Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milošek

#421 Příspěvek od Milošek »

Zatím se mi je jestě nepodařilo zlomit ani nijak poškodit. A to mají za sebou nejednu ránu po které by origo listy byly K.O.
Rotvík

#422 Příspěvek od Rotvík »

Milošek píše:Zatím se mi je jestě nepodařilo zlomit ani nijak poškodit. A to mají za sebou nejednu ránu po které by origo listy byly K.O.

Já mám Kestrela 500SX vlastně téměř od chvíle co přišel na trh a listy stále původní.A to má za sebou několik havárií větších či menších.Jednou se i ,,potkal " se sloupem.Dvakrát jsem měnil zadní díl kabiny než jsem do něj vsadil karbonovou trubičku a po pádu z 4-6 metrů (odhad je někde mezi ) lyži podvozku.Listy mají několik menších šrámů ale spolehlivě drží.Že by je měl Kestrel odolnější :?: :?: :)
zdenek582

#423 Příspěvek od zdenek582 »

Rotvík píše:
Milošek píše:Zatím se mi je jestě nepodařilo zlomit ani nijak poškodit. A to mají za sebou nejednu ránu po které by origo listy byly K.O.

Já mám Kestrela 500SX vlastně téměř od chvíle co přišel na trh a listy stále původní.A to má za sebou několik havárií větších či menších.Jednou se i ,,potkal " se sloupem.Dvakrát jsem měnil zadní díl kabiny než jsem do něj vsadil karbonovou trubičku a po pádu z 4-6 metrů (odhad je někde mezi ) lyži podvozku.Listy mají několik menších šrámů ale spolehlivě drží.Že by je měl Kestrel odolnější :?: :?: :)

To asi ne. Jedině, že by ten z tvé serie měl listy z trochu jiné směsi (bůh ví jak to ty číňani míchaj). Ale je fakt, že zas tak špatný nejsou, já jsem zničil zatím pouze dva páry. Až teď, když jsem tam dal kovový úpony listů tak mě to nějak drhlo (ty páky na úponech spolu s táhlama nechodily tak volně jak by měly) a přitom jsem zlomil další list.
JM

#424 Příspěvek od JM »

Rotvík píše:Že by je měl Kestrel odolnější :?: :?: :)

Asi ne, mě na spiritovi přežily i dost silné rány o větve stromu. Zničil jsem jen jedny při laborování s vysílačkou ihned po koupi-po nechtěném přepnutí reverzu plynu šel spirit kolmo do stropu na plnej plyn a odnesl to právě jeden list :oops:
Rotvík

#425 Příspěvek od Rotvík »

Však ta poslední věta byla spíš popíchnutím než otázkou :D :D
Osobně si myslím že nedělají víc rozdílných dílů u těhle dvou strojků než doopravdy musí. :wink: :)
Milošek

#426 Příspěvek od Milošek »

No na můj vkus jsou ty listy docela křehké.Už jsem jich rozlámal několik.Ale je fakt,že to ještě nemám tak v ruce a lítám v malé místnosti,kde o nějaký ten karambol není nouze.Ale co se mi stalo včera je mi záhadou.Najednou se mi vrťas zkácel zničehoš nic k zemi bezdůvodně.Našťestí to bylo doma a v malé výšce.Už vydržel i horší pády.Tak jsem ho držel v ruce a dal otáčky asi na 3/4 plynu a po chvíli se motor jakoby uplně zablokoval.Né že by se vypnul a volně dotočil ,ale úplne se zaseknul jakoby se prepnul na zpětný chod nebo tak něco.Tak nějak bych to popsal.A toto se teď opakuje porád dokola.Přitom se motor docela hodně zahreje.Mechanicky tam není překážka.když to roztočím rukou jde všechno lehce. Mám střídavý motor.Myslím si,že závada bude asi v elektronice.Tomu moc nerozumím.Každopádně je vrťas mimo provoz.Někde jsem tady četl,že by mohl zkratovat zadní motor,ale tohle se děje ikdyž zadní motor odpojím.Tak nevím.
kiny

#427 Příspěvek od kiny »

neřeš to,zabal to,zavolej do RCZONY a šup na reklamaci
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
Milošek

#428 Příspěvek od Milošek »

To je jediné řešení.Problém je v tom,že jsem si účet schoval tak pečlivě,že ho nemůžu najít.No stejně to tam zítra donesu.
mattycz

#429 Příspěvek od mattycz »

Ahoj všichni, nemůžu pořád zaviset spirita, pořád mi couvá, trim mám na plno dopředu a nepomáhá to, a navíc mám teď tak nakřivo cykliku až hanba,
nevíte někdo jak vrátit spitrita do továrního nastavení, rád bych začal znova a pomalu jinak ho asi nesešteluji, diky
off
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od off »

A poloha těžiště?
mattycz

#431 Příspěvek od mattycz »

[quote="off"]A poloha těžiště?[/quote

nějak nerozumím ?
off
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od off »

mattycz píše:
off píše:A poloha těžiště?

nějak nerozumím ?

No kde máš podélnou polohu těžiště? Měla by být přesně na ose rotoru, nebo pro trochu živější projev tak půl cm před osou. Nemáš těžiště moc vzadu? Reguluje se to polohou baterky nebo dovážením v čumáku, může být taky povysunutá tyč ocasu, stačí pár mm a s těžištěm to hodně pohne!
raging

#433 Příspěvek od raging »

Ono mu asi nepůjde o těžiště,patrně rozešteloval celej vrtulník :cry:
mattycz

#434 Příspěvek od mattycz »

raging píše:Ono mu asi nepůjde o těžiště,patrně rozešteloval celej vrtulník :cry:

no tak moc zase nééé, trochu visí ale táhne pořád dozadu
jak se dá posunout baterie, když je tam na ní chlívek ???
off
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od off »

[quote="mattycz]Jak se dá posunout baterie, když je tam na ní chlívek ???[/quote]

Zrušit chlívek a lípnout ji tam sucháčem :-)

Ne, vážně, pokud to máš takhle "originál", tak předveším zjisti, jak je to s tím těžištěm, a pak řeš to, co je špatně. Hýbání betarkou není jediná cesta. Nemá cenu kompenzovat jednu chybu druhou.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“