6k prijimac SPEKTRUM

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Peterkuk

#31 Příspěvek od Peterkuk »

arda1 píše:I kdyby jsi měl zapojenou směrovku tak ať počítám jak počítám zůstává mi na křidýlko volný 5tý kanál(6tý nepovažuji za kanál je to pouze zdvojený od křidýlek)-na ten to mixnout nejde? :wink:

Suhlas, (ja len ze by sa to dalo aj tak poriesit), ale ci to ide by vedel asi povedat Bizon, kedze on vlastni oba prijimace, ja mam (zatial) len AR6200 na ktorom to ide.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#32 Příspěvek od Bizon »

V nastavení DualAile se nedá kanál druhého křidélka změnit (jde to implicitně na AUX), ale kdyby se to zaplo a dal se volný mix AUX-->GEAR tak by to mohlo fungovat přes ten GEAR (5. kanál).

Teď bohužel musím do školy a vracím se asi až zítra, jestli se to tady do té doby nevyřeší tak to pak zkusím a dám vědět...
Kovboj

#33 Příspěvek od Kovboj »

Peterkuk

#34 Příspěvek od Peterkuk »

Ok,tak to bude asi skor, kym mne pride prijimac domov (3 dni). Tak daj potom vediet :wink:
Peterkuk

#35 Příspěvek od Peterkuk »

Kovboj píše:Informace o nastavení AR500:

http://astramodel.cz/podpora/index.php?sec=detail&id=43

HURÁÁÁÁÁÁ :lol:
Ywen

#36 Příspěvek od Ywen »

Ide o to ze GEAR kanal byva na vysielaci neproporcialny kanal teda len prepinac 2 polohovy ZAP/VYP. V tom je problem ze niektore vysielace tento kanal zrejme nebudu vediet "vycentrovat ". Musi sa dat po lopate povedane nulova poloha serva posunut na stred. Nepoznam DX 6i tak neviem ci to umoznuje. Ja mam JR DSX 9 a tam to v pohode naprogramujem dam servo na stred a zmixujem z AILERONs a vybavene. Dalsim mixom potom nastavim zavislosti ako diff, flap, priradim si prepinac atd. Ale ak to je vo vysielaci len ako neproporcialny kanal s ktorym sa neda nic urobit len maximalne koncovy bod serva nastavit on/off ak s tym nepohnes. AR500 je totiz skutocne len Y-kabel (jeden kanal na a konektory vyvedeny) teda treba dodrzat aj spravnu fyzicku polohu serva lebo pre jedno kridelko napr v pripade potreby nezmenis zmysel otacania serva atd..Ked das DIFF. tak otocis obidva. Teda je to svojim sposobom obmedzenie ale da sa s tym robit ked to vie vysielac. Tento prijmac je lacny a jednoduchy pre male modely postaci ale nieje urceny na velke programovanie modelu. Ja mam 3 ks v jednoduchych modeloch kde nieje potrebe velke programovanie a mixy, a tiez nieje potrebny nejaky ten FAIL-SAFE. Vo vacsich a zlozitejsich mam AR 7000 AR 6200 JR 921 atd..
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#37 Příspěvek od rampa_mckvak »

I když kolega dělal to druhé křidélko podle návodu od Astry, tak stejně to nemakalo jak mělo. Asi proto, jak píše Ywen, že gear je neproporcionální kanál.
Tak se na to vykašlal a koupil šestikanál. Třeba dělal něco blbě. Nevím.
Co neubrzdíš neukecáš.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od kacer08 »

Peterkuk píše:A neviete nahodou aky je tam rozdiel v dosahu? Alebo serie 61xx su urcene vylucne pre halolety???

jen informace,ar6110 mám v tiger mothovi 1400mm, dosah je dostatečný ,dokud éro vidíš řídíš,dál jsem bohužel neletěl :-)
moje zkušenost je lze použít na co koliv ne jen na halolet.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
Victronix
Kontaktovat uživatele:

AR6200

#39 Příspěvek od Victronix »

Když budeš mít štěstí tak AR6200 koupíš na e-Bay za 56$ jako já 8)
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“