Multiplex MiniMag
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
osazeni ktere litam ja je vypsane tady
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1999
litam na dvouclanek 2s 1600 a s tim to ma dostatek vykonu i pro litani na snehu s plovaky, lety jsou kolem 14 minut - puvodne jsem planoval ze tam casem prijde triclanek ale hned prvni let ukazal ze to neni potreba
Jinak si tam dej proste vyhledat MiniMag a budes mit spoustu informaci s cim to jak kdo lita
osazeni ktere litam ja je vypsane tady
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1999
litam na dvouclanek 2s 1600 a s tim to ma dostatek vykonu i pro litani na snehu s plovaky, lety jsou kolem 14 minut - puvodne jsem planoval ze tam casem prijde triclanek ale hned prvni let ukazal ze to neni potreba
Jinak si tam dej proste vyhledat MiniMag a budes mit spoustu informaci s cim to jak kdo lita
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Já mám v Minimagu motor Turnigy 2217 1050 kv v kombinaci s vrtulí APC 8x4, ale asi tam dám spíše APC 9x4 nebo 9x5
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... _Outrunner
Používám Zippy 3S 2200 mAh.
Jinak výrobce doporučuje
AXI 2212/20 nebo AXI 2217/16 pro svižné létání
Buď tyto, nebo nějaký ekvivalent.
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... _Outrunner
Používám Zippy 3S 2200 mAh.
Jinak výrobce doporučuje
AXI 2212/20 nebo AXI 2217/16 pro svižné létání
Buď tyto, nebo nějaký ekvivalent.
Tak já mám dle doporučení na tomhle fóru Ray 2836/08 se sklopnou vrtulí ( tu vrtuli jsem teda vymyslel sám ) a myslím, že můžu doporučit. Motor táhne s 3s Hyperionem kolmo nahoru, což mám rád, s 3s Turnigy už je to lehce horší. Vrtule jsem dříve měnil jak na běžícím páse ( sedám převážně na břicho, když občas dojedu na nějaký místo, kde můžu sedat na kola, je to malej svátek
) no a tuhle mám už snad tři neděle!!! Při klidnym poletování ( s tou sklopkou to i pěkně plachtí ) to dá i 20 minut, ale zase s Hyperionem.
Vrtuli mám pokud se nepletu Graupnera 9 x 6.
To Petrc: no, ono se mi to původní lože prakticky rozpadlo a vypadlo ven skoro samo. Měl jsem ho vlepené chemoprenem + sekunďákem. Takže dokud ti to drží, tak bych to neřešil, ale připravoval bych si zadní vrátka. Ale třeba si to zalepil fakt nějak dokonale a bude ti to fungovat takhle
Vrtuli mám pokud se nepletu Graupnera 9 x 6.
To Petrc: no, ono se mi to původní lože prakticky rozpadlo a vypadlo ven skoro samo. Měl jsem ho vlepené chemoprenem + sekunďákem. Takže dokud ti to drží, tak bych to neřešil, ale připravoval bych si zadní vrátka. Ale třeba si to zalepil fakt nějak dokonale a bude ti to fungovat takhle
Minimag Multiplex - RAY 2836/08
ELITE VA models - AXI 2217/16
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
Ale prdlajz zvladam
)) MiniMag nie je lietadlo na visenie... Ale motor ma tah tak 1200g, takze by visel, ak by to pilot vedel a vychylky dovolili
Mam tam Emax BL2215/20, za par korun a som hoodne spokojny. S 2200 3S tak 25-30 minut veseleho poletovania. Akurat vrtulu by to chcelo nie 8/4,7 ale vacsiu. Skusim 8/6 ked tuto zlomim.
WW2
Tak jak to lítá pánové?
Já se díky pěknýmu počasí věnoval výcviku průběžně celý víkend i když, hlavně dneska to byl především výcvik v docela silným větru. Ale MM se držel dobře a přežil bez škrábnutí. No a protože se ho usilovně snažim nutit k letu na zádech a jinám blbostem, což se mu zas tak moc nelíbí, tak jsem pořídil následníka, zase PPE - Elita, malého akrobata.
MM ale v poslední době naprosto bez problému, mušky vychytány. S novou vysílačkou mám vytrimováno a nemusím na nic sahat, což mě předtím dost drtilo, protože jsem trimoval každý let cca 5 minut.
