mobilním připojení nechal stáhnou 31 mega velkej soubor s návodem na vysílačku, kterej mi leží na stole.

sorry. Kolega mal problém ho zohnať.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Rajny »

a proc to chces vubec takhle zapojit?
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pamilton »

Tohle je vísledek, kterej funguje.
Vysílač DX6i + přijímač AR500
-jedno servo zapojit do AILE (jedno do kterého z těch dvou)
-druhé servo zapojit do GEAR
- v položce WINGTAILMIX nic neměňte (všechny položky zůstanou na INH)
-použijou se dva mixy:

1. mix

Gear--Gear ACT
D-100% U-100%
SW on Trim INH

2.mix

Aile--Gear ACT
D+100% U+100%
SW on Trim ACT

HOTOVO

Takhle jsem to nastavil. Fungujou mi křidélka samostatně, jdou zvlášť trimovat i reversovat. Jestli jdou nějak nastavit klapky nevím, ale to nebyl můj problém, nevyužívám je.

Díky za odkaz na tu diskusi. Je to sice trošku jinak, ale klíčová informace tam byla, a sice jak vyřadit přepínač GEAR.
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pamilton »

Měl jsem tenhle přijímač doma z jednoho RTF setu a chtěl jsem ho využít do YAK 54 RC FACTORY na naučení akrobacie. Tam jsou samostatný křidélka důležitý. Už jsem byl koupit jinej šestikanál, bohužel ho akorát neměly. Teď jsem rád, že jste mi to pomohli vyřešit a že ho využiju.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Rajny »

Pamilton píše:Tam jsou samostatný křidélka důležitý.

A proc? Ja to porad nechapu :-) jediny a co prijdes kdyz das kridylka do obou AILE je subtrim, ten za letu stejne nastavovat nebudes, takze staci pouzit blimp na paku a je to, ale jestli to ma jeste nejakej duvod, tak sem s nim :-)
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Pamilton »

Pro mne je tohle dostatečný důvod. Mám Yaka postaveného, před záletem a předpokládám, že budu ještě ideální polohu trimu hledat. Navíc lítám měsíc a půl s gemini. To je moje veškerá zkušenost s létáním. Yaka jsem si pořídil na akrobacii ne proto, že bych měl v tomhle oboru nějaké ambice, ale proto, že se chci naučit co nejlíp pilotovat. Určitě budou nějaký opravy letadla po pádech, ten materiál tky není 100%-ní atd... Určitě se mi trimování bude hodit. Abych si jedno křidýlko dotrimoval na vysílačce a druhé vždycky doháněl s imbusem v ruce, to je amateřina i pro mne.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Rajny »

pred zaletem das kridylka do polohy, ze jejich konec bude ve stejny urovni jako je ten vsunutej uhlik v trupu a utahnes blimp, za letu bude trimovani uplne stejny kdyz budes mit obe kridylka v AILE a kdyz budes mit druhy kridylko namixovany do GEAR

navic subtrim bych pouzival jen abych dosta paku do pravyho uhlu pokud nesedej zoubky, k nicemu jinymu bych ho nepouzival
Pamilton
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pamilton »

To co píšeš, uznávám že má logiku.
Když se ale zajímáš o nějakou takovou tachnickou věc (dělal jsem před letadly rc auta), vždycky je přece dobrej pocit, když to můžeš posunout někam dopředu. A to tenhle případ je. I když to třeba nevyužiješ hned, máš tu možnost.
Jinak.
Nechtěl jsem manželku s velkým zadkem. Určitě by mohla být prdelatá mamina stejně dobrá a dělat stejnou bramboračku. Ale když ta moje pobíhá kolem ve spoďárech, je to přece jenom takový lepší pocit.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Rajny »

:-) jasny, chapu to a nemyslel jsem to nejak spatne, jen sem chtel vedet, proc to chces udelat takhle

aspon je tu navod pro dalsi lidi, ktery by to tak chteli udelat
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od StanleyT28 »

Díky za tip s nastavením, pomohlo mi to a funguje to. Klapky a diferenciace křidélek bohužel opravdu nefungují. Na ty klapky by pomohl třetí mix jak psal Nak. ale ten DX6i nemá. Pro nastavení flaperonů je asi jediné řešení přijímač 6k.(vyzkoušeno s AR 6200)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“