Multiplex MiniMag
Tak jak vám to lítá?
Nějak to tu usíná a fórum se mění v monolog
Já urputně lítám i přes tu kosu, vyhrabal jsem starý rukavice a ustřih konce prstů
)) , ale fakt luxus teploučko...
MM trochu zlobil, lože nedrželo a furt se hejbalo křídlo a tak jsem ho podlepil lehkou oboustrankou a teď mi sedí i při ostřjších manévrech. A jak dlouho mi to trvalo, než jsem přišel na to, proč musim pořád trimrovat. No s novou Futabou T7C je to podstatně jednodušší než s původní 40 Mhz čínou..
)
Lože taky už krásně drží, nafotil jsem fotky, ale zatim nevim jak je sem dát ?
Taky chci na zimu koupit plováky, jednak na sníh a taky bych rád zkusil vodu, přece jenom už mám větší jistotu v ovládání...
A co vy????
Nějak to tu usíná a fórum se mění v monolog
Já urputně lítám i přes tu kosu, vyhrabal jsem starý rukavice a ustřih konce prstů
MM trochu zlobil, lože nedrželo a furt se hejbalo křídlo a tak jsem ho podlepil lehkou oboustrankou a teď mi sedí i při ostřjších manévrech. A jak dlouho mi to trvalo, než jsem přišel na to, proč musim pořád trimrovat. No s novou Futabou T7C je to podstatně jednodušší než s původní 40 Mhz čínou..
Lože taky už krásně drží, nafotil jsem fotky, ale zatim nevim jak je sem dát ?
Taky chci na zimu koupit plováky, jednak na sníh a taky bych rád zkusil vodu, přece jenom už mám větší jistotu v ovládání...
A co vy????
lože by mělo být tady:
http://uloz.to/2950647/img-6821.jpg
http://uloz.to/2950659/img-6822.jpg
je tam tedy výsledek - na každé straně jsou prošroubovány dva šroubky, pro jistotu - a účko z hliníku, který to celé drží...
http://uloz.to/2950647/img-6821.jpg
http://uloz.to/2950659/img-6822.jpg
je tam tedy výsledek - na každé straně jsou prošroubovány dva šroubky, pro jistotu - a účko z hliníku, který to celé drží...
Tak včera jsem byl zalítat mého nového Minimaga (tímto děkuji BOSS8 za jeho pomoc se zalítáním).
Minimag lítá báječně, je to o něčem úplně jiném, než čínská setovka setovka, se kterou jsem začínal. I přistá se mi povedlo
( sice jsem minul přistávací plochu asi o 50m, ale skončil jsem hezky na kolečkách a to se počítá
Motorově je na tom Minimag tak akorát (Turnigy 2217, APC 8x4), lítá se na půlplynu, rezervy ve výkonu také jsou, ale není to na nějaké divoké blbnutí. Možná tam dám 9'' vrtuli.
Takže výsledné dojmy - paráda!
Takže výsledné dojmy - paráda!
Do MM si dal stříďák hned nebo si začínal s Permaxem? To je pak teprve rozdíl!
Taky si teď lítání s MM užívám, všechno funguje...tak snad to nezakřiknu..
Aktuálně zkouším let na zádech.
Tak to máš stejný postup jako já, taky jsem se asi týden trápil s čínskou polystyrénovou cessnou a pak šel do MM. Polystyrén fakt není materiál pro začátečníka...
Taky si teď lítání s MM užívám, všechno funguje...tak snad to nezakřiknu..
Aktuálně zkouším let na zádech.
- maniac1234
nabijeni baterii v zime
Zdravim Minimagisty,
tak jsem se zaradil mezi vas a uzivam si s novym minimagem. S krabicovou plechovnou se ani nevznesl, ale po prehodu na stridak a Lipolku lita jako dabel.
Protoze se nam priblizila zima, chtel jsem se zeptat jak je to s litanim v zime.
Pri jake teplote LiPolku nabijite, pripadne jak to resite (nejake pouzdro, nabijeni v aute apod.)
T.
tak jsem se zaradil mezi vas a uzivam si s novym minimagem. S krabicovou plechovnou se ani nevznesl, ale po prehodu na stridak a Lipolku lita jako dabel.
Protoze se nam priblizila zima, chtel jsem se zeptat jak je to s litanim v zime.
Pri jake teplote LiPolku nabijite, pripadne jak to resite (nejake pouzdro, nabijeni v aute apod.)
T.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ja si neumim predstavit, ze bych v zime resil nabijeni - vylitam na snehu dve baterky, ktery si prinesu nabity a sem tak zmrzlej, ze tu druhou uz z era sotva vyndam a odpotacim se domu 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pilnic píše:Konečně aktivní manimagik
Hned jsem tam dal střídavej motor, s originálem jsem to ani nezkoušel. Tady bych měl jedinou výtku k Minimagovi - že je nutná úprava motorového lože, aby se tam stříďák vešel. Mohli by ho už přizpůsobit ve výrobě...
