Krásný Racek!!!
A jde teda nahoru krásně, po pravdě řečeno ochotněji než mnohé moje "motorové" modely

K tomu dovažování, já mám taky právě pocit při cpaní olova do éra jak při placení daní....

Když už to mosí byt, tak ať to k něčemu je, proto rači zvolím větší akumulátor, nebo zpevním čumák pevnějším zpracováním apod...
No takový nějaký čumák jak má ten Blaník jsem měl na mysli.... Prostě něco jako ten klasický Microňácký čumák, co je na tolika érech, z nichž některé nejsou o moc mladší než Rabich. Ale to můžu případně ještě domyslet dodatečně jak bude čumák vypadat, na přepážce které se to týká to nic nemění. Ještě ale musím nějak modifikovat lyži pro případ připevnění háčku na "gumicuk" nebo naviják (prostě pár mont. otvorů) a hlavně pro případ toho vozíku, tam už musí být i nějaké vypínání a to už je vážnější změna. Jednak kam vzhledem k těžišti ten vozík "posadit", jestli prostě kousek před a neprožívat to a jak vyřešit odhoz - to pro případ něčeho "polomaketového":
http://picasaweb.google.com/RiMr71/KRAN ... 3176951506
lítat s tím nechcu a nevím jestli u tohoto typu podvozku který tam musí být pevně zajištěný lze spoléhat na nějaké "samofyzikální" řešení.
Nebo to celé zjednoduším a udělám něco takového, akorát s většími koly:
http://www.mkchlumec.cz/Modely/Grob_G_103_C.htm
No ale už chcu lepit co nejdřív... Mimochodem dočetl jsem se že je na lepení dřevěné konstrukce super UHU Hart, je tomu tak? Já když jsem lepil konstrukci naposled tak jsem to lepil kanagomem a pevnější spoje "dvanáctistovkou" ale dneska už je to určitě všechno trochu jinak

Chtěl bych používat něco jednosložkového "kanagomového" relativně rychlého s použitím dvojího lepení, nebo ideálně vteřiňák s aktivátorem

to by odsejpalo (je to blbost používat u takovéhle konstrukce vteřiňák, asi střední?), pak nějaký cca 15min. epoxyd na něco důležitějšího a nějaký xhodinový na klíčové pevnostní spoje. Ale čím třeba lepit balz. potah na přepážky netuším, dřív jsem to lepil Epoxy 1200 ale bylo to NADLOUHO!
Zkusil jsem si zkusmo nalakovat větší balzové prkénko Polyurexem a slušně se to zkroutilo a prohnulo, holt voda to je jasné, tak si říkám jestli to na ten nátěr trupu bude to pravé (chci zachovat povrch dřeva, max trochu namořit). Sice se to do rána víceméně srovnalo, jak to vyschlo, ale moc se mi to netento...
No a ještě se opakuju, jen pro sichr, žebra v křídle stačí balzová? Nemám kořenová kterými budou procházet trubky udělat z překližky? Vím že to je elementární dotaz ale já skutečně poslední roky stavěl jen z bublinek...