iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
Poprvé jsem iCharger připojil k počítači ma LogView a trošku mě překvapilo, že graf rozsekává na dílčí části. Což o to, to by ani tak nevadilo, ale nedaří se mi najít způsob, jak sejmuté grafy sloučit.
Jde to vůbec? Ta angloněmčina použitá v menu mi tak nějak moc nepomáhá to najít.
Stejně tak jsem nepřišel na to, jak programu domluvit, aby uložil nastavení měřítka os i pro příští spuštění.
Ve vší úctě k autorům je vidět, že se jedná o bezplatnou licenci.
Mám z dřívějška koupený program PowerCube od Lomcováka a to byla jiná třída. Byla proto, že bohužel USB nepodporuje a ani nemá na iCharger parser.
Jde to vůbec? Ta angloněmčina použitá v menu mi tak nějak moc nepomáhá to najít.
Stejně tak jsem nepřišel na to, jak programu domluvit, aby uložil nastavení měřítka os i pro příští spuštění.
Ve vší úctě k autorům je vidět, že se jedná o bezplatnou licenci.
Mám z dřívějška koupený program PowerCube od Lomcováka a to byla jiná třída. Byla proto, že bohužel USB nepodporuje a ani nemá na iCharger parser.
LogView je produkt na zvracanie a úctu k autorom so všetkou úctou k nim v sebe akosi nenachádzam. Tie rozsekané sekvencie sa zlúčiť pokiaľ viem nedajú, dá sa ale zabrániť rozsekávaniu jednej sekvencie (dedikovaný počítač na zber dát, lebo obsluha linky je napísaná tak ako je (pri všetkej úcte k autorom)).
Keď budem mať niekedy čas, chystám sa tie údaje vydolovať nejako von a napísať filter do čohosi použiteľnejšieho.
Totižto - dobrá novina - satisfakčné od Junsiho v piatok došlo (keďže som mal výdaje z poškodenia iChargera mnou nezavineného), a som teda hrdým majiteľom ich ďalšieho produktu - CellLog 8s. Pekná hračka to vyzerá byť. Lenže zlá novina - tiež používa LogView...
Keď budem mať niekedy čas, chystám sa tie údaje vydolovať nejako von a napísať filter do čohosi použiteľnejšieho.
Totižto - dobrá novina - satisfakčné od Junsiho v piatok došlo (keďže som mal výdaje z poškodenia iChargera mnou nezavineného), a som teda hrdým majiteľom ich ďalšieho produktu - CellLog 8s. Pekná hračka to vyzerá byť. Lenže zlá novina - tiež používa LogView...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Psal jsem Lomcovákovi jestli pokračuje vývoj PowerCube. Uvidím co odpoví.
U PowerCube je ale problém, že ve verzi (asi poslední) kterou mám, má komunikaci jen přes COM.
Pokud by vývoj programu pokračoval, tak je třeba vytvořit parser. Nevím kolik iChargerů se prodá a jestli by se to vůbec zaplatilo. Další otázkou k ceně je, jestli mají všechny iChargery stejný komunikační protokol.
U PowerCube je ale problém, že ve verzi (asi poslední) kterou mám, má komunikaci jen přes COM.
Pokud by vývoj programu pokračoval, tak je třeba vytvořit parser. Nevím kolik iChargerů se prodá a jestli by se to vůbec zaplatilo. Další otázkou k ceně je, jestli mají všechny iChargery stejný komunikační protokol.
Som to pozrel, formát je dobre popísaný v LogView, napr. pre iC 1010B+ to vyzerá nejako takto:
$1;2;;11960;8162;50;4078;4077;0;0;0;0;0;0;0;0;358;0;19;34<CR><LF>
a USB je len prevádzaný na virtuálny COM port, normálne sa na to logneš aj z Hyperterminálu vo Windowsoch.
$1;2;;11960;8162;50;4078;4077;0;0;0;0;0;0;0;0;358;0;19;34<CR><LF>
a USB je len prevádzaný na virtuálny COM port, normálne sa na to logneš aj z Hyperterminálu vo Windowsoch.
jio píše:Nevím kolik iChargerů se prodá a jestli by se to vůbec zaplatilo.
Som sa aj na ten parser pozrel, z letmého pohľadu by to nevydalo ani na ročníkový projekt. Otázka len je, či sa to niekomu chce a či PowerCube je zrovna ten produkt, čo človek chce používať. Možno by som to hodil synovi na stôl...
Ten PowerCube SW to je freeware alebo aké to má licenčné ujednanie?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jio píše:Poprvé jsem iCharger připojil k počítači ....
Mám LogView verzi 2.5.2.0.259 a ukládání nastavení os mě normálně jde při kliknutí na disketu u Curve settings.
Rozdělení mi fungovalo jen v případě, že jsem měnil proces. Tedy nabíjení v jednom grafu, druhé nabíjení v druhém grafu, vybíjení v třetím grafu. To se mi zdá OK.
Sloučit to rozhodně lze v Excelu.
Osobně jsem mět trochu problémy s USB na COM na jednom notebooku s Vista Ultimate, kde port od 10-60 sec vytuhnul a pomohl je restart ovladače. Ale žádné drama, na XP v pohodě.
Ptal jsem se Lomcováka na to zda je PowerCube dále vyvíjen. Bohužel není. Škoda. Byl to podle mě podařený SW.
Dobrý den,
vývoj PowerCube je již ukončen. Nabíječka se již nevyrábí. Neznám formát výstupu z iChargeru.
Zde je návod jak postupovat při vytvoření vlastního parseru pro daný typ nabíječky.
http://www.lomcovak.cz/charger/sw/parsers_manual.pdf
s pozdravem
Roman Vojtěch
jio píše:Ptal jsem se Lomcováka na to zda je PowerCube dále vyvíjen. Bohužel není. Škoda. Byl to podle mě podařený SW.
No, mne to už loguje z iChargera do PowerCube.
Má to jeden kardinálny problém - PowerCube potrebuje časovú značku, ktorú všetky tie prístroje, na ktoré parser existuje, generujú. iCharger však nie. Bolo by treba nejaké autoinkrementačné počítadlo s príchodom každého nového vstupu, lenže to tam nikde nevidím. Možno to umožňuje nejakú definíciu statických premenných v tom parseri a nejakú aritmetiku nad tým, to ale neviem. Navyše, to loguje iba U a I celej sady, nie napätia jednotlivých článkov ani obe čidlá teploty, ... nemyslím si, že má zmysel sa tým softom zaoberať.
Z čistej nostalgie aspoň takto pre Teba: