iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To JIO:
3,6V mám od Ládi Křivského. Dle mě guru přes aku. Vycházím z toho, že je to vše o chemické reakci.
Prázdná aku = není důvod k reakci. + Chladno a sucho.
Doporučení kteréhokoliv prodejce beru jen jako doporučení.
Balancuji na iCharger. Normálně nabíjím liplky na BAL CHAR pro LiFe. PROTO mi iCharger vyhovuje. Mohu si poradit.
V Settings lze napětí pro LiFe, LiIo, LiPo nastavit.
3,6V mám od Ládi Křivského. Dle mě guru přes aku. Vycházím z toho, že je to vše o chemické reakci.
Prázdná aku = není důvod k reakci. + Chladno a sucho.
Doporučení kteréhokoliv prodejce beru jen jako doporučení.
Balancuji na iCharger. Normálně nabíjím liplky na BAL CHAR pro LiFe. PROTO mi iCharger vyhovuje. Mohu si poradit.
V Settings lze napětí pro LiFe, LiIo, LiPo nastavit.
Jo s tím Láďou souhlasím. Ale poznání se vyvíjí, takže i Hořejší (=FMA) a návod k iCharger nemusí být mimo realitu. I na RCGroups jsem zaregistroval těch 50% kapacity a tak jsem poněkud zmaten.
Těch 3,6V k Life Bal svádělo, ale myslel jsem že to nějak dáváš v módu STORAGE. Tam ale konečné napětí napětí nastavit nejde. V Settings je nastavení napětí pro běžné nabíjení.
Těch 3,6V k Life Bal svádělo, ale myslel jsem že to nějak dáváš v módu STORAGE. Tam ale konečné napětí napětí nastavit nejde. V Settings je nastavení napětí pro běžné nabíjení.
Či 3,6V alebo 3,85V bude zrejme z hľadisko životnosti pri modelárskom použití takmer jedno. Len keď to vybíjaš bez balancéra, tak tá vyššia hodnota je sicher, zato u tej nižšej môže u baterky v (už) nie najlepšom stave nejaký článok zbehnúť príliš nízko. Tak výrobcovia nabíjačov asi radšej vsádzajú na istotu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Na jednom modrom E-TECHu som urobil 60 cyklov, na druhom 150 a na treťom 220. Identické použitie.
Na jednom Hextroniku 70 cyklov do zdochnutia, na druhom mám 210 a stále lieta.
=========
Pri nakupovaní LiPol-iek si pripadám ako na strelnici s farebným krútiacim sa kolesom a šípkou v ruke...
Na jednom Hextroniku 70 cyklov do zdochnutia, na druhom mám 210 a stále lieta.
=========
Pri nakupovaní LiPol-iek si pripadám ako na strelnici s farebným krútiacim sa kolesom a šípkou v ruke...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Kábeláž pre pripojenie aku
Práve zvažujem si objednať túto nabíjačku len ma trochu zarazilo, že si musím k nej zaobstarať(vyrobiť) sadu pre pripojení silových kábelov koncoviek na moje typy používaných aku.
Jedná sa o prevažne LiPoly sady pre konektory Gold-y 4mm,2mm - JST - TX - RX Futaba a pod.
Ako ste to riešili (prípadne radu) ?!
Jedná sa o prevažne LiPoly sady pre konektory Gold-y 4mm,2mm - JST - TX - RX Futaba a pod.
Ako ste to riešili (prípadne radu) ?!
Re: Kábeláž pre pripojenie aku
slavoo píše:Ako ste to riešili (prípadne radu) ?!
Já jsem to pájel
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Re: Kábeláž pre pripojenie aku
slavoo píše:Ako ste to riešili (prípadne radu) ?!
daji se koupit tady http://www.progressiverc.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=5&Itemid=18
ale jsou docela drahy a postovny jeste vic
No rozmýšľam to zospájkovať, ale neviem aký vhodný kabel z HC na to objednať. Banánky pre spojovacie káble do nabíjačky by mohli byť asi tieto:
Banana Plugs (10pairs/set)
Banana Plugs (10pairs/set)
O výrobě kabelů asi nechceš slyšet, ale přesto se vnutím.
Konektory k nabíječce, lanko černé, lanko červené, konektory k baterce podle toho, které používáš. A abych nezapomněl, bužírka, na ty první konektory možná spíše 8 mm.
Konektory k nabíječce, lanko černé, lanko červené, konektory k baterce podle toho, které používáš. A abych nezapomněl, bužírka, na ty první konektory možná spíše 8 mm.
jio píše:O výrobě kabelů asi nechceš slyšet, ale přesto se vnutím.
No a cenove sme úplne niekde inde..