Délka antény u RX Jeti REX 7mini (POZOR NA HS55!!!!!!!!!!!!)

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

Délka antény u RX Jeti REX 7mini (POZOR NA HS55!!!!!!!!!!!!)

#1 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Mám tenhle přijímač z druhé ruky a má malý dosah. Zkoušel jsem 2 vysílače a jiný krystal a dělá to pořád. Bez antény funguje sotva na 10m a s tak max na 100m.Zdá se mi krátká anténa možná ji někdo kapku zkrátil. Můžete mi ji prosím někdo změřit a poradit vhodný drát na ni? Záleží nějak moc na drátu ? Moje anténa je dlouhá 80cm
Naposledy upravil(a) Vigo dne čtv 03.08.2006 20:56, celkem upraveno 1 x.
Mystik

#2 Příspěvek od Mystik »

dynty

#3 Příspěvek od dynty »

jestli s tim mas takovyto problem tak ho posli jeti model a on ti posle novy a nebo mu zavolej. s jeti model mam dobre zkusenosti a posle ti ho za darmo a bez zadnych komplikaci a nemusis mit zarucak tak cau a nejak to snim vyres :) :lol:
koko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koko »

Ja mam Rexe 5 a ten chodi s FX 18 a s antenou na jeden dilek maximalne 15 m !
Ale ve vzduchu s tim zadnej problem neni, tak to zatim neresim. Antenu mam asi 60 cm takze tech tvejch 80 cm bude asi v poradku. Pan Hnizdil i pan Tinka vyjadrovali pochybnosti nad zkousenim dosahu zkracenou antenou, coz by i moje praxe potvrzovala.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dusi »

koko píše:Ja mam Rexe 5 a ten chodi s FX 18 a s antenou na jeden dilek maximalne 15 m !
Ale ve vzduchu s tim zadnej problem neni, tak to zatim neresim. Antenu mam asi 60 cm takze tech tvejch 80 cm bude asi v poradku. Pan Hnizdil i pan Tinka vyjadrovali pochybnosti nad zkousenim dosahu zkracenou antenou, coz by i moje praxe potvrzovala.

Rex 5 má anténu kratší, než Rex 7, tech 50 cm odpovídá.
Taky bych se přimlouval za poslání výrobci, pokud opravdu má dosah nižší, než jiný stejný přijímač.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vigo »

Díky za rady

Už jsem to vyřešil. Problém není v přijímači. Kombinací s jiným přijímačem regulátorem a servy jsem přišel na příčinu. Pokud napájím jakýkoli přijímač co mám doma (Hitec electron 6, Jeti rex 7mini) z regulátoru (zkoušeny dva SS i střídavý) a je do něj zapojeno servo Hs-55 dochází k obrovskému snížení dosahu vysílače. S jinýmy servy to nedělá a taktéž to nedělá pokud je RX napájen z ACCU ve spalováku. Zajímavé je že jsem to zkoušel celkem na 4 Hs 55 a jedno znich je dokonce nové a dělá to se všemi. S jiným servem HS81 HS422 (zkošeny asi další 4 druhy co mám doma) to funkuje OK. Osobně jsem problém vyřešil nákupem HS-81 kterými 55 nahradím. Tahle serva už si nekoupím . :!: :!: :!:
dusi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dusi »

Vigo píše:Díky za rady

Už jsem to vyřešil. Problém není v přijímači. Kombinací s jiným přijímačem regulátorem a servy jsem přišel na příčinu. Pokud napájím jakýkoli přijímač co mám doma (Hitec electron 6, Jeti rex 7mini) z regulátoru (zkoušeny dva SS i střídavý) a je do něj zapojeno servo Hs-55 dochází k obrovskému snížení dosahu vysílače. S jinýmy servy to nedělá a taktéž to nedělá pokud je RX napájen z ACCU ve spalováku. Zajímavé je že jsem to zkoušel celkem na 4 Hs 55 a jedno znich je dokonce nové a dělá to se všemi. S jiným servem HS81 HS422 (zkošeny asi další 4 druhy co mám doma) to funkuje OK. Osobně jsem problém vyřešil nákupem HS-81 kterými 55 nahradím. Tahle serva už si nekoupím . :!: :!: :!:

HS 55 jsou známé vysokou spotřebou proudu a tím vyvolanými problémy s přijímači, napajenými přes BEC.
HS-81 jsou zbytečně těžká a velká, já jsem je nahradil GWS Naro Pro a pak ještě Waypoint 064 anebo 080.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
pepan

#8 Příspěvek od pepan »

...právě tu byl kolega, který měl s těmito servy stejný problém...v jeho případě pomohlo odrušit motor serva. Náhodně na to přišel u jednoho serva C 141 (Graupner), kterému taky chybělo odrušení, druhé servo bylo v pořádku.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vigo »

No já tam ty vetší serva užiju je to do balzového větroně. To jsou teda pěkné krámy ty HS55. Jeste se optam jak se odrusuje motor serva? Montáží kondíku?

Díky
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Dopr...! Ja jsem si zrovna koupil 3 tyhle serva! A to pres to, ze se mi to minule podlelao po 10ti minutach provozu (ale to jsem pricital jeho pretizeni a navic instalaci v motoraku...) Sakra...
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od j3nda »

pokud ti nebudou zpusobovat problemy, jsou to dobra a spolehliva serva (samozrejme ne do motoraka)
pokud budes mit problem s prijimacem, tak vis co podezirat hned po prijimaci :wink:
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kerberos »

tak bych se třeba HS 55 trochu zastal, mám je ve dvou elektrickejch érech, kolega je má ve vrtulníku a ani jeden si nestěžujem.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Vigo »

Napadlo mě jestli nezáleží třeba na zátěži serva a nebo na kompatibilitě s regulátorem. Osobně mám jedno v malém motoráku na plyn a funguje taky OK ,ale při napájení z regulátoru způsobuje to rušení. Prostě radši koupím 2 nový HS81 za 800Kč než regulátor za 1500 a to nemám jistotu že ten nový by s těmi servy chodil. Řešit to nákupem X regulátorů a zkoušet se kterým to jde opravdu nebudu. Jen jsem vděčný kamarádovi, který mě poradil zkusit serva jinak bych teď měl nový přijímač a stejný problém :wink:
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kerberos »

tak do motoráku by mě to teda nenapadlo dát, ještě se Ti nerozsypalo ? to už radši tu 81.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vigo »

Je na plynu a funguje fine. Ovládací síly jsou minimální. Časem plánuju náhradu za HS-81 ale uvidíme
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“