Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?
Milošek píše:Zatím se mi je jestě nepodařilo zlomit ani nijak poškodit. A to mají za sebou nejednu ránu po které by origo listy byly K.O.
Já mám Kestrela 500SX vlastně téměř od chvíle co přišel na trh a listy stále původní.A to má za sebou několik havárií větších či menších.Jednou se i ,,potkal " se sloupem.Dvakrát jsem měnil zadní díl kabiny než jsem do něj vsadil karbonovou trubičku a po pádu z 4-6 metrů (odhad je někde mezi ) lyži podvozku.Listy mají několik menších šrámů ale spolehlivě drží.Že by je měl Kestrel odolnější
Rotvík píše:Milošek píše:Zatím se mi je jestě nepodařilo zlomit ani nijak poškodit. A to mají za sebou nejednu ránu po které by origo listy byly K.O.
Já mám Kestrela 500SX vlastně téměř od chvíle co přišel na trh a listy stále původní.A to má za sebou několik havárií větších či menších.Jednou se i ,,potkal " se sloupem.Dvakrát jsem měnil zadní díl kabiny než jsem do něj vsadil karbonovou trubičku a po pádu z 4-6 metrů (odhad je někde mezi ) lyži podvozku.Listy mají několik menších šrámů ale spolehlivě drží.Že by je měl Kestrel odolnější![]()
![]()
To asi ne. Jedině, že by ten z tvé serie měl listy z trochu jiné směsi (bůh ví jak to ty číňani míchaj). Ale je fakt, že zas tak špatný nejsou, já jsem zničil zatím pouze dva páry. Až teď, když jsem tam dal kovový úpony listů tak mě to nějak drhlo (ty páky na úponech spolu s táhlama nechodily tak volně jak by měly) a přitom jsem zlomil další list.
No na můj vkus jsou ty listy docela křehké.Už jsem jich rozlámal několik.Ale je fakt,že to ještě nemám tak v ruce a lítám v malé místnosti,kde o nějaký ten karambol není nouze.Ale co se mi stalo včera je mi záhadou.Najednou se mi vrťas zkácel zničehoš nic k zemi bezdůvodně.Našťestí to bylo doma a v malé výšce.Už vydržel i horší pády.Tak jsem ho držel v ruce a dal otáčky asi na 3/4 plynu a po chvíli se motor jakoby uplně zablokoval.Né že by se vypnul a volně dotočil ,ale úplne se zaseknul jakoby se prepnul na zpětný chod nebo tak něco.Tak nějak bych to popsal.A toto se teď opakuje porád dokola.Přitom se motor docela hodně zahreje.Mechanicky tam není překážka.když to roztočím rukou jde všechno lehce. Mám střídavý motor.Myslím si,že závada bude asi v elektronice.Tomu moc nerozumím.Každopádně je vrťas mimo provoz.Někde jsem tady četl,že by mohl zkratovat zadní motor,ale tohle se děje ikdyž zadní motor odpojím.Tak nevím.
mattycz píše:off píše:A poloha těžiště?
nějak nerozumím ?
No kde máš podélnou polohu těžiště? Měla by být přesně na ose rotoru, nebo pro trochu živější projev tak půl cm před osou. Nemáš těžiště moc vzadu? Reguluje se to polohou baterky nebo dovážením v čumáku, může být taky povysunutá tyč ocasu, stačí pár mm a s těžištěm to hodně pohne!
[quote="mattycz]Jak se dá posunout baterie, když je tam na ní chlívek ???[/quote]
Zrušit chlívek a lípnout ji tam sucháčem
Ne, vážně, pokud to máš takhle "originál", tak předveším zjisti, jak je to s tím těžištěm, a pak řeš to, co je špatně. Hýbání betarkou není jediná cesta. Nemá cenu kompenzovat jednu chybu druhou.
Zrušit chlívek a lípnout ji tam sucháčem
Ne, vážně, pokud to máš takhle "originál", tak předveším zjisti, jak je to s tím těžištěm, a pak řeš to, co je špatně. Hýbání betarkou není jediná cesta. Nemá cenu kompenzovat jednu chybu druhou.