CIAF 2009 Hradec Králové

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše: Akorat me mrzi, ze seznamu ucinkujicich se nejak vytratil Peter Besenyei - toho jsem si vzdy pral videt nazivo a zase se mi to nepodari... :cry:

Loni jsem ho viděl v H.K. na leteckém dnu. Kámoš umí maďarsky, tak si pokecali a já jen fotil. To byl i usměvavý, jinak prý hovorný není. A lítal, ... až mrazilo v zádech. 8O
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Flozik »

Besenyei byl letos v Pardubkach na Aviaticky pouti a souhlasim s Hokim - lital, jak kdyz popira vsechny zakony fyziky :)
Jinak nevite, jestli sou v Hradci uz ty Jordanci? :wink:
"Neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živý..."

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1124
voza

#33 Příspěvek od voza »

Jordánci tady prý už jsou ale neletěli, taky z Extrou z jordánska to asi nejde myslím že je přivezli v bednách..... V novinách psali že tady jsou už od úterý.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hoki »

Sedím v práci, koukám jak to fučí a říkám si, zdali vůbec poletíme. To by bylo škoda. Doufám že někdo fotne průlet pardubických Albíků (pokud bude), když už si to nemůžu zvěčnit sám. :? Ale stejně si myslím, že průlet v sevřený čtyřce neklapne. Nejsme žádnej předváděcí tým a v tomhle větru ..... :?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Hoki: Pokud poletite zitra, tak vas urcite vyfotim! Zitra uz by fucet nemelo.

Byl jste tam nekdo dnes?
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Flozik »

Vzduchoplavec píše:Byl jste tam nekdo dnes?

Ja se pred chvili vratil :) Vitr to dost komplikoval, foukalo kolmo na drahu a mraky byly taky dost nizko... Hned na pruletu jako slavnostnim zahajeni chybeli Alcy, kterejm vitr nedovolil vzletnout. Jestli me ma chaba pamet neklame, tak ctverice Albatrosu proletela ve formaci box :) Pak skoro hodinu nic kvuli vetru nelitalo, az se jako prvni odvazil Jak-18 z Belgie. To kdyz videl jeho belgickyho kolega s F-16, sel na to taky a zalit peknou ukazku :wink: Hodne toho dneska nalitaly vrtulniky. Sokol predvadel zachranu, letovou ukazku i haseni ze vzduchu. Hindy se zase predvedli pri utoku na pozemni cile s pyrotechnickyma efetkama, tak i v klasicky letovy ukazce :wink: Polsky Iskry i jordansky Sokolove zalitali taky moc hezky, ale pro me byli dneska vrcholem Breitling Jet Team s Albatrosama :-) Naopak nejvetsi zklamani z Eurofightera, kterej proved tri prulety v ose drahy, zmizel v mracich a odlit zpatky do Rakouska.
"Neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živý..."

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1124
Karas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Karas »

Jak tak koukám na zítřejší program tak to za těch 300,- nestoji, asi zustanu za plotem, těšil jsem se na svého oblíbence Vampira a ten litat nebude ani Eurofighter tam neni. :cry:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Karas »

Nevíte jestli tam Vampire alespoň stál??
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Karas: Jaktoze nebude Vampir? Ja ho teda uz videl letos v Roudnici, ale psanej na programu CIAFu snad byl!

A nebude Erofighter? No toto! :x

Pojedu tam pres 2 hodiny, tak doufam, ze se bude na co koukat!

Flozik: Kolik tam bylo lidu? Dalo se tam hnout?
Kovboj

#40 Příspěvek od Kovboj »

Vampire jsem nikde neviděl, podle mě to vzdal.

Eurofighter byla taky dobrá komedie, po pár přeletech to vzal kolmo do mraků. Všichni včetně komentátora to brali jako součást vystoupení, až po pár minutách kdy všichni čekali kde se nečekaně objeví komentátor ohlásil, že to byl konec vystoupení a že je Eurofighter už zase na cestě zpět do rakous...

