Délka antény u RX Jeti REX 7mini (POZOR NA HS55!!!!!!!!!!!!)
Délka antény u RX Jeti REX 7mini (POZOR NA HS55!!!!!!!!!!!!)
Ahoj,
Mám tenhle přijímač z druhé ruky a má malý dosah. Zkoušel jsem 2 vysílače a jiný krystal a dělá to pořád. Bez antény funguje sotva na 10m a s tak max na 100m.Zdá se mi krátká anténa možná ji někdo kapku zkrátil. Můžete mi ji prosím někdo změřit a poradit vhodný drát na ni? Záleží nějak moc na drátu ? Moje anténa je dlouhá 80cm
Mám tenhle přijímač z druhé ruky a má malý dosah. Zkoušel jsem 2 vysílače a jiný krystal a dělá to pořád. Bez antény funguje sotva na 10m a s tak max na 100m.Zdá se mi krátká anténa možná ji někdo kapku zkrátil. Můžete mi ji prosím někdo změřit a poradit vhodný drát na ni? Záleží nějak moc na drátu ? Moje anténa je dlouhá 80cm
Naposledy upravil(a) Vigo dne čtv 03.08.2006 20:56, celkem upraveno 1 x.
Ja mam Rexe 5 a ten chodi s FX 18 a s antenou na jeden dilek maximalne 15 m !
Ale ve vzduchu s tim zadnej problem neni, tak to zatim neresim. Antenu mam asi 60 cm takze tech tvejch 80 cm bude asi v poradku. Pan Hnizdil i pan Tinka vyjadrovali pochybnosti nad zkousenim dosahu zkracenou antenou, coz by i moje praxe potvrzovala.
Ale ve vzduchu s tim zadnej problem neni, tak to zatim neresim. Antenu mam asi 60 cm takze tech tvejch 80 cm bude asi v poradku. Pan Hnizdil i pan Tinka vyjadrovali pochybnosti nad zkousenim dosahu zkracenou antenou, coz by i moje praxe potvrzovala.
koko píše:Ja mam Rexe 5 a ten chodi s FX 18 a s antenou na jeden dilek maximalne 15 m !
Rex 5 má anténu kratší, než Rex 7, tech 50 cm odpovídá.
Taky bych se přimlouval za poslání výrobci, pokud opravdu má dosah nižší, než jiný stejný přijímač.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Díky za rady
Už jsem to vyřešil. Problém není v přijímači. Kombinací s jiným přijímačem regulátorem a servy jsem přišel na příčinu. Pokud napájím jakýkoli přijímač co mám doma (Hitec electron 6, Jeti rex 7mini) z regulátoru (zkoušeny dva SS i střídavý) a je do něj zapojeno servo Hs-55 dochází k obrovskému snížení dosahu vysílače. S jinýmy servy to nedělá a taktéž to nedělá pokud je RX napájen z ACCU ve spalováku. Zajímavé je že jsem to zkoušel celkem na 4 Hs 55 a jedno znich je dokonce nové a dělá to se všemi. S jiným servem HS81 HS422 (zkošeny asi další 4 druhy co mám doma) to funkuje OK. Osobně jsem problém vyřešil nákupem HS-81 kterými 55 nahradím. Tahle serva už si nekoupím .

Už jsem to vyřešil. Problém není v přijímači. Kombinací s jiným přijímačem regulátorem a servy jsem přišel na příčinu. Pokud napájím jakýkoli přijímač co mám doma (Hitec electron 6, Jeti rex 7mini) z regulátoru (zkoušeny dva SS i střídavý) a je do něj zapojeno servo Hs-55 dochází k obrovskému snížení dosahu vysílače. S jinýmy servy to nedělá a taktéž to nedělá pokud je RX napájen z ACCU ve spalováku. Zajímavé je že jsem to zkoušel celkem na 4 Hs 55 a jedno znich je dokonce nové a dělá to se všemi. S jiným servem HS81 HS422 (zkošeny asi další 4 druhy co mám doma) to funkuje OK. Osobně jsem problém vyřešil nákupem HS-81 kterými 55 nahradím. Tahle serva už si nekoupím .
Vigo píše:Díky za rady
Už jsem to vyřešil. Problém není v přijímači. Kombinací s jiným přijímačem regulátorem a servy jsem přišel na příčinu. Pokud napájím jakýkoli přijímač co mám doma (Hitec electron 6, Jeti rex 7mini) z regulátoru (zkoušeny dva SS i střídavý) a je do něj zapojeno servo Hs-55 dochází k obrovskému snížení dosahu vysílače. S jinýmy servy to nedělá a taktéž to nedělá pokud je RX napájen z ACCU ve spalováku. Zajímavé je že jsem to zkoušel celkem na 4 Hs 55 a jedno znich je dokonce nové a dělá to se všemi. S jiným servem HS81 HS422 (zkošeny asi další 4 druhy co mám doma) to funkuje OK. Osobně jsem problém vyřešil nákupem HS-81 kterými 55 nahradím. Tahle serva už si nekoupím .![]()
![]()
HS 55 jsou známé vysokou spotřebou proudu a tím vyvolanými problémy s přijímači, napajenými přes BEC.
HS-81 jsou zbytečně těžká a velká, já jsem je nahradil GWS Naro Pro a pak ještě Waypoint 064 anebo 080.
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo mě jestli nezáleží třeba na zátěži serva a nebo na kompatibilitě s regulátorem. Osobně mám jedno v malém motoráku na plyn a funguje taky OK ,ale při napájení z regulátoru způsobuje to rušení. Prostě radši koupím 2 nový HS81 za 800Kč než regulátor za 1500 a to nemám jistotu že ten nový by s těmi servy chodil. Řešit to nákupem X regulátorů a zkoušet se kterým to jde opravdu nebudu. Jen jsem vděčný kamarádovi, který mě poradil zkusit serva jinak bych teď měl nový přijímač a stejný problém