Ale přece - budu asi brzo měnit motor, můj Ray fakt dost vibruje, možná i proto se mi rozpadlo původní lože -( vzkaz pro Petrc ) - což jak jsem se dozvěděl, není nevyvážením vrtule, ale je to bolest právě Rayů. No a nechci aby se mi pomalu rozpadlo celé éro.
Tak ať nám ten pěknej podzim ještě vydrží!!
Já se díky pěknýmu počasí věnoval výcviku průběžně celý víkend i když, hlavně dneska to byl především výcvik v docela silným větru. Ale MM se držel dobře a přežil bez škrábnutí. No a protože se ho usilovně snažim nutit k letu na zádech a jinám blbostem, což se mu zas tak moc nelíbí, tak jsem pořídil následníka, zase PPE - Elita, malého akrobata.
MM ale v poslední době naprosto bez problému, mušky vychytány. S novou vysílačkou mám vytrimováno a nemusím na nic sahat, což mě předtím dost drtilo, protože jsem trimoval každý let cca 5 minut.
Ale přece - budu asi brzo měnit motor, můj Ray fakt dost vibruje, možná i proto se mi rozpadlo původní lože -( vzkaz pro Petrc ) - což jak jsem se dozvěděl, není nevyvážením vrtule, ale je to bolest právě Rayů. No a nechci aby se mi pomalu rozpadlo celé éro.
Tak ať nám ten pěknej podzim ještě vydrží!!
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Igel píše:kolko otaciek srobu mate vyoseny motor? Ja som uz dal 4 otacky, ale stale to taha hore. Zjavne treba primixovat do plynu vyskovku... Som to nejak premotoroval, visi to tak na 1/2 - 3/4 plynu
Minimag zadne primixovavani nepotrebuje, rekl bych ze mas mozna spis spatne umistene teziste. Mas ho moc vepredu, takze mas natazenou vyskovku a to ti zpusobi ze ero po pridani plynu stoupa. Zkus teziste posunout vic dozadu, tim padem budes muset na vodorovny let vyskovku trimem trochu potlacit a melo by se to zlepsit. Rozhodne doporucuju provest dive test, pokud jsi ho jeste nezkousel
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Minimag Multiplex - http://www.modell-shop.cz//produkt.php?id=96#
Origo stavebnice +
REG JES 012
Ray Li-Pol 7,4 v (1100mAh)
Hitec HS-55 (dvě nebo čtyři???)
Doplnit Dx5e s přijímačem AR500
Je to takhle v poho a zmáknu to bez nejmenších zkušeností se stavbou.
Díky
Origo stavebnice +
REG JES 012
Ray Li-Pol 7,4 v (1100mAh)
Hitec HS-55 (dvě nebo čtyři???)
Doplnit Dx5e s přijímačem AR500
Je to takhle v poho a zmáknu to bez nejmenších zkušeností se stavbou.
Díky
Já si jen tak lítám!:-)
Ahoj Minimagisto!
No, jestli ještě nemáš koupený ten regl a aku, tak bych radši koupil stříďák a k tomu regl, no a aku rovnou tříčlánek. Já jsem zezačátku taky lítal na původní Permax, to jo, jde to, ale silnější motor mi pomohl řešit rychleji a jednodušeji svízelné situace u země
. Nevím samozřejmě jak jsi pokročilý... Na lehounké poletování ten Permax taky stačí.
No a na základní létání stačí dvě serva - na VOP a SOP, křidýlka když do toho trochu přijdeš, tak na blbnutí.
A Minimaga jsem stavěl jako první éro, a taky jsem to zvládnul. Lepil jsem všechno dle návodu sekunďákem, ale větší plochy a VOP a SOP bych teď radši lepil UHU Porem, máš pak víc času to správně vycentrovat.
No, jestli ještě nemáš koupený ten regl a aku, tak bych radši koupil stříďák a k tomu regl, no a aku rovnou tříčlánek. Já jsem zezačátku taky lítal na původní Permax, to jo, jde to, ale silnější motor mi pomohl řešit rychleji a jednodušeji svízelné situace u země
No a na základní létání stačí dvě serva - na VOP a SOP, křidýlka když do toho trochu přijdeš, tak na blbnutí.
A Minimaga jsem stavěl jako první éro, a taky jsem to zvládnul. Lepil jsem všechno dle návodu sekunďákem, ale větší plochy a VOP a SOP bych teď radši lepil UHU Porem, máš pak víc času to správně vycentrovat.
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C