Jinak ale celkově dobrý, modrožluté albatrosy potěšily u srdce, poláci i jordánci po pomalejším rozjezdu podle mě taky hodně dobrý a ani ostatní ukázky vůbec nebyly špatné. Ale vítr byl strašnej a díky tomu i celkem zima.
voza

#41 Příspěvek od voza »

Byl jsem dnes a jdu i zítra, lidí poměrně hodně, trošku nešikovné bylo posunout stánky k oplocení blíže něž bylo vždy standartem, bylo tam lidí dost i přes špatné počasí, další nevýhodou bylo že nikde nebyl k sehnání program jak bylo vždy zvykem, ale stejně ho nedodržovali (tedy aspoň ten co byl na netu). Jinak já osobně jsem byl spokojený u mě jednička byla F16 tohle éro se mě neokouká snad nikdy, super lítala i L159 a náš Gripen, maďarský pilot lítal tak nějak divně. Breitling je podle mě vrchol to je prostě paráda, fučelo jako kráva a oni křídlo na křídle jak kdyby byly slepený uhlíkovejma tyčkama :-D. Naopak největší zklamání byl Eurofighter, kdyby aspoň o něm nemluvili každou hodinu a nelákali lidi. Když jsem ho viděl jak přilétl až z Zeltwegu bez přídavných nádrží bylo mě jaksný že to bude krátký, průlet - forsáž - souvratová zatáčka - průlet a ještě jeden forsáž propíchl mraky a byl fuč i komentátor čučel. Jordánci byly taky super maj to v rukách super bylo když ve třech tak s 10 m rozestupe vyfrkli souvrat! Tolik mé hodnocení.

Jinak můžu doporučit: byly jsme s bráchou v let muzeu je to součást letiště uhlavního prarkoviště, vstup 30,- a jsou tam Su25, MiG21F, Mi24, Mig15 a Mi2, všude se dá sed nout do kabiny na vše můžete šahat u Sučka při šlapání na pedály a kniplování fungují i kormidla, byly jsme tam po skončení programu s bráchou snad hodinu, vezmou vás i do svých hangárů je tam skovaný bleriot i rozpracovaný ULL Spitfire!!! nemaj prachy na dokončení. Fakt doporučuji navštívit.
Kovboj

#42 Příspěvek od Kovboj »

Vzduchoplavec píše:Flozik: Kolik tam bylo lidu? Dalo se tam hnout?

Lidu v zásadě na ploše nebylo až tak strašně moc, ale vyjeď dřív nebo nech auto někde hodně daleko. Já šel poslední asi jeden až dva kilometry na letiště po silnici pěšky a rozhodně jsem se pohyboval o dost rychleji než kolona aut, kolem které jsem šel :wink: Na letiště jezdil i nějaká autobusová doprava která by byla asi nejrychlejší, ale netuším kde měli zastávky.

Jo a vezmi si radši nějaké jídlo a pití, stánků s občerstvením je sice celkem dost ale všude strašlivé fronty. U ostatních stánků typu trička, knížky, samolepky a modely (plastikové kity nebo nejlevnější 'RC čína') to bylo už celkem v pohodě.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kovboj: Aha, no jsem na to zvedavy. Kolone se asi nevyhnu, protoze jedu sice uz v 8:30, ale s trochou bloudeni tam dorazim tak tesne pred zacatkem programu. Alepson takovy je plan...

No kdyz bych nebral manzelku a 2 male deti, tak bych si hlavu nedelal, ale takhle nevim, zda to nebude spise otrava.

Voza: Dik za tip! Pokud zbude cas, tak do muzea mrknu.
voza

#44 Příspěvek od voza »

Autobusy jezdí z hlavního nádraží a z moravského předměstí což je sídliště směrem na Brno a Pardubice lístek 30,- je i zpáteční, kolony jsou, jel jsem busem abych se tomu vyhnul takže neporadím kudy to střihnout, možná to bude lepší od Předměřic na mapce na airshow.cz zelená trasa, nebo po modré od ale od Piletic tam se dá fronta efektně předběhnout :-)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Hoki »

Flozik píše:
Vzduchoplavec píše:Byl jste tam nekdo dnes?

Ja se pred chvili vratil :) Jestli me ma chaba pamet neklame, tak ctverice Albatrosu proletela ve formaci box :) Pak skoro hodinu nic kvuli vetru nelitalo

Jo, říkali piloti, že do toho šli i přes vítr. V Pardubicích dobrý, tam je dráha o 90°otočená proti Hradci. Takže startovali v pohodě na vítr. Zítra by měli letět rovněž ve stejný formaci. Ještě tam přelítl náš Zlínek-142C/AF. Mi-2 pro vítr nepustili. Může tak kolem 15ms a dnes foukalo do 19ms. Mi-17 může kolem 20ms, ale tu na ukázky nedáváme. Tak ať se Vám to zítra vydaří, já budu na ranveji v Pce. 8)
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“