Soukromá výroba F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

Soukromá výroba F3K

#1 Příspěvek od Azy »

ahoj lidi nějak se mi jako líbí tato kategorie ( zatím z pohledu na monitor:-) ale zjistil jsem že modely této kategorie se dají sehnat jak od výrobců který je vyrábějí seriově ( nic pro mě musim mit něco extra) tak od lidí co lítají F3K který si je vyrábějí sami mě by zajímalo kdo všechno si je vyrábí sám . . ..
MK Katoda Sokolov :-)
ikar
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ikar »

Tak se tedy hrdě hlásím, že jsem káčkům propadl pro jejich univerzálnost použití jak do bezvětří, tak na svah a že si skočím vyčistit hlavu za barák na hodinku a nemusím nic složitě skládat, nebo někam jezdit. Dělám si káčka sám komplet včetně ocasní trubky a gondolky. Byl jsem donucen jednak svojí spotřebou, jednak rád stavím a taky už i některým kamarádům to začalo cukat rukama, tak na těch víc kusů se to vyplatí trochu zjednodušit.

Pro ilustraci:
http://flying.isgreat.org/index.php?opt ... sni-trubka
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od GWSka »

Taky jsem propadl kouzlu F3Káček před několika lety. A už něco málo přes rok jsem piloval techniku vakuování. V dnešní době si dělám křídla sám. Bohužel ještě nemám žádný fotky mého nového káčka. :( Na výrobu trupů jsem ještě moc krátký, ale už pracuji na formě na gondolu. Jinak trupy odebírám od Hořejšího.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od helbo »

no asi nas bude viac :)
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ikar »

helbo píše:no asi nas bude viac :)

Bylo mi podezřelé, že by jsi se nepřiznal. :lol:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od helbo »

ikar píše:

pšššśśśsssst :)
posledne kridla sme robili tak pred mesiacom a pol ...
viz http://rc-nitra.sk/794/nove-kridla-na-fume :)
prochazkao
Kontaktovat uživatele:

Křídla

#7 Příspěvek od prochazkao »

AHoj,

díval jsem se na fotky z výroby křídel a vypadá to moc dobře.
Můžeš mi prosím napsat použitý materiál a vytvořit postup jak je to vidět na fotkách?
Jen jestli máš čas a chuť.

Chci si to taky vyzkoušet. Díky moc.

OP
onca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od onca »

Naposledy upravil(a) onca dne pát 02.04.2010 15:09, celkem upraveno 1 x.
onca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od onca »

helbo píše:
ikar píše:

pšššśśśsssst :)
posledne kridla sme robili tak pred mesiacom a pol ...
viz http://rc-nitra.sk/794/nove-kridla-na-fume :)

Jak tak dlouho ti trvá výroba křídel a ocásků, když nepočítáš schnutí epoxidu? (jestli to není tajné)
helbo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od helbo »

tak kedy to mas uz vyrezane a opracovane... jeden dva dni... lebo to robim postupne, rez jednu polku, raz druhu a tak...
helbo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od helbo »

a tuto vo fore najdes link na japonsku stranku, kde su videa... pockaj najdem link a nasackujem ti to sem
helbo
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od helbo »

sharkcom
Kontaktovat uživatele:

Re:

#13 Příspěvek od sharkcom »

helbo píše:a tuto vo fore najdes link na japonsku stranku, kde su videa... pockaj najdem link a nasackujem ti to sem

Nedokážete někdo najít nový odkaz na japonské stránky, tedy pokud ještě něco s toho existuje?
Ten původní neexistuje. Případně se podělte o nové zkušenosti a postupy.
Pomalu u me dozrává myšlenka na stavbu F3Kčka a protože mi jde spíš o to si éro vyrobit než vlastnit, chci se tím prokousat sám...
Dík
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
JMalik

Re: Re:

#14 Příspěvek od JMalik »

sharkcom píše:
helbo píše:a tuto vo fore najdes link na japonsku stranku, kde su videa... pockaj najdem link a nasackujem ti to sem

Nedokážete někdo najít nový odkaz na japonské stránky, tedy pokud ještě něco s toho existuje?
Pomalu u me dozrává myšlenka na stavbu F3Kčka a protože mi jde spíš o to si éro vyrobit než vlastnit, chci se tím prokousat sám...
Dík

Zavrhnul bych ty balsové konstrukce a kompozity do formy.
Z balsy to je jenom "jako f3K", myslím si, že je to škoda investovaného úsilí. Kompozit do forem nemůžeš dělat jeden kus. Takže v podstatě zbývá olaminovat ty kuličky. Je to dobrá a použitelná technologie, dá se tak vyrobit F3K velmi dobrých parametrů. Počítej s tím, že pokud budeš dělat jeden první kus, nedostaneš se v žádném případě na ty hmotnosti profesionálních výrobců.
Skoro bych Ti doporučil koupit nějaký tenhle pěnový stroj, sestavit to, aspoň chvíli s tím létat a následně se pustit do stavby vlastní konstrukce, protože už budeš vědět co to přibližně chce. Následně bych postupoval třeba tak, že bych vyrobil jen křídlo a zbytek použil hotové. Potom můžeš zkusit třeba ocasky, nebo trup. Na trup kup ze začátku aspoň trubku.
Takže nějak rozvaž, kolik toho vyrobíš a kolik koupíš, protože si myslím, že nemá cenu to zkoušet komplet sám, včetně trubky, gondolky.....
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
komár
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

#15 Příspěvek od komár »

sharkcom píše:

Dík

Návod je třeba zde - http://www.stoupak.cz/forum/technika/52 ... u-vyskovku
Sice bez videa, ale v pohodě. Ono na tom laminování na pozitiv zase nic tak extra složitého není. Doporučuju začít směrovkou (má tlustší profil než výškovka, takže se líp manipujuje s polystyrenovými výřezy), na té si osahat postupy atd. a pak už klidně můžeš dělat křídlo. Při troše pečlivé práce se dá dosáhout velmi slušných výsledků.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“