Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

#136 Příspěvek od kroxigor »

To je správné chování:
Buď si ho vytrimuješ na let pod plynem, nebo na let v kluzu.
Případně něco mezi.
Další možností je mít tyto dva mody jako mix a přepínat na rádiu podle toho co chceš lítat. Tak to má pokud se nepletu třeba were
Já to mám vytrimované na kluz a když jedu na plyn tak hold musím "tlačit" :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
holda29
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od holda29 »

bezva, tak o problem mene :)
Asi je taky pravda, ze mam zkreslene predstavy o plachteni z vetrone co mam a nejak to ocekavam i od Tora :)
kroxigor

#138 Příspěvek od kroxigor »

Ale jo Toro plachtí velice dobře a pomalu. Dokonce i termika se s ním dá chytnout.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor

#139 Příspěvek od kroxigor »

Tak pánové včera jsem s kolegou Tenglerem zkusili změřit vejšku kam se dostanem a budem ho ještě vidět. Bylo jasné počasí nebe jak vymetené. Měřeno EagleTree Altimeterem (standalone)

Já už toro neviděl na 289m
Tengler se dostal na 396m
j.e.n.i.k.82

#140 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Dobry vysledek... Tengler ma oci jak ostriz :)
were
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od were »

kroxigor píše:Další možností je mít tyto dva mody jako mix a přepínat na rádiu podle toho co chceš lítat. Tak to má pokud se nepletu třeba were
Já to mám vytrimované na kluz a když jedu na plyn tak hold musím "tlačit" :wink:

Jj, presne tak to mam - az donedavna jsem s Torem hlavne lovil termiku (kdyz to nosi tak to fakt neni problem, z jara mam rekord 2,5h letu na necelych deset minut motoru a pak uz jsem kvuli bolesti za krkem musel dolu) a drzet ho porad natazene je vopruz :D Ted uz mam na termiku na louku za domem Pegasuse a tak si Toro konecne zase muze vic zalitat pod motorem
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
tengler

#142 Příspěvek od tengler »

j.e.n.i.k.82 píše:Dobry vysledek... Tengler ma oci jak ostriz :)

Nene, Tengler nema oci jak ostriz, ale ma na frnaku optiku :-) Pokud si pamatuju, tak maximum bylo 369m, ale to uz jsem spis odhadoval v jake asi tak je poloze. Bezpecne jsem se dostal tusim na 248m, kde Toro jeste bylo jakztakz slusne rozpoznatelne. Toro bylo ve standardnim zbarveni, dole komplet bile, bez pruhu.

EDIT: Aha, ted jsem si vsim', ze jsem vlastne potvrdil a prekonal jenikovych 352m. Takze se omlouvam za predchozi podezrivavy prispevek, a "polozte mrtve netopyry na moji hlavu"! Neveril bych, ze to jde tak vysoko i s mejma mizernejma ocima. Jeste zkusim ty pruhy na spodek a druhej pokus.
j.e.n.i.k.82

#143 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Za prekonani nebo neduveru se neomlouvej.. Ja jsem rad, ze uz mi verite, ze to jde :lol: O vikendu se chystam na dalsi pokusy, tentokrat to zkusim s dalekohledem.. :)

Ohledne tech pruhu - myslim si, ze kvuli lepsi viditelnosti jsou od cca 100m uplne zbytecne.. Nejlepe je spodni maskovani videt tak to 20m a je to i dost efektni pri nizkych pruletech, ale jinak je to dobre jen pro pocit, ze mas vsechna era stejna :)
R-2

#144 Příspěvek od R-2 »

kroxigor píše:Tengler se dostal na 396m

No zřejmě slušnej oddíl Koudelka :lol:

tak to jsem fakt zvědavej kam až to doženete 8O , ještě že tu telemetrii nemám, to bych tak dlouho blbnul, až bych sás sobě ulít :?
holda29
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od holda29 »

Nějak mě přestává stačit rychlost Tora. Výbava viz. podpis a vrtule momentalne GWS HD 8x4. Je nejaky jednoduchy zpusob (tzn. bez vymeny motoru, protoze by to znamenalo utrhnuti prepazky) jak rychlost navysit?
Coz takto nejaka vrtule s mensim prumerem?
Naposledy upravil(a) holda29 dne pon 21.09.2009 9:27, celkem upraveno 1 x.
malcomx

#146 Příspěvek od malcomx »

holda29 píše:Nějak mě přestává stačit rychlost Tora. Výbava viz. podpis a vrtule momentalne GWS HD 8x4. Je nejaky jednoduchy zpusob (tzn. ber vymeny motoru, protoze by to znamenalo udtrhnuti prepazky) jak rychlost navysit?
Coz takto nejaka vrtule s mensim prumerem?

zkus APC 8x3,8 SF nebo APC 7x5 E ....
chystam se vyzkouset Graupner 8x4,5 SF, tak uvidime....
michalz

#147 Příspěvek od michalz »

Ahoj chci si pořídit Toro a mám nadbytečný motor turnigy 35-30C-1100KV nevím ale jestli to nebude už moc těžký když ho chci napájet 3čl.lipol-2200mah A zároven bych chtěl poradit jakou vrtuli na tento motor k tomu toru chtěl bych od toho aby to lítalo hodně rychle ale aby to taky pěkně kolmo stoupalo. Díky za rady
powder
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od powder »

michalz píše:Toro - motor turnigy 35-30C-1100KV

Naprosto nevhodný motor. Toro má být rychlé a lehké - tento motor má malé otáčky - potřeboval bys vrtuli kolem 10 palců. To do torra nenacpeš...

Pro brutální výkon zvol něco kolem 60g a 1600kv... Třeba brutální kombinace je TowerPro 2409-12T a APC-E 7x6 - prakticky ověřeno...
tengler

#149 Příspěvek od tengler »

powder píše:
michalz píše:Toro - motor turnigy 35-30C-1100KV

Naprosto nevhodný motor. Toro má být rychlé a lehké - tento motor má malé otáčky - potřeboval bys vrtuli kolem 10 palců. To do torra nenacpeš...

.. ale nacpe, staci trochu riznout elevony jako jsem to udelal pro 10" na AXIkovi :-)

EDIT: Jen pak doporucuju uhlikove pasky na vyztuzeni, ve vodorovnem letu na plnej kotel mi to bez nich placalo kridlama jako kachna :-)
michalz

#150 Příspěvek od michalz »

Tak jsem hledal vhodný motor abych nemusel objednávat třeba z hobbycity protože nic jiného momentálně nepotřebuju a našel jsem tento ze satrie Basic 2212-6 má 2200 KV a s vrtulí 6x4 by to mohlo lítat slušně nebo se pletu?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“