Já ho nechci, 400 mám doma už dvě
To maniac: dokud nejsou mrazy, tak to jde. Ale i v lehkym mrazu asi akumulátory v letadle mít problém nebudou, ty si spolehlivě zatopí. Horší to ale budou mít akumulátory ve vysílačce. No osobně to asi vyřešim nákupem lepšího simulátoru a budu věřit že dočkám jara
Anebo splichtim nějaký zdroj na suchý články pro vysílač, těch mi líto nebude. Uvidim jak bude silný absťák...
To Petrc: nojo, to lože mě taky pěkně otrávilo. Přece to musí jít docela jednoduše vymyslet nějak líp a univerzálně, viz třeba i ta moje varianta...
No aspoň člověk trochu pronikne do problematiky.
Jinak muj názor je, že kdybych měl stříďáka hned od začátku, tak si ušetřim dost pádů. Takhle pokud ztratim orientaci, přidám plyn, přitáhnu a je jasno. S permaxem jsem se pořád ploužil u země a než jsem nastoupal doporučovanou výšku "plus tři chyby", tak jsem měl pryč půlku baterie.
Tak toho jste byli ušetřeni.
To maniac: dokud nejsou mrazy, tak to jde. Ale i v lehkym mrazu asi akumulátory v letadle mít problém nebudou, ty si spolehlivě zatopí. Horší to ale budou mít akumulátory ve vysílačce. No osobně to asi vyřešim nákupem lepšího simulátoru a budu věřit že dočkám jara
Anebo splichtim nějaký zdroj na suchý články pro vysílač, těch mi líto nebude. Uvidim jak bude silný absťák...
To Petrc: nojo, to lože mě taky pěkně otrávilo. Přece to musí jít docela jednoduše vymyslet nějak líp a univerzálně, viz třeba i ta moje varianta...
No aspoň člověk trochu pronikne do problematiky.
Jinak muj názor je, že kdybych měl stříďáka hned od začátku, tak si ušetřim dost pádů. Takhle pokud ztratim orientaci, přidám plyn, přitáhnu a je jasno. S permaxem jsem se pořád ploužil u země a než jsem nastoupal doporučovanou výšku "plus tři chyby", tak jsem měl pryč půlku baterie.
Tak toho jste byli ušetřeni.
Mít přizpůsobené lože pro střídák už od výroby... no jde jen o to, aby ty žebra byly menší, toť vše. Nevím ale co by to znamenalo pro výrobní linku - asi jinou formu... Jelikož ale Multiplex standardně dodává Minimag už i s motorem, tak nečekám, že se úprav dočkáme.
Pro všechny, kdo akorát Minimaga stavějí. Jestli, byť jen trošku předpokládáte, že by jste (třeba i někdy v budoucnu) do Minimaga dali střídavý motor, udělejte to hned
(při dnešních cenách). Nebo alespoň před zalepením si lože upravte. Ušetří vám to spostu času a nervů později. Osobně si nedovedu představit, jak lože upravuju zalepené v letadle.
Pro všechny, kdo akorát Minimaga stavějí. Jestli, byť jen trošku předpokládáte, že by jste (třeba i někdy v budoucnu) do Minimaga dali střídavý motor, udělejte to hned
- maniac1234
motor pro minimag
Ahoj,
uz tyden procitam forum, ale nejak nejsem moudry z toho jaky si vybrat stridavy motor a regulator pro letani s minimagem. Mam ted pujceny od kamarada reg a motor pochazejici z nejakeho cinskeho setu, protoze s original plechovkou se to ani nevzneslo.
Motor a reg chci vratit. Ted bych rad zacal pouzivat i kridelka takze bude mit 4x servo HS 55. Baterii mam 3C 2200 lipol.
V diskuzi jsem nasel jen starsi prispevky z konce roku 2007 a od te doby se jiste motory a regy posunuly nekam jinam.
Muzete mi tedy napsat strucne jakou kombinaci motor reg baterka pouzivate v MM vy, pripadne jakou by jste doporucili.
Diky moc vsem
T.
uz tyden procitam forum, ale nejak nejsem moudry z toho jaky si vybrat stridavy motor a regulator pro letani s minimagem. Mam ted pujceny od kamarada reg a motor pochazejici z nejakeho cinskeho setu, protoze s original plechovkou se to ani nevzneslo.
Motor a reg chci vratit. Ted bych rad zacal pouzivat i kridelka takze bude mit 4x servo HS 55. Baterii mam 3C 2200 lipol.
V diskuzi jsem nasel jen starsi prispevky z konce roku 2007 a od te doby se jiste motory a regy posunuly nekam jinam.
Muzete mi tedy napsat strucne jakou kombinaci motor reg baterka pouzivate v MM vy, pripadne jakou by jste doporucili.
Diky moc vsem
T.